Bucatarul meu sef, care este un tip tare simpatic, dar timid, un sigle in adevaratul sens al cuvantului, va putea sa va ajute cu orice reteta. ...
Henclesch-upuiul Wachauerl este specialitatea lui de patiserie si-l face dupa reteta veche saseasca. Ciorba de cartofi cu tarhon, puiul Wachauer, desert Kaiserschmaren...
Sa stii ca ar fi o idee ca sambata sa se gateasca saseste cand veniti la Sibiel. Ar fi o experienta inedita si pt voi!
Am si acum in sera, da uite acum mi-am amintit ca pun niste poze cu rasadurile, cca 300 fire de rosii si vreo 200 de ardei.
sunt un mare fun al manacarurilor cu peste!Cand veti dori sa invatati ceva despre mancarurile de peste, nu ezitati sa veniti la Jurilovca .... am prieteni care fac .... mmmm .... greu de definit .... poate doar : minuni! ieri am mancat o ciorba de peste facuta la ceaun, la foc in curte .... si urmata de inca trei feluri de peste : prajit, la cuptor .... o nebunie! inchipuiti-va chinurile unui diabetic afalt in cura! GROAZNIC .... de delicios. Va dau retetele, la cerere. poze dsiponibile! hihihi
[atunci mi-am adus aminte de o discuţie cu Konrad în care el susţinea în stilul lui mucalit, că o femeie este perfectă doar o dată, pentru scurt timp, că există aşa o clipă magică, la fel ca în viaţa unui fruct care are un moment perfect în care nu e nici crud, dar nici prea copt, ci doar cum e mai bun pentru a fi cules. Gîndurile mi se imbulzeau în cap cu viteză, unul după altul, nechemate, şi dintr-o dată atunci am inţeles că probabil asta sîntem cu toţii, fructe, sipete efemere ale tainicei seminţe, călatoare a timpului nesfîrşit.
Anna mă privea calmă, surîzînd, pe deplin conştientă de frumuseţea ei ce controla în acel moment fiecare atom, mă aştepta să revin.
Niciodată, dar niciodată, Anna nu a mai fost atît de frumoasă.
Expediată din Behram azi
05 Aprile 2010, data postei
Delicioasa salata ta de fructe,colorata, aromata, parfumata....Nu m-am anuntat ( inscris).
Vom avea placerea sa te cunoastem la Sibiel? Sau ne vei trimite o baclava?
Catherinna nu te supara intrebarea era pentru Manfred...
Imi doresc sa ne vedem cu totii cei care suntem aici pe forum. :-*
Imi cer scuze m-am cam lasat asteptat.
vreau doar sa capatati putere ptr intalnirile forumistilor s.c.... cat priveste ingrasatul... tu te plangi ???? mai ai loc... hi,hi,hi...
miscare faci, mami? nu da vina pe batraneti, ca esti inca tanara.
Nu! Recunosc.... sunt sedentara! Doar dau kilometrajul peste cap zilnic cu alergatura si urcatul scarilor (de minim 5-6 ori cate patru etaje!) Cam putin... dar am o vesnica criza de timp! Si, culmea, am sala de areobic si fitness langa mine, la 50 m!Calculator al consumului de calorii prin activitate fizică (http://www.sanatate.org/teste/sport/activity_calc.html)
Si ce-ti pasa tie?! Nu intram in categoria de virsta din care-ti faci tu cuceririle.... :-* :-*dar ma gandesc la sanatate :) trebuie sa ai o silueta frumoasa nu pentru a te cuceri eu, ci pentru a fi sanatoasa :-*
Ayouni perfect redat modul de lucru :-*
eu cu prajiturile am o problemaSi eu, de cind sint singura nu mai fac prajituri (" m-am luptat" o saptamina cu o pasca pe care am facut-o de Paste), asa ca imi cumpar cite una sau fac - in cantitati mici - orez cu lapte, budinci cu vanilie, cu brinza si alte chestii pe care le faceam de obicei cind erau fetele mici si imi potolesc pofta de dulce.
nu pot sa fac decat la jumatate de cantitate
sunt singura si nu ma pot lupta cu o tava plina
mai dadeam la o vecina, dar nu o mai fac
asa incat in ultima vreme, cumpar o bucata, doua
voi, cei singuri cum rezolvati problema?
tiramusu si mie imi place
am avut o perioada cand facusem pasiune pt cremschnitt
Cineva mi-a spus ca " tira mi su " ar fi din italiana in traducere neadaptata "ridica-ma".da, este din italiana si inseamna mot a mot exact asta: ridica-ma (si inca ceva...) dar poetizat a devenit un fel de "ridica-ma pana in al saptelea cer"
eu cu prajiturile am o problema
nu pot sa fac decat la jumatate de cantitate
sunt singura si nu ma pot lupta cu o tava plina
mai dadeam la o vecina, dar nu o mai fac
asa incat in ultima vreme, cumpar o bucata, doua
voi, cei singuri cum rezolvati problema?
tiramusu si mie imi place
am avut o perioada cand facusem pasiune pt cremschnitt
fetelor, nu sunteti singure! nu trebuie sa va luptati cu o tava plina! aici suntem si noi si putem ajuta la o adica... hihihiihi
Si eu, de cind sint singura nu mai fac prajituri (" m-am luptat" o saptamina cu o pasca pe care am facut-o de Paste), asa ca imi cumpar cite una sau fac - in cantitati mici - orez cu lapte, budinci cu vanilie, cu brinza si alte chestii pe care le faceam de obicei cind erau fetele mici si imi potolesc pofta de dulce.
Ayouni, imi plac dulciurile, si sa le fac si sa le maninc, dar ce ma fac cu nenea doctorul care zice ca glicemia.... colesterolul.....sunt peste limita? :-\
Nu, sint la limita, dar trebuie tinute in friu sa nu sara peste....Citat din: eugenia110Ayouni, imi plac dulciurile, si sa le fac si sa le maninc, dar ce ma fac cu nenea doctorul care zice ca glicemia.... colesterolul.....sunt peste limita? :-\
Ayouni, imi plac dulciurile, si sa le fac si sa le maninc, dar ce ma fac cu nenea doctorul care zice ca glicemia.... colesterolul.....si alte chestii nascocite de oameni ca sa se pedepseasca singuri.... :(
1. cea mai buna ciorbita de fasole din univers: (intrebati la ayouni)
2. cele mai sofisticate si gustoase lasagnete cu somon: (intrebati tot la ayouni)
3. friptura de vacuta inabusita cu ciupercute la cuptor: ..
.. de ce va uitati la mine? evident, intrebati la cine stie ce e aia.. adica ayouni, tot evident! :-*
Dupa masa, absolut delicioasa, am cerut o cafea iar pe farfurioara chelnerul mi-a pus o floricica culeasa dintr-un pom! N-am primit in viata mea pina atunci cafea cu floricica! Au niste gesturi de o naivitate induiosatoare si care pe la noi s-au pierdut demult, asta daca au existat vreodata.
Am sa revin cu niste poze.
Dupa cum am promis revin cu citeva poze. In prima e o demonstratie ca si citeva banale felii de piine prajita pot fi prezentabile, in a doua e magazinul unde se vinde yufka, in a treia Ulvie s-a indurat si ne-a facut niste gozleme iar in a patra e rezultatul muncii (si care a disparut la scurt timp dupa ce am facut poza :) )
Dupa masa, absolut delicioasa, am cerut o cafea iar pe farfurioara chelnerul mi-a pus o floricica culeasa dintr-un pom! N-am primit in viata mea pina atunci cafea cu floricica! Au niste gesturi de o naivitate induiosatoare si care pe la noi s-au pierdut demult, asta daca au existat vreodata.
Am sa revin cu niste poze.
foarte frumoasa povestea... asteptam inca. :) pozele!
cafea cu scortisoara nu am baut pana acumEu beau cafeaua de dimineata numai cu zahar brun si scortisoara, aceasta din urma fiind un condiment care accelereaza arderile. Daca incerci s-ar putea sa-ti placa.
o sa incerc, daca e recomandata pe jumate
;D
eugenia, si eu voi manca si maine din salata de cartofi
azi i-am pus peste marinat, maine pun oua fierte si branza rasa
eu beau cafeaua numai cu miere si laptic :PCu miere si laptic ( cumparat la doze ) imi beam si eu cafeaua in urma cu vreo 10 ani, cind n-aveam nevoie de accelerator pentru arderea grasimilor. :D
efortul aerobic e cel mai indicat pentru arderea grasimilor :PAsa este, gimnastica, alergatul, sportul, in general, sunt cele mai indicate, daca nu exista vreun dereglaj hormonal.
Am găsit si cafeaua despre care vorbeam, de admirat caimacul.
Poftiţi şi gustaţi! :)
Nu chiar atit de simpla precum in fotografia de mai jos :)impresionanta simplitate! thanks for sharing!
foarte bine arata, mmmm apetisant @Ayouni !!!!
insa uitati un aspect important al "retetei zilei", povestea retetei ;) Manfred asa a pornit ideea.
succes :-*
@ayouni: esti cea mai grozava si fascinanta femeie !!!!!!!!
Eu am pus la cuptor pui cu ghimbir si lamaie. O fi bine ? ??? ... stiti ceva secrete?
