Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 340297 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dauina

• Hero Member
  • Mesaje postate: 642
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #960 : Marți, 05 Iunie 2012, 21:36 »
am gatit pentru astazi, asa cum am spus.  :) nu e prea mult, dar prea bun, da, cu siguranta!  :D
ciorba a fost pt amiaza (azi si maine), clatitele le-am servit pe la vreo 5, chiftelutele se pot manca abia maine ca le las peste noapte sa se intrepatrunda gusturile din ingrediente, iar puiul cu alune a fost pt seara asta. noi l-am mancat simplu, fara orez.
ingredient minune.....hmmm, nu am asa ceva, doar ca mananc un singur fel de mancare la o masa, ca regula (asta nu inseamna ca nu exista si exceptii  ;D) si  ma satur cu portii mici.
Motto-ul meu "mananc orice, dar nu oricat"  :thumbup:
m-am linistit...e pentru 2 zile... :-X ::)
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #961 : Joi, 14 Iunie 2012, 20:19 »
   Până când va reveni gospodina noastra number one  - o ştim cu toţii -, să ne încânte cu arta ei culinară, vă prezint "ciorba de burtă" fără burtă:

http://ligiapop.com/2012/06/14/ciorba-de-burta-fara-burta/

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #962 : Joi, 14 Iunie 2012, 21:24 »
Apropos, si supa-crema de ciuperci cu smantana, condimente, otet si ardei iute seamana foarte bine cu ciorba de burta.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #963 : Joi, 14 Iunie 2012, 22:21 »
azi am avut supa de gaina fara gaina, friptura la cuptor fara carne si tarta de visine fara visine. mmmmmmm... au fost minunate ^-^

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #964 : Joi, 14 Iunie 2012, 22:23 »
Si vrei sa te si credem, nu? Ne dai si noua retetele?  ;D

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #965 : Joi, 14 Iunie 2012, 22:34 »
azi am avut supa de gaina fara gaina, friptura la cuptor fara carne si tarta de visine fara visine. mmmmmmm... au fost minunate ^-^
precis ai mancat fara sa inghiti

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #966 : Joi, 14 Iunie 2012, 22:37 »
   Până când va reveni gospodina noastra number one  - o ştim cu toţii -, să ne încânte cu arta ei culinară, vă prezint "ciorba de burtă" fără burtă:

There`s no such thing. It`s like having sex without sex.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #967 : Joi, 14 Iunie 2012, 22:42 »
precis ai mancat fara sa inghiti
am inghitit pe nemestecate :strong: nu d'alta, da' nu prea aveam ce sa mestec.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #968 : Joi, 14 Iunie 2012, 22:43 »
am inghitit pe nemestecate :strong: nu d'alta, da' nu prea aveam ce sa mestec.

n-aveai ce, sau cu ce?  ;D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #969 : Joi, 14 Iunie 2012, 22:49 »
este cu ce :thumbup:

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #970 : Joi, 14 Iunie 2012, 22:53 »

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #971 : Sâmbătă, 23 Iunie 2012, 21:10 »
Azi am fost cam nehotarata cu gatitul, parca aveam chef sa fac ceva simplu si rapid sau sa comand ceva mai simplu si mai rapid  :D
pan` la urma am ales sa pregatesc ceva, mai ales ca fii-meu mi-a promis ca ma ajuta  :giggle:
cu bucatele astea ne laudam:
-ciorba de pui a la grec, reteta aici http://www.teoskitchen.ro/2008/08/ciorba-de-pui-la-grec.html

- ceafa la gratar cu salata de dovlecei cu iaurt. Reteta: 1 kg dovlecei, 250 ml iaurt gras, 3-4 linguri ulei de masline, sare, piper dupa gust, zeama de la jumate de lamaie, marar. Dovleceii se spala, se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa cateva minute, dupa ce s-au inmuiat usor se scurg, apoi se pun intr-un castron. Iaurtul se bate cu uleiul de masline, se adauga zeama de lamaie, sare, piper, marar. Se toarna peste dovleceii raciti. Se poate servi ca atare sau ca garnitura la friptura.

-ca desert am ales salam de biscuiti (cu de toate: stafide, rahat, nuci) pentru ca e gata foarte repede si nu trebuie copt. Nu mai pun reteta ca toata lumea stie cum se face, ci doar poza.

Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #972 : Sâmbătă, 23 Iunie 2012, 22:03 »
*ceafa si mici la gratar....deh, din prea multa graba... :blush:
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #973 : Duminică, 24 Iunie 2012, 17:50 »
Azi am fost cam nehotarata cu gatitul, parca aveam chef sa fac ceva simplu si rapid ...

pai daca toate astea la tine au fost ceva simplu si rapid eu ce sa mai zic care m-am axat pe cireeeeese  *|*

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #974 : Duminică, 01 Iulie 2012, 17:42 »
Pricomigdale

nuca - 400 g
zahar tos - 600 g
albusuri - 10 bucati
faina - 60 g
aroma vanilie/esenta de migdale
zahar farin - 20 g

Nuca macinata se amesteca cu zaharul si cu albusurile, fara a le spuma. Se pune oala pe bain-marie, la foc potrivit, pana se incalzeste compozitia si se leaga usor. Se retrage, se tempereaza, se adauga aromele si faina pana rezulta o compozitie omogena.
Se toarna cu lingura in forme diferite, pe o hartie de copt. Se pudreaza si se dau la copt la 140-160 grade cam 15-20 minute. In prima parte a coacerii se poate lasa usa intredeschisa.