Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 343412 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1110 : Luni, 08 Octombrie 2012, 20:03 »
Guess, dulceata de ciresi amare e preferata mea.

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #1111 : Luni, 08 Octombrie 2012, 21:37 »
Am gasit cannelloni la Real!  :yeah:   O sa ma straduiesc sa-mi iasa ca la mama lor acasa!

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #1112 : Marți, 09 Octombrie 2012, 08:59 »
Guess, dulceata de ciresi amare e preferata mea.

si-a mea...dar mai am vreo doua favorite. mi-e foarte greu sa aleg intre ele.  :whistle:

pentru Mica     :flori: :kissing::

La multi ani, draga mea! Sa fii sanatoasa, fericita si iubita, si mereu inconjurata de oameni calzi si buni! Te imbratisez cu drag!  :)
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1113 : Vineri, 12 Octombrie 2012, 15:25 »
vaaai, Guess, de-abia acum am observat. Multumesc mult, mult. Si eu iti urez tot ce e mai bun si frumos. :)

noroc cu matei, care a vrut sa ma umileasca, imbrancindu-ma in topicul asta unde, mai mult de o clatita, o omleta, o ciorbita, o mamaliguta si ceva macaroane cu branza, n-as avea a posta. ;D
am recunoscut public ca ma pricep la foarte multe, dar la bucatarie n-am avut rabdare sa prestez, si pentru ca mama s-a ocupat mereu de zona culinara (fara mare talent, nici ea, de altfel ;D)

multumesc, matei. Esti multumit? :strambatura:

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1114 : Vineri, 12 Octombrie 2012, 15:42 »
Fratili, io nush la ce te-agiti...toata tehnica-i cum comanzi  ;), din poignet e toata smecheria!
...plus poza, neaparat poza. Aia-i martorul (si dovada!) maiestriei tale. :thumbup:

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1115 : Vineri, 12 Octombrie 2012, 15:51 »
nu m-agit deloc  :). nu-s un cordon bleu, dar nici o gurmanda. la ce m-as omora cu bucataria? cat sunt copiii mancaciosi prin casa, le mai face mama cate ceva. dupa aceea trec pe fructe si mamaliguta cu branza.  ;D

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1116 : Vineri, 12 Octombrie 2012, 15:53 »
No ase!

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #1117 : Vineri, 12 Octombrie 2012, 16:19 »
vaaai, Guess, de-abia acum am observat. Multumesc mult, mult. Si eu iti urez tot ce e mai bun si frumos. :)

noroc cu matei, care a vrut sa ma umileasca, imbrancindu-ma in topicul asta unde, mai mult de o clatita, o omleta, o ciorbita, o mamaliguta si ceva macaroane cu branza, n-as avea a posta. ;D
am recunoscut public ca ma pricep la foarte multe, dar la bucatarie n-am avut rabdare sa prestez, si pentru ca mama s-a ocupat mereu de zona culinara (fara mare talent, nici ea, de altfel ;D)

multumesc, matei. Esti multumit? :strambatura:

vaaaai, Mica! de-abia acum ai observat minunatul tort pe care Guess ti l-a inchinat cu-atata drag? :o
deci tu crezi ca aducandu-te aici am vrut sa te umilesc?  :o  Doamne fereste, ce lucruri ciudate-ti trec prin minte.  nu as face asta cu nimeni, in primul rand si mai ales  :) pentru ca acest topic este unul dintre favoritele mele, aici e cald, e bine, miroase a papa bun si se si vede.  :) din partea mea sa te aduc aici a insemnat un compliment, afla de la mine madam' piscupesco! data viitoare te invit pe un alt topic, da? deja m-am gandit la unul :happy:
barem sotul tau stia sa gateasca sau tot mama?! ;)
"Stay hungry, stay foolish"

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1118 : Vineri, 12 Octombrie 2012, 16:26 »
vaaaai, Mica! de-abia acum ai observat minunatul tort pe care Guess ti l-a inchinat cu-atata drag? :o
deci tu crezi ca aducandu-te aici am vrut sa te umilesc?  :o  Doamne fereste, ce lucruri ciudate-ti trec prin minte.  nu as face asta cu nimeni, in primul rand si mai ales  :) pentru ca acest topic este unul dintre favoritele mele, aici e cald, e bine, miroase a papa bun si se si vede.  :) din partea mea sa te aduc aici a insemnat un compliment, afla de la mine madam' piscupesco! data viitoare te invit pe un alt topic, da? deja m-am gandit la unul :happy:
barem sotul tau stia sa gateasca sau tot mama?! ;)

he, he... credeam ca ai retinut cat sunt de nula la comestibile si-ai facut-o special.  ;D numai ca eu imi recunosc neshte lipsuri fara sa ma simtzesc in vreun fel.  :) la o adica, daca mi se incordeaza piticul alb, ma apuc si de bucatarie. dar nu am de ce.
stia. stiau: si el si mama.  ;D