Eu am pus la cuptor pui cu ghimbir si lamaie.
scrii extraordinar, @ayouni! mai spune, sheherezada! :-*
asadar, petrecusem in palatul sultanului Pat-run-jel Faisal Khaled Al-Rashid Al-Tabouleh 367 de zile cu toate noptile lor. pana in aceasta seara, sultanul imi ceruse sa-i i incant urechile cu cate o poveste minunata si mereu noua. in seara numarul 367, a fost furtuna mare in desert si a coborat si asupra souq-ului, acoperand totul cu o pulbere fina rosiatica... servitorii erau disperati deoarece se apropia ora cinei si ei nu putusera sa mearga dupa provizii. si speriati foarte pentru ca sultanul era cunoscut pentru asprimea cu care pedepsea pe cei care greseau, cu sau fara voia lor. asa ca, eu insami o sclava, am simtit mila pentru bietii de ei. si mi-a venit o idee: m-am uitat ce mai ramasese prin camarile palatului si am vazut ca erau mai multe legaturi de patrunjel, lamai, grau zdrobit (adica bulghur), cateva rosii, frunze de menta... am tocat toate ingredientele, le-am amestecat, am pus ulei de masline, totul pe apoi pe un platou de marmura de aleppo. am pregatit si hummous, baba-ghanouj, o tava de berbecut cu mirodenii; servitorii au copt lipii.
sultanul a gustat din toate dar salata de patrunjel i-a placut cel mai mult si a exclamat: "ayouni hayati, esti nu numai geniul meu povestitor dar salata aceasta a intrecut toate asteptarile, niciodata nu am mancat ceva mai bun, mai sanatos si mai lipsit de calorii. acum ma simt mult mai puternic si mai vioi! cum sa o numim?! si din una alta, vad ca se ilumineaza si-mi spune, "va purta numele meu, se va numi tabouleh"! sa vina scribul si sa ia nota, de azi inainte, toti supusii mei sa stie ca tabouleh este salata noastra nationala. in seara aceea nu a mai trebuit sa povestesc nimic, doar am dansat dansul celor sapte valuri si lumina ochilor mei, Pat-run-jel Faisal Khaled Al-Rashid Al-Tabouleh a fost foarte fericit.
povestea celorlalte mancaruri? ramane pe alta seara! ;)
pardon
am gresit poza
de fapt asta e cu ardeii
Fetele, fac apel la voi. Vreau si eu va rog o reteta de compozitie pentru clatite buna-buna :) Stiu, sunt carti de bucate, pot gasi pe net dar nu vreau asta. Vreau ceva facut de voi. Poate stiti o chichita, un ingredient "magic", un truc de bucatareala, etc. :) Poate aflu ceva nou, inedit.
Mi-a venit o pofta nebuna de clatite si ma bate un gind sa-mi fac ;D
Saru-mina @adria pentru reteta! Am si putin suflet. Il pierdusem la poker-ul vietii, dar l-am recistigat :)
Saru-mina @adria pentru reteta! Am si putin suflet. Il pierdusem la poker-ul vietii, dar l-am recistigat :)dragul meu, saturnis, tu ai mult mai mult suflet
5-6 linguri de faina
iti raspund a doua zi, deci s-ar putea sa fie tarziu
ori ai facut deja clatitele ori ti-a trecut pofta mancand 2 felii de paine parjita cu dulceata
Multumesc Maria :-*Eu stiu ca faina se pune cat cuprinde, adica pana vezi ca s-a format aluatul de clatite
Cita faina pui? :)
Fetele, fac apel la voi. Vreau si eu va rog o reteta de compozitie pentru clatite buna-buna :) Stiu, sunt carti de bucate, pot gasi pe net dar nu vreau asta. Vreau ceva facut de voi. Poate stiti o chichita, un ingredient "magic", un truc de bucatareala, etc. :) Poate aflu ceva nou, inedit.Sa fii atent, Saturnis, sa nu mananci clatitele calde, altminteri ti se va face rau.
Mi-a venit o pofta nebuna de clatite si ma bate un gind sa-mi fac ;D
Sa fii atent, Saturnis, sa nu mananci clatitele calde, altminteri ti se va face rau.
Vorbesc serios, sa le lasi putin sa se raceasca, sa nu le mananci calde.Sa fii atent, Saturnis, sa nu mananci clatitele calde, altminteri ti se va face rau.
Pai ce ma fac, ca mie calde imi plac ;D
saturnis, ai facut clatitele alea?
ok, ayouni, imi spui cand si ...va fi gata
poate-i dau gata si pe iberici :D
de sezon
;D
[url]http://www.fishki.net/comment.php?id=72210[/url]
Buna :) daca doreste cineva sa ma ajute cum sa prepar niste racituri ( piftii ?) cu picioare (adidasi) de porc pentru craciun . Din ce-mi amintesc , trebuie sa pun "adidasii" la fiert in apa ( ce cantitate de apa pentru 3 sau 4 adidasi ?) si niste mujdei de usturoi ( la sfirsit , dupa ce a fiert carnea , nu ?)
Se pun in vase (farfurii, etc) si se baga la frigider sa se prinda lichidul (apa fiarta)
Se mai pune si altceva , mirodenii , ori este de ajuns doar usturoi ?
merci d'avance :D
o reteta personalizata si cu poze.
numai daca poza e retusata cu Adobe PhotoShop ;D
o reteta personalizata si cu poze.
numai daca poza e retusata cu Adobe PhotoShop ;D
o sa tinem cont de petitia ta! personal o sa merg si la cursuri de pregatire a piftiei intre timp... aspic ;)! iar poza va fi retusata de catre cei mai mari mesteri photoshopisti ai momentului!
.... si ce ati baut?
nuu, adauga putin piper prin banc ;)piper verde? :D
ce bine, cu opinia ...
mai scoate din varze!
da, ... eu am ras cu pofta si chiar am adus suplimente - in gand :D
dependenta, pofticioasa si pacatoasa :D :D :-*
ARIPIOARE PICANTE ([url]http://www.bucatarmaniac.ro/2011/03/aripioare-picante-si-crocante.html[/url])
dependenta, pofticioasa si pacatoasa :D :D :-*
ARIPIOARE PICANTE ([url]http://www.bucatarmaniac.ro/2011/03/aripioare-picante-si-crocante.html[/url])
ps: si daca va intrebati cumva, nu, nu sunt blonda…
reteta ZILEI!
sa mananc AZI, ce am preparat ieri :D
pui ... cu mult, mult marar!
citrice, citrice, citrice ...
pana iau culoarea puterii :D
MMMMMM
Mancare de cartofi noi cu marar in vas roman
Ingrediente
7-8 cartofi
3-4 fire de ceapa verde.
2-3 catei de usturoi
o cana suc de rosii
putin ulei
2-3 foi de dafin
piper boabe
marar verde
sare,piper
Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare
Spalam, curatam si apoi taiem in sferturi cartofii.Ii punem in vasul roman impreuna cu ceapa verde taiata marunt,stropim cu putin ulei de masline si apoi condimentam cu sare si piper.Acoperim cu apa ,punem cateva frunze de dafin si cateva boabe de piper.Dam la cuptor.Cand cartofii sunt aproape gata facuti adaugam usturoiul zdrobit si sucul de rosii si mai dam la cuptor circa 10-15 min.pana ce sosul scade.Scoatem din cuptor si adaugam cat mai mult marar verde.
pofta buna !
MMMMMM
Mancare de cartofi noi cu marar in vas roman
Ingrediente
7-8 cartofi
3-4 fire de ceapa verde.
2-3 catei de usturoi
o cana suc de rosii
putin ulei
2-3 foi de dafin
piper boabe
marar verde
sare,piper
Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare
Spalam, curatam si apoi taiem in sferturi cartofii.Ii punem in vasul roman impreuna cu ceapa verde taiata marunt,stropim cu putin ulei de masline si apoi condimentam cu sare si piper.Acoperim cu apa ,punem cateva frunze de dafin si cateva boabe de piper.Dam la cuptor.Cand cartofii sunt aproape gata facuti adaugam usturoiul zdrobit si sucul de rosii si mai dam la cuptor circa 10-15 min.pana ce sosul scade.Scoatem din cuptor si adaugam cat mai mult marar verde.
pofta buna !
sa stii ca merge si fara rosii si fara usturoi, dar pui smantana pe ei cand ii servesti...o bunatate...poti de asemenea sa pui si niste bacon taiat marunt amestecat cu ei , cand ii pui la cuptor ...
datorita programului, in ultimul timp mananc doar o data pe zideci azi , steliana ia troznit ardeiul lui silviu in timp ce iulia manca 2 banane... interesant... :o
desi anticipez, in cazul mancarii raman o pofticioasa
AZI, am poftit la felul cum a trosnit ardeiul lui silviu :D
am mincat iaurt cu cereale si 2 banane.
tu?
in ce stadiu? :D
Incercam zilele trecute sa gasesc reteta zilei perfecte, reteta care sa ne faca pe toti sa zambim seara si sa spunem :”Am avut parte de o zi minunata!”
Un fel de reteta cu lista ingredientelor vesnic deschisa: o cafea dulce, un dus rapid, soarele care bate in geam, aerul care te face sa simti primavara cum adie usor prin par, haina subtire de primavara, adidasi, un telefon cu o veste buna sau cu o apreciere, o privire in oglinda, o imbratisare calda, un bebelus care iti se uita cu ochi mari la tine, un catel care da din coada zglobiu sau o pisica ce miauna si vrea alintata. Nu-i asa ca macar o data pe zi te intalnesti cu unul din acesti “factori”? ..serviti va rog...
mai iuli, tu te joci cu banana de dimineata (o mananci) , si tot tu te revolti ca li se scoala nu-s ce idei la unii... de la bananele tale e sigur asta cu sculatul (ideilor) ...noi suntem nevinovati ... ;D
Da da te-ai scos repede
Nici nu vreau să mă gândesc că te gândeşti că poate mă gândesc la acelaşi lucru la care te gândeşti şi tu.
pt toti aia de mai sus in afara de gabi: rusinica!
...Sa va fie rushine daca v-ati gandit la ce m-am gandit eu! Vorbiti numai de lucruri sfinte pe un forum de singles! De ce oare?!?!?da chiar, cursul discutiei e de-a dreptul obscen. nu cenzureaza nimeni pe aici? alo, politia extraterestra a SC... :D
vrei sa zic eu ceva obscen ? politica... na ca am zis ceva obscen...ce s-a scris acolo nu este obscen......Sa va fie rushine daca v-ati gandit la ce m-am gandit eu! Vorbiti numai de lucruri sfinte pe un forum de singles! De ce oare?!?!?da chiar, cursul discutiei e de-a dreptul obscen. nu cenzureaza nimeni pe aici? alo, politia extraterestra a SC... :D
politica sau "sinonimul" ei? :D ca se zice in targ ca ar fi... asa si pe dincolo :Dhi hi hi ...acum vrei sa vorbim obscen ? e cea mai mare , nu-i asa ?
pfiu...vis de frigarui, dis de dimi... :o :D
Radu, am eu o banuiala ca tu inainte chiar de a se finaliza festinul de Craciun te gandesti intens la cel de Pasti. :D :P
arata fain :)stiu...inca oftez dupa ea ... ::) ::) ::) ::) ::)
o sa va intalniti in august ::)te inseli un pic... ;D
da'-n loc de pulpa eu as servi un piept :)
;D ;D ;D ;D ;D stop ca ne linseaza...cine si de ce sa ne linseze? pai mie-mi curg balele (vorba unei doamne care scria pe forum) dupa ciuperci cu piept de pui.
eu despre tocanita de ciperci am vorbit... only...sa nu ma banuiasca cineva de ganduri necurate...
