Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 339921 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13799
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1155 : Luni, 12 Noiembrie 2012, 13:03 »
Se gaseste Steliana, dar ca nu in comertul din...Oman! Apropo Nicu, aia au capre pe acolo?

Offline Annalys

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 244
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1156 : Luni, 12 Noiembrie 2012, 15:10 »
Reteta simpla de cheese cake :)

Blat:

- un pachet de biscuiti dulci
- un pachet de unt (cred ca se poate si mai putin)

Crema:

- o cutie de Philadelphia
- o cutie de Ricotta
- 2 linguri de zahar
- 1 ou

Toping
- fructe de padure sau mai simplu si mai ieftin dulceata de fructe - dupa
placul inimii

Compozitia pentru blat se amesteca si se intinde in tava. Compozita pentru
crema se intinde in blat. Sta la cuptor cam 30 de min pe 180-200 de grade
.. Celsius :). Se raceste in aer liber si se pune cam o ora la frigider. La
sfarsit il ornezi cu fructe sau cu dulceata.

 ;)

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1157 : Luni, 12 Noiembrie 2012, 16:03 »
Se gaseste Steliana, dar ca nu in comertul din...Oman!

ahaaa ... ::) ma gandeam eu, a intrat omanu, in frigiderul meu  :buck2: da, sa stii ca la piata crangasi are si vrac! sac!  :magic: si e pe gustate  :D
nihil sine deo

Offline Annalys

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 244
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1158 : Luni, 12 Noiembrie 2012, 16:08 »
Jeleu de sampanie

- o sticla de sampanie roz - 700 ml
- 300 ml apa rece
- 2 plicuri de gelatina a cate 10 mg
- 1 lingura de zahar
- cupe de sampanie :)

O lingura de zahar se dizolva pe foc in 200 ml apa. Cele 2 plicuri de
gelatina sa inmoaie in 100 ml apa rece. Cand s-au dizolvat, adaugi gelatina
in vasul cu apa si zahar de pe foc. Scopul e sa dizolvi gelatina si
zaharul. Dupa ce iei vasul de pe foc, vei adauga sampania roz.
Mixtura se strecoara printr-o sita mica si o torni in cupe. Vor sta la
frigider in jur de 2-3 ore.

Truc:
- daca mixtura nu este suficient de colorata, poti adauga un suc de fructe
colorat, suficient pentru a da un plus de culoare, dar cu moderatie pentru
a nu schimba gustul.


Spor la gatit si ... mancat ! :))) ;)

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1159 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 17:23 »
lupt usor, la cuptor ... cu niste ciuperci de cultura, in stil "stelian"  :buck2:
dar ... am primit in dar, o gasculitaaa  ;D  care nu mai are loc in congelatooor ...
cum fac, sa o fac, fara s-o fac, precum faceam o gaina inainte de ,89???  ::) adika ... 3 feluri  ;)
nihil sine deo

Offline Guesswho

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1907
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1160 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 18:15 »
lupt usor, la cuptor ... cu niste ciuperci de cultura, in stil "stelian"  :buck2:
dar ... am primit in dar, o gasculitaaa  ;D  care nu mai are loc in congelatooor ...
cum fac, sa o fac, fara s-o fac, precum faceam o gaina inainte de ,89???  ::) adika ... 3 feluri  ;)
sa ai pofta la ciuperci  :)
din gasca fa o ciorba, o varza si .....la desert....nush cum ai putea s-o gatesti :D
poate cu portocale si stafide? am auzit de combinatii din astea, dar mie nu-mi plac...

On-topic: in seara asta am chef de pastrama de oaie cu branza si mamaliguta. asa ca profit si ma las servita...ca tot am fost invitata la cina  :D
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1161 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 18:36 »
sa ai pofta la ciuperci  :)
din gasca fa o ciorba, o varza si .....la desert....nush cum ai putea s-o gatesti :D
poate cu portocale si stafide? am auzit de combinatii din astea, dar mie nu-mi plac...

On-topic: in seara asta am chef de pastrama de oaie cu branza si mamaliguta. asa ca profit si ma las servita...ca tot am fost invitata la cina  :D

ori esti indragostita ...  ::) ori esti ... la fel?  ::)
cina placuta, cu cine te-a invitat! 
sun pe capsunik, , a mea draga  :buck2:

spun acum ce o sa spuna: baga gasca in lighean de bere, pana maine; pune condimente; rasuceste-o;... mai departe, avem variante de preferinte!
nihil sine deo

Offline Nicoleta Bucuresti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 127
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1162 : Miercuri, 14 Noiembrie 2012, 15:01 »
Salata de varza alba cu susan
Iti propun o reteta exotica de salata, potrivita acestui anotimp si usor de preparat. Reteta apartine volumului “Salate”, aparut la editura House of Guides, in 2008.