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1119 : Sâmbătă, 13 Octombrie 2012, 15:35 »
Azi, meniu de familie... inventat pe loc, din ce exista momentan prin frigider si prin pivnita: rulada de dovlecei cu pui.
Contine: piept de pui si dovlecei, dati prin masina de tocat carne, bulion de legume (reteta proprie), orez, oua, pesmet si condimente. Detaliile de pre-preparare sunt mai multe, dar asta e secretul meu.  ;)
Se serveste calda, proaspat scoasa din cuptor, cu mujdei de usturoi si salata (rosii/castraveti, varza, muraturi... dupa gust).

Rulada a iesit delicioasa... dovada - la ora asta deja a disparut tot ce apare in fotografie.  :crazy2:

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1120 : Sâmbătă, 13 Octombrie 2012, 15:40 »
he, he... credeam ca ai retinut cat sunt de nula la comestibile si-ai facut-o special.  ;D numai ca eu imi recunosc neshte lipsuri fara sa ma simtzesc in vreun fel. 

nu am facut-o special.  scuze (si aici :)), calitatea unei femei nu are nimic de-a face cu talentele culinare; toti ne descurcam cu ce avem.  in general compensam, suntem mai slabi intr-un domeniu, mai tari in altul.
era legat de exercitiul ludic propus de tine in mai multe randuri. :)

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1121 : Sâmbătă, 13 Octombrie 2012, 15:44 »
Azi, meniu de familie... inventat pe loc, din ce exista momentan prin frigider si prin pivnita: rulada de dovlecei cu pui.
Contine: piept de pui si dovlecei, dati prin masina de tocat carne, bulion de legume (reteta proprie), orez, oua, pesmet si condimente. Detaliile de pre-preparare sunt mai multe, dar asta e secretul meu.  ;)
Se serveste calda, proaspat scoasa din cuptor, cu mujdei de usturoi si salata (rosii/castraveti, varza, muraturi... dupa gust).

Rulada a iesit delicioasa... dovada - la ora asta deja a disparut tot ce apare in fotografie.  :crazy2:

wow, caro, arata foarte de casa si gustoasa! felicitari.  mi-ar fi prins si mie o portie.  de doua zile sunt la pat cu o raceala grozava (altcineva nu s-a incumetat sa vina cu mine  ;)), cred ca asta este pregatirea organismului pentru intrarea in iarna: intai stomacul, apoi raceala...
noroc cu jupanita mea ca a avut pofta sa-si exerseze talentele de "chef-cel-mic" si infirmiera: supa de gaina de tara! :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1122 : Sâmbătă, 13 Octombrie 2012, 16:06 »
supa de gaina de tara! :)

Asta o sa fac si eu saptamana viitoare.  ;) Multa sanatate!  :)

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1123 : Sâmbătă, 13 Octombrie 2012, 16:39 »

si mie imi place sa improvizez cand gatesc, destul de rar respect o reteta data, de obicei mai adaug ceva sau mai scot, dupa preferintele noastre.
cred ca e delicioasa. voiam sa iti urez sa ai pofta, dar din ce ai scris, pare ca deja ati avut daca a mai ramas doar jumate din ea. :)

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1124 : Sâmbătă, 13 Octombrie 2012, 16:43 »
wow, caro, arata foarte de casa si gustoasa! felicitari.  mi-ar fi prins si mie o portie.  de doua zile sunt la pat cu o raceala grozava (altcineva nu s-a incumetat sa vina cu mine  ;)), cred ca asta este pregatirea organismului pentru intrarea in iarna: intai stomacul, apoi raceala...
noroc cu jupanita mea ca a avut pofta sa-si exerseze talentele de "chef-cel-mic" si infirmiera: supa de gaina de tara! :)
multa sanatate, Matei.
se descurca foarte bine domnisoara ta, supa de gaina face minuni la raceala. mai adauga niste ceaiuri si multa vitamina C si pana luni esti ca nou :)