:D :D :D :D :D
eu cred ca de la pui, partea dorsala e cea mai buna... mi-e imi da satisfactie deplina...te pomeni ca-ti place ciulamaua de tartitze :-\
maine de dimi' sa serviti la cafea si "biscuitul preferat al laptelui" :D :D :D (mie-mi vine sa-l mananc pe pustiul care spune asta :D. nici taticul lui nu e necomestibil ;D)
([url]http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/41576_146680462014476_3127_n.jpg[/url])
oricum , cei mai buni in orice , inclusiv bucataria, sunt tot barbatii...se stie !
opti, vreo prajitura ai ?! :D
pe caldurile astea nu-mi mai vine sa maninc carne
oare ce sa maninc eu de acu pina in septembrie?!?!
un iaurt
atat ii' in frigider :o
are cineva garnitura pentru el ? ???
da...juma de varza deshidratata :D :D
Crema de zahar ars
.........
.......si daca dorim si o a doua portie? :D
ciusmandric = dragoste ;) :)...asa-i ca ati dat o cautare pe google si n-ati gasit nimic? ;D
asa ceva?
([url]http://i916.photobucket.com/albums/ad3/silviu623/Polar-Inghetata-Copilariei-1.jpg[/url])
asa ceva...cum?...ca nu vad nimic, silviu ??? ???nu vezi poza cu inghetata? :o :-\ >:( e ceva paranormal cu forumul asta.
Da, cred ca asta e reteta unei zile reusite: putin ciusmandric! :)
ba chiar a unei vieti reusite: mult ciusmandric! :)
cu muraturi fetelor!Ar fi bine sa li se aplece barbatilor.... Poate revin la realitate...
altfel li se apleaca barbatilor ...
Mah, io vreau sa-mi povesteasca cineva cand vor disparea!niciodata!
da, placinta cu mere sau branza n-aveti? :)
M-as inscrie si eu la o portie de placinta cu dovleac. :)indrazneste Manfred...o portie pentru degust mai exista :)
Lipicioasa. Mananc dulceata si scriu. Cand termin borcanul, trec la curatat tastatura!
Pai da, asa stiu si eu.Mie imi plac la nebunie dulciurile. E de rau asta?
Mai, vrea Silviu sa stie, care mancati muraturi p-aici?
da! creste glicemia :(Eu am o glicemie tare modesta. Cred ca o dau celor din jurul meu. :D
.....
sastisit in sensul de plictisit, satul, scarbit .
Bunica-mea il folosea des: Asa mi-e pofta de cozonaci, ca o sa fac douazeci, sa ma sastisesc de ei! (sa ma satur, sa mi se ia)
mie mi-e dor sa fac cozonaci de craciun. e bun si cel italian, dar nu se compara cu cozonacii care ii facem noi acasa.
Daca vrei, iti trimit panettone, numai sa-mi spui adresa. :-*
Wow, ce frumos arata cheese cake-ul ala! :)
ce reprezinta ca nu m-am prins ?
ohh, Silviu, regret, "te-am ratat" de data asta, abia acum am citit postarea ta :(pfuuuu... ai si terminat de mancat ??? da' iute mai esti!
ramane pe data viitoare... ;)
apoi, deh....nu suntem toti la fel, eu mi-s iutela manie ???
Nu mai am chef sa stau la birou, ajunge pentru prima zi...ma duc la cumparaturi ca am oaresce pofte.
.....
sa ai pofta! :) iar gatesti la telefon? ;D m-ai omorat cu ciorba radauteana. barem spune cum se prepara.
sa ai pofta! :) iar gatesti la telefon? ;D m-ai omorat cu ciorba radauteana. barem spune cum se prepara.multumesc, stai intai s-o prepar
si ceva de niste clatite nu zici nimic? :)clatite poate maine, azi nu mai am timp, ms de idee :)
m-ai omorat cu ciorba radauteana. barem spune cum se prepara.
te bate vreun gand sa faci o ciorba? :Dda, o ciorba bucuresteana :D
zi inaltimea, greutatea si varsta, sa-ti calculam IMC :)n-am gasit nicio formula de calcul cu varsta, dar daca vrei tu.... ;D
Ce dragut esti Silviu!!!multumax! :)
168/55/38 8)greutate normala. conteaza si circumferinta taliei :-\ ai grija la carbohidrati.
incerc sa mananc cat mai sanatosda' nu prea iti iese :( carne prajita, ceapa prajita...
da' nu prea iti iese :( carne prajita, ceapa prajita...incerc sa mananc cat mai sanatos
Singura chestie de care nu reusesc sa ma tin, dar inca perseverez e sa beau lichide, 1,5-2 l/zi. Am zile in care daca ajung la 1 l, iar in asta bifez 1-2 cafele mari, ceea ce nu-i deloc ok. Dar cum sa beau daca nu mi-e sete? Daca aveti careva idei de pacalit lipsa de sete, le primesc cu interes. :)nush cum sa pacalesti lipsa setei, dar ai putea sa-ti incepi ziua band un pahar cu apa sau o cana cu ceai de coada calului. pana seara mai ai de baut doar 7 pahare ;D
Am si eu o curiozitate, Silviu, daca imi permiti: tie iti scapa ceva? :Pnu, penca vreau si io sa gatesc specialitati, ca tine :)
Eu n-am deloc probleme cu setea de apa, nu pot fara... In schimb, am cu poftele. Facem schimb? ;Desti sigura? :D
bine Silviu, iti trimit o portie de lava.... virtual (daca te satisface) peste vreo 2-3 ore ;)cat inseamna la tine 2 - 3 ore? :-\ sau nu a erupt vulcanul? o fi d'ala care dormiteaza mii de ani :D
Dar icre (oua de pesti dupa cum le spuneti voi) prajite cu mujdei de usturoi ati mancat vreodata?? Macar incercati!! Sau laptii de peste prajiti cu mujdei de usturoi....da, am mancat in delta.
cat inseamna la tine 2 - 3 ore? :-\ sau nu a erupt vulcanul? o fi d'ala care dormiteaza mii de ani :Dpai ti-am trimis...in eter....n-a ajuns inca? ::) sper sa nu ajunga rece, cald e delicios ;)
n-a ajuns :(
(nu ca m-as ingrasa sau ceva de genul ;D)asa, rasuceste cutitul in rana ... ;D
cel mai mult imi place carnea calda, fumeganda, ridicata atunci de pe gratar :)subscriu...si cu o salata alaturi ;)
asa, rasuceste cutitul in rana ... ;Dvezi, vezi ce sadic e? :)
asa, rasuceste cutitul in rana ... ;D
vezi, vezi ce sadic e? :)
Chestia e ca acum nu imi mai place painea din comert :bully: Nu e la fel de gustoasa (desi ingredientele, teoretic, sunt aceleasi) si, am constatat cu suprindere, avind termen de comparatie, ca nu e la fel de hranitoare si satioasa.
subscriu...si cu o salata alaturi ;)subscriu...cu o salata de boeuf ;)
multumescpocama are 20 de ani? chiar ca are toata viata inainte :)
las`, nu-ti face probleme, probabil ai alte preocupari care iti fac placere... ;)
nici eu nu eram pasionata la 20 de ani de asta...
cand n-am chef sau sunt f obosita pun mana pe telefon si comand ceva acasa... :)creca tu gatesti mai mult la telefon ;D
Vezi ca almi_gabi a facut mucenici ;)moldovenesti?
....Vezi ca almi_gabi a facut mucenici ;)
moldovenesti?
multumescDraga mea, am ceva ani in plus fata de tine. La mine, preocuparea in bucatarie este de a gati cat mai sanatos, si-atat. Nu ma pasioneaza decat foarte rar sa incerc o reteta. Gatesc cu placere, dar nu mai mult de doua ori pe saptamana. Am citit o postare in care spunea-i ca gatesti zilnic, ca sa nu mai spun ca experimentezi tot felul de retete. Nu pot sa nu-ti recunosc dreptul de buna gospodina. Este un atuu in plus, pentru a-ti gasi mai usor jumatatea. A mea(jumatatea) trebuie sa se multumeasca cu ce primeste, sau sa aibe pasiunea gatitului. :dance:
las`, nu-ti face probleme, probabil ai alte preocupari care iti fac placere... ;)
nici eu nu eram pasionata la 20 de ani de asta... acum gatesc cam 90% din placere si 10% pt ca trebuie....
cand n-am chef sau sunt f obosita pun mana pe telefon si comand ceva acasa... :)
Iarna asta am mancat struguri romanesti aproape zilnicpai d'asta arati de 25 de ani :) strugurii rosii contin resveratrol.
eu am pregatit salata de boeuf fara boeuf.
.... pentru mine conteaza mult si aspectul mancarii ;)
Ciorba de legume si racituri de curcan ...nu-i asa ca arata bine? pentru mine conteaza mult si aspectul mancarii ;)pfuuuu.... ce m-ai nimerit. chiar asta am in pregatire; dar io, mai de la tara, ii zic piftie. si fac un melanj curcan cu porc :)
hai s-avem pofte!de pofte nu duc lipsa, am din belsug, dau si altora ;D
azi am ales sa fie zi de carne. am carne de porc, carne de curcan si carne de gaina.Multumesc pentru portia de ras, de astazi. :2funny: :applause:
diseara fac muschi de vita la gratar.