Ingrediente si cantitati:

400 grame de varza alba tocata
100 grame de branza gen svaiter
1 mar acru
75 grame de stafide
50 grame de susan prajit
1/2 lamaie
1 lingura cu mustar
1 linguri cu otet
4 linguri cu ulei
sare
piper

Mod de preparare:

1. Amesteca intr-un castron un praf de sare, piper macinat, mustar si otet. Toarna uleiul si omogenizeaza totul cu furculita.
2. Pune varza si stafidele intr-o salatiera, stropeste cu otet si amesteca usor, dupa care pune totul deoparte.
3. Intre timp, taie branza cubulete. Spala si sterge marul. Fara sa-i cureti coaja, taie-l in felii foarte subtiri, pe care le stropesti cu sucul lamaii stoarse, pentru a preveni innegrirea lor.
4. Exact inainte de servire, adauga in salatiera cubuletele de branza si feliile de mar, amesteca bine, presara deasupra susan si serveste imediat. 


Offline Guesswho

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1907
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1163 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 11:15 »
Mi-e pofta de ceva bun.....ca asta
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

silviu

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1164 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 11:24 »
moamaaaa.... seamana cu un profiterol.

Offline Nicoleta Bucuresti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 127
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1165 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 13:47 »
Mi-e pofta de ceva bun.....ca asta



Mi-ai facut pofta si mie !
e tort glace ?

Offline Guesswho

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1907
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1166 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 18:54 »
moamaaaa.... seamana cu un profiterol.
seamana, da` io zic ca-i mai bun  ::)
am devorat 2 portii, una nu mi-a fost de ajuns  :blush:
maine trag dublu la sala si gata. am rezolvat problema  ;D

Mi-ai facut pofta si mie !
e tort glace ?
blatul e din ciocolata si multa nuca, copt la cuptor. stropit cu glazura de ciocolata, deasupra se pune inghetata, frisca din belsug, topping de cicolata si nuci/alune, putina dulceata de capsuni si.....gata de savurat!


Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline Guesswho

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1907
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1167 : Marți, 27 Noiembrie 2012, 11:09 »

A venit toamna si ce poate fi mai bun decat un desert cu vin?
O reteta delicioasa cu vin care arata imbietor si miroase a toamna.
reteta aici http://www.edithskitchen.ro/2010/11/pere-fierte-in-vin.html

Am pregatit-o aseara, v-o recomand. E deosebita!




Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7628
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1168 : Joi, 29 Noiembrie 2012, 09:18 »
Vinul fiert e ca fotbalul: toata lumea se pricepe la prepare, tuturor le place si, pe oricine intrebi, iti spune fara sa stea pe ganduri de ce ingrediente ai nevoie pentru o bautura perfecta. Cate case, atatea retete senzationale - am putea spune.
Exista multe moduri de preparare a vinului fiert.
Ingredientele principale sunt, in general, aceleasi, insa micile deosebiri fac diferenta remarcabila!
Am gasit aceasta reteta de vin fiert care mi s-a parut mai deosebita!  8)

Vin fiert Gluhwein

Cel mai cunoscut vin fiert se numeste Gluhwein, o reteta austriaca ridicata in slavi de cunoscatori. Iata ingreientele pentru un vin fiert Gluhwein ca la... el acasa: o sticla de vin rosu sec, o lamaie, doua betisoare de scortisoara, 3 cuisoare, 3 linguri de zahar, un pic de cardamon (sau ghimbir).

Vinul se pune la incalzit (atentie, nu la fiert!). Lamaia se taie felii si se arunca in vin. Urmeaza scortisoara, cuisoarele, zaharul si cardamonul, dupa gust. Vinul se tine pe foc inca aproximativ 5 minute (inca o data: fara sa fiarba! ), dupa care - cel mai important - se lasa totul cam o ora, ca aromele sa se intrepatrunda. Inainte de a-l turna in pahare, vinul fiert se reincalzeste, amestecand usor componentele.



 :)

Caroline

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1169 : Marți, 04 Decembrie 2012, 01:30 »
Ce idee faina... vin cu fular la gat!  :D Cred ca merge cu meniul meu... azi am avut chef de o farfurie foarte colorata:

Peste pane cu susan, pireu de cartofi, varza de Bruxelles nature si sos de visine