Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 340217 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

silviu

• Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #885 : Duminică, 06 Mai 2012, 18:50 »
vreau si io ciorba de perisoare si parjoale. iti las orezul si salata :D

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #886 : Marți, 08 Mai 2012, 20:10 »
Silviu, deja nu mai sunt parjoalele si perisoarele. poate ai mai mult noroc data viitoare  ;)

Azi am facut ostropel de vita si snitele din piept de pui. Aaaa! Era sa uit! Si o ciorba cu verdeturi, am pus de toate si-am dres-o cu smantana, sa mai fie si ceva alb prin ea ca arata prea verde  ;D insa e gustoasa.
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #887 : Marți, 08 Mai 2012, 20:12 »
snitel vreau si eu ; verdeturile chiar si cu alb prin ele le las pentru altii  ;D

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #888 : Marți, 08 Mai 2012, 20:16 »
te-as servi Gabi, si pe tine si pe Silviu. da` ce sa va fac daca sunteti asa departe?
si o portie virtuala nu cred ca va satisface  :giggle:

silviu

• Vizitator
« Răspuns #889 : Marți, 08 Mai 2012, 22:01 »
multumax! si eu tot snitel vreau. iti las tie ciorba cu verdeturi :D

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #890 : Vineri, 11 Mai 2012, 12:19 »
   Trebuie să vă mărturisesc că am nevoie de idei pentru gătit... Guesswho pe unde eşti? Mai am pentru azi puţină varză nouă călită cu carne de porc, ostropel de vită, păstrăv pane.
    Am găsit o reţetă interesantă a Ligiei Pop, desertul denumit Halter Hund sau nebunie cu ciocolată.

http://corilovescooking.com/2012/05/09/kalter-hund-sau-nebunie-cu-ciocolata/

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #891 : Vineri, 11 Mai 2012, 13:18 »
sunt pe aproape, Lucia  :)

io mi-am propus sa gatesc azi ciorba de vacuta cu legume si o friptura de vita la cuptor cu sos de vin rosu, iar garnitura vor fi legume shi-jin, am mancat la un restaurantul chinezesc de la noi si m-am indragostit iremediabil. legumele isi pastreaza savoarea pt ca sunt pregatite doar cateva minute pe foc. Am sa pun niste link-uri catre retete ca-mi ia foarte mult sa le povestesc eu, iar daca au si poze, s-ar putea sa te determine mai rapid sa te apuci de gatit  ;)

Ciorba de vacuta http://gospodini.blogspot.com/2008/04/ciorba-de-vacuta-cu-legume.html (eu nu pun atat de multe legume, dar fiecare o pregateste dupa propriul gust)
friptura de vita la cuptor cu sos de vin rosu http://www.divahair.ro/culinar/fripturi___si___gratar/un_sos_fabulos_pentru_o_friptura_de_vita_la_cuptor_fara_egal!
Pofta buna!  :)

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #892 : Vineri, 11 Mai 2012, 13:48 »
   Mă bucur că ai reapărut pe forum, iţi mulţumesc! :)
   Recomandările tale îmi prind foarte bine, mă scot din încurcătură!
   Am deschis link-urile postate de tine şi ţin să îţi spun că, în afară de reţetele recomandate de tine, mai sunt o imensitate de alte reţete interesante si ceea ce mi se pare grozav, este faptul că ai posibilitatea să vizionezi pregătirea meniurilor, să urmăreşti pe "viu" ceea ce ai de făcut.
   Am nevoie de timp, de ingredientele necesare şi de elan pentru a mă apuca de gătit mâine. Mâine voi fi gospodină, azi nu. Azi voi procura cele necesare, când voi merge la piaţă.
   Mulţumesc, Guesswho! :flori:

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #893 : Vineri, 11 Mai 2012, 20:37 »
asta-i si motivul pentru care postez link-uri cu meniuri cu poze, tocmai pentru ca fiecare sa gaseasca ceva pe placul sau. ma bucur ca ti-ai fost de folos  :)
maine tre` sa ma mobilizez ceva mai mult, fii-meu mi-a dat comanda de pui la ceaun cu mamaliguta si branza de burduf ( e o mancare de-a noastra, din Moldova  ;)) si sarmale. ultimele sunt mai solicitante  ::)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #894 : Sâmbătă, 12 Mai 2012, 17:54 »
Mâine voi fi gospodină, azi nu.
:thumbup:

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #895 : Luni, 14 Mai 2012, 12:06 »
Mâine voi fi gospodină, azi nu.

:thumbup:

in fiecare zi  imi spun asta    :magic:

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #896 : Luni, 14 Mai 2012, 18:15 »
daca tot sunt odihnita, m-am gandit ca n-are rost sa ma obosesc prin bucatarie  ;D, asa ca in seara asta voi comanda ceva acasa. N-am mai mancat demult spaghete milanese si-mi suna tare bine, fii-meu vrea pizza, normal  ;D, iar la desert am sa iau un profiterol si eclere, cele mai bune din oras. Deja mi-e pofta, ma duc sa comand  ^-^

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #897 : Miercuri, 16 Mai 2012, 16:50 »
azi i-am indeplinit dorinta piticului, sa-i fac un chec si cativa Barni, asa ca ne-am apucat de treaba in echipa. ne-am jucat in forme de ursuleti cu coca alba, el le-a facut labute si urechi cu cacao, le-a pus nume, le-a gasit si grade de rudenie  :D. m-a uimit cata imaginatie are!  :smitten: procesul tehnologic a fost nostim, blatul de lucru arata cam dezastruos cand am terminat de pus in tavi, dar ne-am distrat foarte bine. la curatenie, normal, am ramas doar eu  ;D

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #898 : Miercuri, 16 Mai 2012, 21:42 »
... blatul de lucru arata cam dezastruos cand am terminat de pus in tavi ....

doar blatu'? e bine daca restul bucatariei a scapat de dezastru ;D

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #899 : Miercuri, 16 Mai 2012, 22:49 »
gabi, am demarcat cu atentie zona de dezastru de restul bucatariei. am mai iesit din perimetru, dar nu cu mult ;)