Silviu, meniurile propuse de noi pt seara asta, combinate dau meniul ideal, satios si sanatos ;)de la vinul rosu imi vin idei :coolsmiley:
si-ar merge si-un pahar de vin, rosu neaparat ::)
Multumesc pentru portia de ras, de astazi. :2funny: :applause:sa nu te ingrasi :(
vrei sa vezi daca am si abilitati de fotograf? :Dadica sa-mi vina idei, doar uitandu-ma la poze? ???
acum serios vorbind, sunt poze foarte faine si explicite pe blogurile culinare postate de mine, chiar nu te-au inspirat?
pai....culinare nu prea iti vin din cate vad :-\da,mai ales etc etc
si ma gandeam ca poate iti vin altele...legate de masini, de job, de fotografii, de vin rosu, etc :2funny:
chiar, apropos de fotografii, am si eu un fix: imi doresc sa fac o sedinta foto cu un fotograf profesionist pe malul marii...particip si io.
particip si io.tu in ce calitate? responsabil cu buna-dispozitie? :D
usturoiul prelucrat termic nu mai miroase ca acel crud si gustul i se schimba. asa cum l-am gatit eu nici nu se simte, de asta l-am gatit asa, sperand ca sufletul pereche va ajunge, chiar daca mai tarziu.... :whistle: dar n-a aparut nici macar in vispai da catigoric!
totusi, Silviu, nu fi trist, eu "simt" ca va veni candva ;D
cum ajutor de la Silviu n-am primit, cheful de dimineata de gatit m-a cam parasit asa ca in seara asta voi comanda ceva....
cum ajutor de la Silviu n-am primit, cheful de dimineata de gatit m-a cam parasit asa ca in seara asta voi comanda ceva....muschiulet de vita cu sos de vin rosu si ciuperci....yummy, imi place combinatia ^-^bun. sa fie vita de kobe.
e prea putin? ;D
ai vreo idee?da! ia telefonul si baga o comanda.
am si facut-o ^-^, tre` sa soseascaCe ? , da-mi si mie o idee :-\ , sa fie cu carne si nu pizza sau shaorma
de unde s-o iau? ???
eu mi-am luat pizza cu branza cu mucegai si pastramacarbohidrati rafinati + proteine + lipide :o o bomba cu calorii. la sala ai fost? ???
carbohidrati rafinati + proteine + lipide :o o bomba cu calorii. la sala ai fost? ???la sala n-am ajuns ca ieri a plouat, iar pizza a fost mare si delicioasa :2funny:
doar daca se gandeste ce va gati data viitoare ... si arde tot :2funny: basca cat transpira salivand :Pce gatesc azi sunt combinatii permise :bully:
azi fac peste prajit cu mamaliga si mujdei de usturoi
.....
:D Daca am face atata efort pentru un biscuit, metoda asta s-ar putea breveta si ca un nou regim de slabire. ;D
....
pentru reteta zilei de azi-azi ai ceva? ???
post negru si apa plata cu lamaie :food:asta e pentru ziua de vineri, Vinerea Seaca :angel:
..... si unt aromat...
am inteles. la tine era reteta zilei de Paste :)Siviu, pentru azi am pregatit ciorba de spanac (eu servesc si ceapa verde la ea) si pilaf calugaresc cu salata verde. :)
pentru reteta zilei de azi-azi ai ceva? ???
despre ce aroma este vorba, eu iau untul doar dupa continut de grasime si sare!?? ???untul aromat e facut de mine, gabi....amestec 1-2 linguri de unt cu un catel de usturoi trecut prin presa (iese mai fin) si niste patrunjel tocat ff marunt. Amestecul se pune pe paine prajita cat e inca calduta.
Siviu, pentru azi am pregatit ciorba de spanac (eu servesc si ceapa verde la ea) si pilaf calugaresc cu salata verde. :)asa da, draga enoriasa! :)
untul aromat e facut de mine, gabi....amestec 1-2 linguri de unt cu un catel de usturoi trecut prin presa (iese mai fin) si niste patrunjel tocat ff marunt. Amestecul se pune pe paine prajita cat e inca calduta.
Unul m-am gandit sa-l fac cu fructe uscate, am luat deja papaya, ananas deshidratat, stafide aurii si brune, caise uscate, cirese confiate si jeleuri mici colorate. Obligatoriu cu glazura alba la sfarsit.
......
Tre` sa gasesc si ceva fain pentru masa de duminica, ceva mai special... ^-^
Asta e cozonac italian... favoritul meu! :crazy2:
mie imi place de Paste sa mananc lucrurile traditionale pe care in alte perioade nu le am in meniu cum ar fi oualele vopsite, drob, friptura de miel ( chiar daca nu e preferata mea parca o bucatica merge foarte bine :D), pasca si cozonaci ( de astia nu ma bag sa fac dar imi plac cei facuti in casa :coolsmiley: )
..... cozonac cu miel si compot de miel :thumbup:
....
io' care dau din an in Pasti ( ([url]http://i41.tinypic.com/347wx2r.gif[/url]) ) prin bucatarie si chiar si asa mi se pare ca stau prea mult pe acolo ma intreb cum reusiti voi sa pregatiti atatea bunatati
voi vopsi vreo 3 - 5 cartoane de oua
p'orma, in timp ce fierb ouale, ma ocup de alte preparate traditionale: ciorba de miel, supa de miel, drob de miel, miel la cuptor, stufat de miel, carnati de miel, mititei de miel, sarmale de miel, cozonac cu miel si compot de miel :thumbup:
pentru aperitiv pregatesc icre de manciuria, oua de prepelita umplute cu capere, creier de urs in aspic pe pat de trufe si medalioane de morun trase in unt de arahide amestecate cu menta.
hai, poftiti la masa! ca doar nu ma doare deshtele 8)
Mi-am pus intrebarea de ce (chiar daca e vorba de copilul propriu) sa fim mai buni pentru altii decat suntem pentru noi insine! ^-^mie nu-mi place sa mananc singura, o fac cand n-am incotro, dar prefer s-o fac avand companie. nu cred ca se pune problema ca-s mai buna cu altii decat cu mine, ci de faptul ca o anumita actiune prefer s-o fac impreuna cu cineva decat singura. de fapt, multe actiuni le prefer intr-o companie, dar asta nu inseamna ca-n lipsa companiei renunt a le face.
....
Pe langa familie, de a doua zi de Pasti se merge "cu stropitul", asta inseamna ca o sa am prieteni si nu stiu cati elevi in vizita.....
offff... uite cum imi amintiti voi de o anumita actiune pe care o fac numai impreuna cu cineva...si tocmai acum, in plin post :(participarea la denii, nu? ::)
pacatoaselor! :knuppel2:
participarea la denii, nu? ::)participarea la stropit :)
chiar asa, de ce nu sunteti la biserica? :fight:
chiar asa, de ce nu sunteti la biserica? :fight:
Eu ma surprind zambind de cand ma stiu... ca nu stiu niciodata la ce sa m-astept, next. ::)Las`ca o sa vaz io cu ce te lauzi! Ca la teorie toti suntem asi... :P
la teorie toti suntem asi... :P
Bre fetilor! Lasati-i in durerea lor pe popi (ca oricum se-mbuiba ei. Si cu voi si fara voi, stati linistite) si ganditi-va la sufletele voastre. Macar profitati de zilele astea sa va odihniti, sa va vedeti prietenii, rudele...nu mai pomeniti amaraciuni, ca le carati cu voi si-i trist. Incercati sa radeti mai mult, io stiu...vedeti daca va puteti surprinde zambind :). Tare mi-e ciuda cand va vad asa pornite! V-am zis io, viata nu stie cum sa faca misto de noi si voi o luati in serios non-stop.bitek, da` nu-s pornita deloc :), doar stateam si noi ca fetili la o vorba, ne mai aminteam din trecut si impartaseam din experiente. am acceptat anumite lucruri, mi-am dat seama ca altele nu-s de mine, am ales ceva ce mi se potriveste si totul e ok. O0
L.E. Da`io am impresia ca am necajit-o pe Cornitze. Ori manca ceva cu clei sau glue, ca ma asurzi cu linistea.m-a sunat prietena mea de la Bucuresti si am avut o mica sedinta :2funny:....am stat vreo ora la telefon, de aici linistea pe SC ;D cica ne marim efectivele, sambata vine cu tot familionul de Paste la noi....super tare! :thumbup: abia astept sa ii revad. :)
ok, buna ideea peste paste puse si boabe de porumb ca imi plac, si acum m-am mai gandit si la maslinepoti pune si boabe de mazare, boabe de fasole, boabe de naut, boabe de mustar... si-o sa iasa o amestecatura originala marca mea :D
o sa iasa o amestecatura originala marca gabi :)
..... mustar...
am descoperit anul trecut la Kaufland ceafa de porc marinata provence, cu ierburi si usturoi, e o nebunie. asa ca in seara asta am pregatit doua bucati pe gratar cu salata...yummy, foarte bun a fost!Guesswho, multumesc pentru informartie. O să o pun in practică. Sincer vorbind, nu stiu cand ai timp sa te ocupi de toate: facultate, copil, gătit, forum, cumpărături, etc. Esti supersonică! :) :-*
Guesswho, multumesc pentru informartie. O să o pun in practică. Sincer vorbind, nu stiu cand ai timp sa te ocupi de toate: facultate, copil, gătit, forum, cumpărături, etc. Esti supersonică! :) :-*
Mâine voi fi gospodină, azi nu.:thumbup:
Mâine voi fi gospodină, azi nu.
:thumbup:
... blatul de lucru arata cam dezastruos cand am terminat de pus in tavi ....
Idei de retete pt inspiratie:
ciorba-de-fasole-boabe-cu-afumatura....
Ficat de porc la gratar cu spanac de urzici si mamaliga. Aviz amatorilor, "spanac de urzici" nu e precum in sud, cu rosii, nici precum in centru-nord, cu smantana... e doar urzici calite cu ceapa si usturoi, intr-o picatura de ulei de masline.in sud, spanacul e cu spanac si se numeste mancare de spanac sau piure de spanac.
guess, deja ma gandeam ca ai cam lipsit de la reteta ultima saptamana :)gabi, abia acum am citit postarea ta. da, am cam lipsit de la reteta pt ca.....am mancat in ultimele zile gatit de altii!!! :thumbup:
Va fi vai si-amar de viitoarea ta nora! ;DCaroline, eu zic ca o sa fie o rasfatata...el gateste de acum cu mama, deci va fi un bucatar pe cinste!!!!
Va fi vai si-amar de viitoarea ta nora! ;Dda...nici io n-o vad bine..... :-\
el gateste de acum cu mama, deci va fi un bucatar pe cinste!!!!am o presimtire ca n-o sa-l tina. sper sa ma insele intuitia :D
PRAJITURA CU MANDARINE SI CURMALEtre` s-o incerc, arata bine...merci, capsuna! :)
guesswho, capsuna, de ce nu v-ati inscris la master chef? cred ca ati fi maturat pe-acolo.
Guesswho la prajituri cel mai bun blog mi se pare cel al Laurei Sava,
Si pentru Matei cateva prajituri facute de mine in pozele atasate :Dstiu ca erau pentru Matei, dar nu m-am putut abtine sa nu trag cu ochiul :blush:....felicitari, capsuna! :applause: arata foarte bine si cred ca au fost si tare gustoase! :)
in seara asta am "mancat" o bere pana acum, asadar acum ma voi aseza la masa si voi incepe cu guesswho (cu mancarurile prezentate de ea, vreau sa spun) si voi termina cu capsuna... fetelor m-ati omorat! cum de mai aveti timp si pasiune pentru asa ceva, in ziua de azi, chiar ca nu stiu.sa ai pofta! :)
acesta este un topic care trebuie evitat. definitiv. pe aici misuna niste persoane nemiloase.
Subscriu categoric! :crazy2: Tocmai ieri am pus mana pe o cutie de foi de lasagna in supermarket si am lasat-o acolo, optand pentru ceva mai usor, ca acuma sa-mi vina Guess cu poza si reteta... :oops:
On-topic: azi am vorbit de dimineata cu cineva care m-a anuntat ca face sarmalute in foi de vita....
Deci, Guess, cand inviti tot SC-ul la tine la masa? Data, ora, tinuta obligatorie... ;Ddragilor, va astept cu mic, cu mare, din toate colturile tarii :)
Io-s mai modest, nu ma invit. Da`sa stii ca poti sa trimiti mancarea. ;Dmancarea e mai savuroasa cand o imparti cu gasca SC ;)
Maica-mea e specialista la de-astea si chiar azi ma intreba daca sa faca, dar eu am refuzat categoric. Prea multe coincidente deja... ma fac si io musafir la tine. :crazy2:ieri cu lasagne, azi cu sarmalute.....chiar ca prea multe coincidente :D
cu textul mai era cum mai era, cu pozele, you are just merciless. toata lumea stie cliseul acela, cu imaginea si mia de cuvinte. la tine sunt si mai mult de-o mie.textul nu te poate face sa salivezi (sau doar exceptional, daca e extraordinar scris) dar imaginile au efect garantat. pe asta am si mizat! :giggle: :D
da, luni sunt rusaliile si picii mici si picii mari nu au scoala. yes! :thumbup:
da, luni sunt rusaliile si picii mici si picii mari nu au scoala. yes! :thumbup:al meu pici mic e in vacanta oficial, le-a zis ca dupa serbare (care a fost miercuri) nu tre` sa mai vina la gradi ca e vacanta, gata |o. a se citi ca iese la pensie doamna educatoare si nu mai are chef sa-si bata capul cu ei...asa ca, il tin acasa :(
Sarmalute? Mmmmm miammmiii! Si mie-mi plac! Cand plecam la Iasi?
Am mancat mai demult la un restaurant mediteranean "greek dolmades": sarmalute in foi de vita dulci, cu stafide, cu zahar, cu scortisoara O nebunie! Sunt retete pe net (de ex. : [url]http://www.restaurantedelux.ro/bucatarie/sarmalute-foi-vita-dolmades.html[/url] ([url]http://www.restaurantedelux.ro/bucatarie/sarmalute-foi-vita-dolmades.html[/url]) ), le-am incercat, dar nu stiu, ori sunt ceva secrete, ori mancarea la cazan e intotdeauna mai buna ca mie niciodata nu mi-au iesit ca ale lor Erau subtiri-subtiri, mai subtiri ca astea din poza
si de-aia esti trista? :)ei, foarte trista nu-s, e mai trist emoticonul ala ;D
si de-aia esti trista? :)
Pentru astazi am pregatit:\
-ciorba radauteana, delicioasa, reteta aici [url]http://www.gatesti-ingenios.ro/Ciorba_radauteana[/url] ([url]http://www.gatesti-ingenios.ro/Ciorba_radauteana[/url])
([url]http://i45.tinypic.com/2u7t6kx.jpg[/url])
-pui cu alune si legume, reteta chinezeasca, [url]http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2010/05/pui-gongbao.html[/url] ([url]http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2010/05/pui-gongbao.html[/url])
-chiftelute marinate cu ceapa si maioneza, reteta aici, [url]http://aphextwinz.wordpress.com/2009/10/23/chiftelute-de-vita-cu-ceapa-marinata-si-maioneza/[/url] ([url]http://aphextwinz.wordpress.com/2009/10/23/chiftelute-de-vita-cu-ceapa-marinata-si-maioneza/[/url])
la desert, clatite cu frisca si fructe de padure
([url]http://i48.tinypic.com/35jgryr.jpg[/url])
zici ca ai gatit pt o seara?!!!!! ???am gatit pentru astazi, asa cum am spus. :) nu e prea mult, dar prea bun, da, cu siguranta! :D
prea mult! >:D
prea bun!
da' i-a spune, ce ingredient minune pui in mancarurile astea, de esti tot slaba??? :)
am gatit pentru astazi, asa cum am spus. :) nu e prea mult, dar prea bun, da, cu siguranta! :Dm-am linistit...e pentru 2 zile... :-X ::)
ciorba a fost pt amiaza (azi si maine), clatitele le-am servit pe la vreo 5, chiftelutele se pot manca abia maine ca le las peste noapte sa se intrepatrunda gusturile din ingrediente, iar puiul cu alune a fost pt seara asta. noi l-am mancat simplu, fara orez.
ingredient minune.....hmmm, nu am asa ceva, doar ca mananc un singur fel de mancare la o masa, ca regula (asta nu inseamna ca nu exista si exceptii ;D) si ma satur cu portii mici.
Motto-ul meu "mananc orice, dar nu oricat" :thumbup:
azi am avut supa de gaina fara gaina, friptura la cuptor fara carne si tarta de visine fara visine. mmmmmmm... au fost minunate ^-^precis ai mancat fara sa inghiti
Până când va reveni gospodina noastra number one - o ştim cu toţii -, să ne încânte cu arta ei culinară, vă prezint "ciorba de burtă" fără burtă:
precis ai mancat fara sa inghitiam inghitit pe nemestecate :strong: nu d'alta, da' nu prea aveam ce sa mestec.
am inghitit pe nemestecate :strong: nu d'alta, da' nu prea aveam ce sa mestec.
este cu ce :thumbup:molari?
Azi am fost cam nehotarata cu gatitul, parca aveam chef sa fac ceva simplu si rapid ...
in ultimile zile m-am "orientat" catre fructe si inghetata!
asta cu visine, de exemplu, e o nebunie, un pic acrisoara si rece, miam, miam! :angel:
Parfait cu visine ([url]http://artasisavoare.wordpress.com/2012/07/15/parfait-cu-visine/[/url])
domnisoara draga, aceasta este o lovitura... stii s-o faci? inghetata.
si io tot catre fructe... asta cu visine e o nebunie. un pic dulcisoara si rece, miam, miam :angel:
visinata
Pricomigdale
nuca - 400 g
zahar tos - 600 g
albusuri - 10 bucati
faina - 60 g
aroma vanilie/esenta de migdale
zahar farin - 20 g
Nuca macinata se amesteca cu zaharul si cu albusurile, fara a le spuma. Se pune oala pe bain-marie, la foc potrivit, pana se incalzeste compozitia si se leaga usor. Se retrage, se tempereaza, se adauga aromele si faina pana rezulta o compozitie omogena.
Se toarna cu lingura in forme diferite, pe o hartie de copt. Se pudreaza si se dau la copt la 140-160 grade cam 15-20 minute. In prima parte a coacerii se poate lasa usa intredeschisa.
([url]http://i47.tinypic.com/168vndw.jpg[/url])
nu am incercat reteta aceasta , dar de fiecare data cand am facut pricomigdale au iesit destul de tari .. ale tale au iesit fragede?
ai gatit zmeura? ejti o mare gospodina :coolsmiley:
am pregatit aseara niste fasole pastai cu smantana si pulpa de porc. poza nu pun ca nu mi se pare deloc aspectuos meniul, dar gustul e fantastic.
reteta mea: am calit ceapa in unt, am adaugat fasolea pastai si pulpa de porc putin calita in unt separat, am potrivit de sare si piper, le-am fiert pana s-a inmuiat carnea. la sfarsit am adaugat usturoi pisat, am mai dat un clocot, apoi smantana si cateva linguri de parmezan ras. A iesit un deliciu!
Meniul meu in ultima vreme seamana in exclusivitate cu poza lui bitek...
....
Frigaruile le-am asezonat cu un sos facut din iaurt cu usturoi pisat si castraveti din gradina tocati marunt-marunt, plus cateva fire de marar rupte cu mana si aruncate-n graba acolo iar pastravii i-am completat cu Feteasca alba de Samburesti bruuuumata!
Pai, asa fac si eu. Gratie maica-mii, care tine gradina updated, toate cele de-ale gurii se rup si se-aduc de la gradina in ziua in care se si gatesc. ::) Pana si iaurtul din sosul de usturoi e lapte prins din lapte crud, direct de la producatori. Daca tot am zis ca fac downshifting, ma indrept incet-ince spre row si vegan...
"tortionara" de serviciu s-a intors! :) draga mea, tu nu vrei sa stii din ce consta meniul meu in ultima vreme! :)am ajuns in stadiul in care nu ma mai poate mira nimic. incearca-ma! :)
Pai, asa fac si eu. Gratie maica-mii, care tine gradina updated, toate cele de-ale gurii se rup si se-aduc de la gradina in ziua in care se si gatesc. ::) Pana si iaurtul din sosul de usturoi e lapte prins din lapte crud, direct de la producatori. Daca tot am zis ca fac downshifting, ma indrept incet-ince spre row si vegan...Caroline, te invidiez ca savurezi produse naturale, crescute in gradina. :) stiu, nu-i un sentiment deloc inaltator :-[ , dar, avand in vedere ce nebunii de fructe si legume ne servesc comerciantii, chiar esti o norocoasa. Mi-a adus cineva niste rosii de gradina de la tara, doamne! o nebunie! carnoase, gustoase cum mancam in copilarie la bunicii mei.
Frigaruile le-am asezonat cu un sos facut din iaurt cu usturoi pisat si castraveti din gradina tocati marunt-marunt, plus cateva fire de marar rupte cu mana si aruncate-n graba acolo iar pastravii i-am completat cu Feteasca alba de Samburesti bruuuumata!asta cred ca-i sos tzatziki....merge fain cu carnea la gratar, dar si cu cartofii la cuptor ;)
am ajuns in stadiul in care nu ma mai poate mira nimic. incearca-ma! :)seara, salata de rosii cu branza, uneori ardei gras, uneori castraveti. vorba lui bitek, mai iau si cate o mana de masline si le arunc acolo. marar n-am. asezonez totul cu bere rece (profit si eu ca my little better half e plecata la bunici si-mi fac de cap in bucatarie!). si pepene rosu! in timpul zilei mi-am facut "abonament" pe la un restaurant sau altul, nimic pretentios.
so, care-i meniul? ::)
pai e foarte bine, salata e minunata vara, cand avem varianta de legume eco la piata. genul asta de salata cu branza si masline consum si eu aproape zilnic. uneori mai adaug ou fiert sau piept de pui facut pe gratar si taiat cuburi. :)
ce bine ca nu m-ai compatimit :) cu sugestia ta, pot sa fac o salata intr-o formula imbunatatita.
fii pe pace, important e sa fii tu multumit de meniu. ma bucur ca sugestia ti-ar putea fi de folos :)
pentru variatie, uite aici alte cateva retete, doar........71 :D sa ai pofta!
am votat amandoi si pentru ceva dulce, asa ca merge bine un chec tiramisu, usor de facut si delicios, reteta aici
adica ai gatit toate astea pentru weekend? cand baiatul va creste mare, va avea niste standarde foarte ridicate si el chiar ii va putea spune sotiei ca "mancarea nu este ca la mama acasa" . ciorba de perisoare deja este de domeniul fantasticului... si checul acela la fel. hai sa zicem ca la ciuperci m-as mai descurca.da, toate pt week-end, dar ca de obicei, in cantitati mici. desertul e cel care se termina primul ;)
pofta buna!
mamica Guess ... da de post, nimic?nu postesc :)
Silviu, nu mai rade asa tare ca te aude si Guess ;Dlasa-l sa se manifeste, rasul face bine ;)
Matei, iti recomand checul, e delicios si usor de facut, in 30 de minute deja ai terminat cu el (ma refer la preparare). asta e varianta de tiramisu pt single ;D, mai stiam o reteta de tiramisu, dar iese o cantitate mai mare si....cine sa se sacrifice sa-l manance?
Retetele astea in imagini au un mare plus, zic io: ii pot determina si pe cei care nu au inclinatii spre arta culinara sa incerce, macar odata, sa vada cum e. cand ai toti pasii descrisi (si ilustrati in foto) e greu sa gresesti. va doresc bafta la gatit!
wow! locatia arata super O0 , dar pt mine e cam departe ;D . io caut alte variante ;), mai aproape sau ii chem sa livreze acasa cand n-am timp/chef de stat in bucatarie. iar asta se intampla frecvent in anotimpul rece.
On topic:
[url]http://www.gandul.info/magazin/galerie-foto-creatia-unui-bucatar-face-senzatie-pe-facebook-zeci-de-mii-de-oameni-au-comentat-imaginea-9938183?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%2BBula&utm_campaign=Bula%2BGandul[/url] ([url]http://www.gandul.info/magazin/galerie-foto-creatia-unui-bucatar-face-senzatie-pe-facebook-zeci-de-mii-de-oameni-au-comentat-imaginea-9938183?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%2BBula&utm_campaign=Bula%2BGandul[/url])
...
Ei, cum vi se pare ?! Nu-i asa ca va simtiti in al noualea cer ca puteti minca orice ?!!! :applause:
mah, dar tii dieta nu gluma ! si cat dureaza asta cu "buruieni" fierte !! :whistle:
citisem la un moment dat ca e bine sa tii dieta fara sa excluzi alimente ( chiar dulciuri :giggle:) dar in cantitati mici
Nu-i dieta ! E de musai !Doina, multa sanatate. :)
Multumesc frumos, Guesswho ! :) Multa sanatate si tie !
Doina, multa sanatate. :)
Nu-i dieta ! E de musai !
.......
naspha asta, nu stiam !! ??? mergi pe recomandarea medicului. cat despre interdictia anumitor alimente, e clar ca apare un anumit disconfort atunci cand ai vrea sa mananci ceva si nu ai voie, de fapt din cate mi-a povestit la un moment dat o doctorita am inteles ca asta este considerata ca factor de stres.Un factor major de stres ! Nici nu s-au inventat atitea chestii pe care sa le fierbi, storci, pisezi... Fiecare masa ma solicita...intelectual ! Ce mai aleg din ea, se vede pe mine ! :) Dar sunt inca in picioare. Am grija ! Multa sanatate si tie, multumesc !
sanatate multa si ai grija de tine. :)
Nici nu s-au inventat atitea chestii pe care sa le fierbi, storci, pisezi...
Doina, nu stiu daca ai voie samburi de migdale, seminte de dovleac, alune de padure asa ca am adus niste piersici !! :giggle:
Sa ai pofta, Doina! Arata fain ciupercile acelea, cu rosii pe langa. Da` io am o miiiica, mica, mica nedumerire: nu se mai poate lucra un pic la procentajul salata/carne? :whistle:nu exista carne deloc...rulourile sunt cu legume.... :thumbup:
bine ai revenit, guesswho! deci a reinceput tortura vizuala... >:(bine te-am regasit, Matei :)
hei guess, checul tiramisu ne-a iesit foarte bine, fiica-mea a fost incantata!ma bucur ca v-a iesit tiramisu, eu recomand retete incercate de mine care stiu ca-s gustoase si usor de facut.
imi place cum arata prajitura cu mango dar asta mi se pare chiar complicata. las' ca ne faci tu, poate la un moment dat! ;)
azi am avut o muza...mai bine spus, un muz ;D (ca e un domn) care mi-a dat ideea sa gatesc pt cina un ostropel.
ii multumesc si pe aceasta cale :)
reteta aici [url]http://micky-mihaela.blogspot.ro/2010/09/ostropel-de-pui.html[/url] ([url]http://micky-mihaela.blogspot.ro/2010/09/ostropel-de-pui.html[/url])
azi am avut o muza...mai bine spus, un muz ;D (ca e un domn) care mi-a dat ideea sa gatesc pt cina un ostropel.sa aveti pofta! pupa-l pe micul muz din partea mea :kissing:
ii multumesc si pe aceasta cale :)
Pai ar cam trebui coapte la tabla rosiile (si alea tre`sa fie nu mici si potrivite, nu mari!)...e de munca.
sper ca i-ai multumit micutului muz si cu o portie de ostropel (daca e cine banuiesc eu ;))l...micul muz e mare, de fapt :giggle: e barbat in toata firea :) si nu, nu l-am servit cu ostropel
gata, voi asculta cantecul postat mai devreme in timp ce voi privi mancarea pregatita de tine. noroc ca am ajuns tarziu si-am vazut poza cu ostropelul abia dupa ce mancasem. mie mi-ar placea ostropel cu mamaliguta! :) daca nu-i prea mare deranjul.
sa aveti pofta! pupa-l pe micul muz din partea mea :kissing:am avut, multumim.
muza mea pofteste la saramura de peste dar din aceea cu sos in care sunt si rosii intregi parca si ardei iute, am mancat undeva la mare in vara asta si ne-a placut foarte mult. de fapt sosul acela este destul de sopos. si habar n-am cum se pregateste sosul respectiv. idei? sugestii? (dar sa fie usoare si prietenoase va rog) ;)stiu o reteta gustoasa de saramura asa cum vrei, dar o voi posta dupa ce ma mai linistesc, Matei...acu` nu-s buna de nimic, nu-mi sta mintea la retete. :(
stiu o reteta gustoasa de saramura asa cum vrei, dar o voi posta dupa ce ma mai linistesc, Matei...acu` nu-s buna de nimic, nu-mi sta mintea la retete. :(
stiu o reteta gustoasa de saramura asa cum vrei, dar o voi posta dupa ce ma mai linistesc, Matei...acu` nu-s buna de nimic, nu-mi sta mintea la retete. :(haide, nu fi asa de pesimista, :)sunt convins ca esti foarte buna la multe, chiar cand stai cu moralul un pic mai jos. asta se intampla la toata lumea, si la copiii mici si la cei mai mari. "always look on the bright side of life"! (Monthy Python).
baga tristetea la saramura ... ;) daca ai un vas mai mare, baga si cauza :-*multumesc, m-am resemnat, Steliana.... viata merge mai departe
haide, nu fi asa de pesimista, :)sunt convins ca esti foarte buna la multe, chiar cand stai cu moralul un pic mai jos. asta se intampla la toata lumea, si la copiii mici si la cei mai mari. "always look on the bright side of life"! (Monthy Python).
Pentru azi la pranz am pregatit un alt fel de orez care s-a dovedit a fi o alegere foarte inspirata alaturi de ceafa marinata la gratar si salata de varza: risoto cu telina, praz si opintici.
Pun reteta pentru cei care vor sa o incerce, chiar merita. Problema e unde gasiti opintici acum, nu stiu daca au aparut. eu am mai avut un borcan ratacit prin camara de de anul trecut. iar cu ciuperci sigur nu iese la fel....eu n-am pus scortisoara.
reteta aici [url]http://lopfras.blogspot.ro/2012/02/risoto-cu-telina-praz-si-opintici.html[/url] ([url]http://lopfras.blogspot.ro/2012/02/risoto-cu-telina-praz-si-opintici.html[/url])
pentru desert, si-a ales fii-meu o prajitura, delicioasa si usor de facut, reteta aici [url]http://www.laurasava.ro/2009/09/24/cuburi-de-lapte/[/url] ([url]http://www.laurasava.ro/2009/09/24/cuburi-de-lapte/[/url])
Guess, nici eu n-am auzit de "opintici", desi maica-mea e din prin partile locului... mai exista si vreo alta denumire?
yuppy! s-a intors guess in domeniul cald, bun si frumos mirositor ademenitor! :applause: guess draga, daca-ti spun ca-n viata mea nu am auzit de OPINTICI, mai vorbesti cu mine?!
da, Caroline, li se mai spune si ghebe.
mie imi plac foarte mult in zacusca, gustul lor e special.
... non disputandum... solo ridendum. :happy:
OK. Ghebele lui Guess sunt de fapt niste hife si micelii heterotrofe saprofite imobile ca plantele, da' cu substanta de rezerva glicogen (ca la animale), si nu amidon (ca la plante)... mai nou, regn separat, Fungi. :P
sa stii ca si eu m-am intrebat. e ascuns? ::)
caroline, esti extraordinara! culmea este ca spui niste chestii destul de complicate dar le spui in asa fel incat par a fi versurile unei poezii. oare in mine este ascuns un biolog? >:(
sa stii ca si eu m-am intrebat. e ascuns? ::)
Sa vezi cand trebuie sa "traduc" circuitul carbonului in natura intr-un basm pentru clasa a V-a... :whistle:de-abia astept sa-l citesc, si mie imi plac basmele pentru clasa a V-a. B. ;)
Caroline si Matei, ce s-a ales de opinticii mei? :tickedoff:eu ii iubesc pe opinticii tai, imi place foarte mult acest nume, genial! capul rautatilor? da, capul si picioarele! :)
ati dat-o pe latina? oricum, Matei e capul rautatilor, se vede clar.... ;D
de-abia astept sa-l citesc, si mie imi plac basmele pentru clasa a V-a. B. ;)
Da' de unde stii ca prima mea ora de-a V-a era chiar a V-a B, cand l-am inventat?! :o
Deci... carbonul este o substanta din care este alcatuita toata materia vie de pe Pamant. El se gaseste (si se spune ca provine) din Univers, dar numai pe Pamant se cunoaste (pana acum) viata din carbon. Intreaga noastra planeta este o mare familie, care isi construieste permanent caramizile casei, hrana si viata din carbon. Cum? Bucataria casei Pamantului sunt plantele. Ele nu au nevoie decat de apa si saruri minerale din pamant pentru a coace la soare mancarea pentru intreaga familie. La masa plantelor se aduna toate vietuitoarele, inclusiv oamenii. Ele folosesc carbonul ca sa-si construiasca oasele, ochii, aripile, iar ce nu folosesc, dau mai departe. Ca orice casa care se respecta, exista si o camara, si aceasta este solul. Cand plantele si animalele mor si nu mai au nevoie de hrana, substantele organice pe baza de carbon, ajung in sol, unde bacteriile harnice le descompun si fac conserve pentru iarna. Astfel, in primavara urmatoare, cu apa din zapezile topite si soarele stralucitor, plantele incep din nou sa gateasca pentru toata familia Pamantului. ^-^
Stiu sa gatesc dar, neavand pen' cine, doar pentru mine nu ma prea obosesc sa fac sofisticăreturi...
Zilele astea am scotocit prin dulapuri si am dat peste o sticluta de care uitasem cu desavarsire. Am primit-o cadou de la o prietena, mi-a adus-o dintr-o excursie in care a haladuit ea vreo luna prin Africa de Sud... O masca africana din lemn si sticluta asta... Nestiind taranu' ce-i sofranu' , am aruncat-o p-acolo... Si aseara am citit si eu ce scria pe ea - mi-a atras atentia denumirea, ca eu pe undeva pe net am nick-ul "amaruia" si semana... Am desfacut-o si... miammm, miiammm, miammmmy!!! :giggle: :D
Reteta zilei: AMARULA!!! Pe gheata, pe inghetata, pe orice, in cafea ori pur si simplu... in pahar! :D
[url]http://www.amarula.com/[/url] ([url]http://www.amarula.com/[/url])pei si de unde o luam pe amarula? se poate inlocui amarula cu...altceva ???
Da, Amarula seamana cu altceva mmmbun-mmmbun: Baileys Irish Cream. Are si aceeasi tarie alcoolica - 17%, insa asta are un.. nustiuce si un nustiucummmmm... ::)da, si mie mi s-ar potrivi o amarula, ca tot am tinut-o intr-un rasfat de cateva ore, macar sa fie pana la capat de zi ::)
in primul rand pentru TINE trebuie sa faci acele sofisticareturi! :) si daca inviti, venim si noi!
"Am invatat ca poti continua inca mult timp
Dupa ce ai spus ca nu mai poti"
Mda...eu si Paller am invatat asta. :giggle:
Eram franta pe la vreo 2, ma incercau o multime de stari: bucurie, entuziasm, usurare, epuizare. Mi-am propus sa dorm putin, dar n-a fost chip. Pe langa toate astea, aveam si-o excitatie psihica fantastica. Asa ca m-am apucat sa ma relaxez facand o portie de zacusca . Era in program pe maine, dar daca tot nu am avut stare am facut-o azi. Zacusca cu gogosari si opintici (sau ghebe). Noroc cu ajutoarele mele in bucatarie:Maria, care mi-a pregatit toate ingredientele si robotul de bucatarie. Acum zacusca e pe foc si-n bucatarie miroase demential.
Si ca sa nu ne plictisim am pregatit si niste sarmale cu ciuperci, carne si miez de nuca.
([url]http://i50.tinypic.com/j9sjl2.jpg[/url])
Maria ma intreaba la un moment dat :"Doamna, da` mai puteti?" :D
S-ar parea ca eu mai puteam, dar ea, nu prea. I-am dat liber pe la vreo 5....
Eh, prea aratoasa nu e, dar data viitoare stiu ce am de facut sa-mi iasa mai frumoasa. Da-i aromata si gustoasa maxim!
Aoleu, le fac reclama gratuita la mirodenii, nu? O sa le scriu, sa le cer... cota-parte din vanzari!
Acum ca vine frigul, vin ploile, vine... vremea statului langa cuptor, deeeci vremea placintelor! Am niste idei cu niste dovleci, dar mai astept un pic, sa vina ziua nepotilor mei, ca altfel... cine le mananca?! Tot cu dulciuri, tot cu dulciuri... vara asta m-am facut destul de... dodoloata!
Astazi tot centrul urbei a fost blocat de nush ce maraton si decat sa ies si sa ocolesc pe la Ploiesti, mai bine mi-am facut de lucru prin casa Mi-am adus de ieri materie prima din gradina: prin varful vrejurilor de rosii am mai gasit niste amarate de gogonele care acum, la vremea asta, nu mai aveau nici o sansa sa se coaca Asa ca le-am adunat si, inca cu gandul la cazanele de la Sibiel, le-am facut dulceata! Le-am oparit cu apa cu un pic de otet si le-am pus la fiert in sirop de zahar N-am avut multe, nu le-am cantarit, iar zaharul l-am pus din ochi, aproape aceeasi cantitate cu gogonelele. N-am avut prin casa baton de vanilie, dar am pus unul de scortisoara, n-am avut cuisoare simple, ci amestecate cu alte mirodenii in condimentele pentru vin fiert! Ma apucasem sa le aleg de printre diverse coji, dar pana la urma de ce sa nu le pun cu totul?! Cuisoare, scortisoara, ghimbir, anason, coji de portocale si in tot plicul erau si vreo patru boabe verzi de cardamom Am pus numai doua, ca am citit ca are efecte afrodisiace Pe undeva pe net scrie ca la dulceata asta, ca si la cea de nuci verzi ori de gutui, se pot pune si nuci ori migdale Rascolesc camara: nuci n-am, migdale numai fulgi un pliculet d-ala rosu luat de prin Kaufland Dar nu pun, ca-s prea faramitate. Caut prin cutiute si borcanase si gasesc un plic cu mieji de seminte de floarea soarelui nesarati. Ii pun si p-aia, ce poate sa strice? Sunt tot niste seminte uleioase ca si nucile Si dintr-o joaca si din experimentul d-aia n-am, dar pun d-ailalta stiti ce a iesit? O ne-bu-ni-e de arome! Saptamana viitoare ma duc in piata dupa gogonele si miez de nuca si mai fac!interesant. n-am facut dulceata de gogonele si nici n-am mancat vreodata, nu-mi pot inchipui ce gust are.
wow! dulceata de conopida? moartea mea!
o alatur celei de ghinde verzi si suratei ei din petale de muscata :coolsmiley:
ce-mi place sa vad femei la bucatarie! E cald, e mancare si e bine !
cred ca merg sa beau o dulceata de prune, ca sa nu fiu chiar asa off topic. Lichida. ;D
ce-mi place sa vad barbati la bucatarie :) au tot timpul pofte, idei, basca o mana doo de ajutor :D
ce-mi place sa vad femei la bucatarie! E cald, e mancare si e bine !
fetele mosului, va rog eu nu exagerati cu dulceturile (in afara de cea de gutui, la celelalte zic ¨pas¨). Voi sunteti niste dulci prin definitie asa ca, mai gatiti si voi altceva ca mi se urca glicemia de n-o mai ajung.
cred ca merg sa beau o dulceata de prune, ca sa nu fiu chiar asa off topic. Lichida. ;D
Mmmmplace dulceata de tandafiri! La cea de gutui, Guess, daca ai timp si rabdare, taie-le fideluta, nu le da pe razatoare. Iese o minune aurie... miam-miamm-miammmyyy!
....doar dulceata de gutui iti place , Matei? asta de cirese amare, nu? cu papanasi merge bestial ::)
sau cea de capsuni? de zmeura? de pere cu lamaie?yummmmyy....prea bun! :D
Eu am invatat sa-mi placa sa le fac pe toate si-si. Si sa ma plimb, si sa ma uit la un film, si sa gatesc singura pentru mine, singura pentru cineva, cu cineva pentru noi doi, cu cineva pentru altii... de ce nu? De ce nu m-as iubi si pe mine asa cum imi iubesc aproapele? ;)corect, mai aproape-mi este camasa decat haina. :)
ce-mi place sa vad barbati la bucatarie :) au tot timpul pofte, idei, basca o mana doo de ajutor :D
cred o bei pe cea de anul trecut! a fermentat cea de anul acesta?
stii ceva, guesswho? nu mi se pare deloc corect ceea ce faci tu aici cu poftele mele gastronomice pantagruelice elice ice ce e :)!bine Matei, sunt de acord sa interzicem poza asta cu dulceata de cirese apetitoase :D prin lege....pai se poate? ;D
o astfel de fotografie - ca asta postata de tine cu ciresele alea groaznic de apetisante (era sa scriu apetitoase asa de tare m-ai tulburat)- ar trebui interzisa prin lege. si dupa aia, vii cu intrebari din astea, asa, fandosite: dar cea de capsuni, zmeura, pere cu lamaie?!
da, asa este: prea bun. si tu prea rea. :kissing:
Guess, dulceata de ciresi amare e preferata mea.
vaaai, Guess, de-abia acum am observat. Multumesc mult, mult. Si eu iti urez tot ce e mai bun si frumos. :)
noroc cu matei, care a vrut sa ma umileasca, imbrancindu-ma in topicul asta unde, mai mult de o clatita, o omleta, o ciorbita, o mamaliguta si ceva macaroane cu branza, n-as avea a posta. ;D
am recunoscut public ca ma pricep la foarte multe, dar la bucatarie n-am avut rabdare sa prestez, si pentru ca mama s-a ocupat mereu de zona culinara (fara mare talent, nici ea, de altfel ;D)
multumesc, matei. Esti multumit? :strambatura:
vaaaai, Mica! de-abia acum ai observat minunatul tort pe care Guess ti l-a inchinat cu-atata drag? :o
deci tu crezi ca aducandu-te aici am vrut sa te umilesc? :o Doamne fereste, ce lucruri ciudate-ti trec prin minte. nu as face asta cu nimeni, in primul rand si mai ales :) pentru ca acest topic este unul dintre favoritele mele, aici e cald, e bine, miroase a papa bun si se si vede. :) din partea mea sa te aduc aici a insemnat un compliment, afla de la mine madam' piscupesco! data viitoare te invit pe un alt topic, da? deja m-am gandit la unul :happy:
barem sotul tau stia sa gateasca sau tot mama?! ;)
he, he... credeam ca ai retinut cat sunt de nula la comestibile si-ai facut-o special. ;D numai ca eu imi recunosc neshte lipsuri fara sa ma simtzesc in vreun fel.
Azi, meniu de familie... inventat pe loc, din ce exista momentan prin frigider si prin pivnita: rulada de dovlecei cu pui.
Contine: piept de pui si dovlecei, dati prin masina de tocat carne, bulion de legume (reteta proprie), orez, oua, pesmet si condimente. Detaliile de pre-preparare sunt mai multe, dar asta e secretul meu. ;)
Se serveste calda, proaspat scoasa din cuptor, cu mujdei de usturoi si salata (rosii/castraveti, varza, muraturi... dupa gust).
([url]http://i47.tinypic.com/27x1dc.jpg[/url])
Rulada a iesit delicioasa... dovada - la ora asta deja a disparut tot ce apare in fotografie. :crazy2:
supa de gaina de tara! :)
Azi, meniu de familie... inventat pe loc, din ce exista momentan prin frigider si prin pivnita: rulada de dovlecei cu pui.
Contine: piept de pui si dovlecei, dati prin masina de tocat carne, bulion de legume (reteta proprie), orez, oua, pesmet si condimente. Detaliile de pre-preparare sunt mai multe, dar asta e secretul meu. ;)
Se serveste calda, proaspat scoasa din cuptor, cu mujdei de usturoi si salata (rosii/castraveti, varza, muraturi... dupa gust).
([url]http://i47.tinypic.com/27x1dc.jpg[/url])
Rulada a iesit delicioasa... dovada - la ora asta deja a disparut tot ce apare in fotografie. :crazy2:
wow, caro, arata foarte de casa si gustoasa! felicitari. mi-ar fi prins si mie o portie. de doua zile sunt la pat cu o raceala grozava (altcineva nu s-a incumetat sa vina cu mine ;)), cred ca asta este pregatirea organismului pentru intrarea in iarna: intai stomacul, apoi raceala...multa sanatate, Matei.
noroc cu jupanita mea ca a avut pofta sa-si exerseze talentele de "chef-cel-mic" si infirmiera: supa de gaina de tara! :)
nu am facut-o special. scuze (si aici :)), calitatea unei femei nu are nimic de-a face cu talentele culinare; toti ne descurcam cu ce avem. in general compensam, suntem mai slabi intr-un domeniu, mai tari in altul.nu trebuie sa-ti ceri scuze, Matei. :) Am glumit cand am spus ca ai fi incercat sa ma "umilesti". ;D
era legat de exercitiul ludic propus de tine in mai multe randuri. :)
Azi, meniu de familie... inventat pe loc, din ce exista momentan prin frigider si prin pivnita: rulada de dovlecei cu pui.
Contine: piept de pui si dovlecei, dati prin masina de tocat carne, bulion de legume (reteta proprie), orez, oua, pesmet si condimente. Detaliile de pre-preparare sunt mai multe, dar asta e secretul meu. ;)
Se serveste calda, proaspat scoasa din cuptor, cu mujdei de usturoi si salata (rosii/castraveti, varza, muraturi... dupa gust).
([url]http://i47.tinypic.com/27x1dc.jpg[/url])
as fi pus-o sa inoate intr-un sos de smantana cu muuult marar :thumbup:
Asta da, reteta ! ma cam lupt cu ea de-o vreme, inca nu-mi prea iese.... da' insistam, nu ??!! :angel:
racita racita dar asta n-o impiedica sa faca nebunii prin bucatarie. arata si suna delicioasa. am citit-o pe toata, n-a ramas nici macar o firimitura. saru' mana pentru masa! :)lectura nu stiu cat de delicioasa e, dar pestele gatit dupa reteta asta este!
ce nu inteleg eu la retetele astea, e atunci cand ti se spune sa spui 2 linguri de ulei, de ce 2 si nu 3? 2 lamai, de ce doua si nu una? neaparat o ceasca de zahar, sau 3 linguri de faina, 50 grame mustar... si tot asa. stiinta exacta si bucataria asta! :)
eu nu am pus ardei iute pt ca nu ne place, insa am dublat cantitatea de vermut :D .^-^
lectura nu stiu cat de delicioasa e, dar pestele gatit dupa reteta asta este!
cantitatile intr-o reteta sunt orientative, dar fiecare le adapteaza dupa propriul gust.
Subscriu! Insa eu intotdeauna simplific reteta... de exemplu, nu pun pestele la marinat inainte si, dupa ce am tocat/pregatit toate ingredientele de mai sus, le pun pe toate odata la cuptor. Iese exact ca in fotografie si e superbun.io n-am incercat fara sa marinez pestele, dar daca spui ca iese bine am sa fac o data de proba. scurtez timpul de preparare cu ocazia asta.
io n-am incercat fara sa marinez pestele, dar daca spui ca iese bine am sa fac o data de proba. scurtez timpul de preparare cu ocazia asta.
multumesc pentru idee :)
...un pic de dulce...ia uite si nucile mele...or fi alea pe care mi le promisese luciamanta :-\
Dauina, mi-ai adus aminte de iaurtul cu miere si nuci de la greci. Mmm... Si'acu' de unde sa fac eu rost aici de iaurt de capra din ala gros ca o smantana?! oOCaroline, stii ceva...exact desertul ala e.....si nu il pregatisem anticipat...am zis ca vreau un dulce, si ce dulce...si am facut cu iaurtul din frigider..si evident, nefiind din ala gras, nu sta guguloaie ca si inghetata.....dar a mers, crede-ma!!!!
Caroline, stii ceva...exact desertul ala e.....
ia uite si nucile mele...or fi alea pe care mi le promisese luciamanta :-\Of, of... Nu aş vrea să păşesc in anul 2013 fără să mă ţin de promisiuni...
... cu migdale! O fi bine, o fi rău? ::) :)e de bine daca: migdalele sunt crude, daca nu mananci (ca si gustare) mai mult de un pumnulet(cam 10 migdale) si nu mai mult de 2-3 ori/sapt...
De la o vreme mă tot delectez cu migdale! O fi bine, o fi rău? ::) :)e bine. si migdalele sunt o sursa de arginina :strong:
e bine. si migdalele sunt o sursa de arginina :strong:da', insa in cantitate controlata. daca abuzezi, devin nocive.
Paine raw...
da', insa in cantitate controlata. daca abuzezi, devin nocive.,,,in bere ce vitamine se gasesc? ,,,,de alea cred ca duc lipsa :)
L.E. acum am vazut ca si Doina semnalase acelasi lucru, anterior. ;) :)
Mmm... Si'acu' de unde sa fac eu rost aici de iaurt de capra din ala gros ca o smantana?! oO
Se gaseste Steliana, dar ca nu in comertul din...Oman!
lupt usor, la cuptor ... cu niste ciuperci de cultura, in stil "stelian" :buck2:sa ai pofta la ciuperci :)
dar ... am primit in dar, o gasculitaaa ;D care nu mai are loc in congelatooor ...
cum fac, sa o fac, fara s-o fac, precum faceam o gaina inainte de ,89??? ::) adika ... 3 feluri ;)
sa ai pofta la ciuperci :)
din gasca fa o ciorba, o varza si .....la desert....nush cum ai putea s-o gatesti :D
poate cu portocale si stafide? am auzit de combinatii din astea, dar mie nu-mi plac...
On-topic: in seara asta am chef de pastrama de oaie cu branza si mamaliguta. asa ca profit si ma las servita...ca tot am fost invitata la cina :D
Mi-e pofta de ceva bun.....ca asta
([url]http://i48.tinypic.com/ofub04.jpg[/url])
moamaaaa.... seamana cu un profiterol.seamana, da` io zic ca-i mai bun ::)
Mi-ai facut pofta si mie !blatul e din ciocolata si multa nuca, copt la cuptor. stropit cu glazura de ciocolata, deasupra se pune inghetata, frisca din belsug, topping de cicolata si nuci/alune, putina dulceata de capsuni si.....gata de savurat!
e tort glace ?
Ieri am vazut pe facebook niste poze aproape in intregime albe de la Sibiel si mi-am amintit de altceva alb si bun-bun-bun de tot, tot de acolo: ciorba de cartofi cu afumatura O0 ...... Stiu ca in Ardeal se pune tarhon murat in otet....A iesit o bunatate! Daca tot ingurgitez la coaste afumate, nu cred ca-mi mai intra... coastele personale in vreo rochie de Revelion!!!
daca zici de creveti...
cam asa ceva... fasole cu jumari ([url]http://www.bucataras.ro/retete/fasole-cu-jumari-39102.html[/url])... + ceva secrete pe care nu le pot dezvalui :-X
totusi, uite unul dintre micile secrete: la fierberea finala, alaturi de ceapa si morcov se pune un cartof curatat de coaja si taiat in patru (dupa fierbere, cartoful se arunca). asta pentru a atenua din vitamina B si N ;D
da' de ce nu ai mai mancat asemenea delicatesa de zeci de ani? locuiesti in Laponia? ???
250 - 300 de ml de vodka nu merg? ::)...da , da, da, ajuta la raceala , dupa un platou cu mici -mari , si vreoooo 2 m de beri, iti ia ca cu ......mana.....
iau antibiotic, erdomed, nurofen, vitamine...Asa...Omoara ficatul ! :magic:
Asa...Omoara ficatul ! :magic:nope, ca iau hepaid forte, omegavert si bonium :)
Cu-atitea moase, risti sa-ti reapara ombilicul :happy:poate imi reapare si atza...aia cu care mi l-au legat :happy:
Decat toate chimicalele din rafturi, mai bine soc! ::)dar limonada nu e mai buna? suc de lamaie, miere de mana si apa :strong:
Pai o bei after dupe! Ca te transpira, de zici ca.... :angel:
Mie imi place salata de conopida.O, da! Este foarte buna!
-Buchetele de conopida fierte, bine scurse se paseaza.Nu la mixer sau alte aparate mai "agresive''.
-Se face o maioneza lungita cu smantana sau iaurt.Sare, cateva picaturi de lamaie, dupa gust.
-Doi, trei catei de usturoi se toaca marunt.
Se amesteca toate ingredientele.
Se serveste pe paine. :)