Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 340378 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1035 : Marți, 28 August 2012, 15:15 »
Azi am pregatit o prajitura cu mango

Aveti nevoie de:1 pachet de 500 g de aluat foietaj , 30 g unt,  1 lingurita de zahar.
 Pentru umplutura aveti nevoie de: 250 g crema de mascarpone, 250 g de frisca, 4 linguri de zahar, esenta de vanilie , 2 mango coapte, zahar vanilat pentru ornat.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Taiati aluatul in dreptunghiuri de 12 pe 6 cm. Dintr-o foaie de aluat ies 15 portii. Topiti untul cu zaharul in cuptorul cu microunde si ungeti aluatul taiat. Introduceti la cuptor pentru aprox.12 minute, pana cand aluatul creste frumos si se rumeneste usor. Se scot dreptunghiurile din cuptor si se lasa la racit.

Acum bateti frisca cu foarte putin (1 lingura) zahar. Separat, se amesteca crema de branza cu zaharul, la mixer. Se adauga esenta de vanilie, frisca batuta si se continua amestecarea pana cand obtineti o crema densa, bine omogenizata. Taiati orizontal, la jumatate, dreptunghiurile de foietaj, acoperiti baza cu crema pusa din cornet zimtat cu orificiul mai mare, adaugati felii de mango asezate transversal si acoperiti cu cealalta jumatate. Pudrati cu zahar vanilat si dati cateva minute la rece (ale noastre n-au mai apucat sa stea la rece :D ).

Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #1036 : Marți, 28 August 2012, 15:49 »
bine ai revenit, guesswho! deci a reinceput tortura vizuala...  >:(
poza respectiva este fotografia produsului pregatit de tine?!  :applause:
"Stay hungry, stay foolish"

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1037 : Marți, 28 August 2012, 15:56 »
hei guess, checul tiramisu ne-a iesit foarte bine, fiica-mea a fost incantata!
imi place cum arata prajitura cu mango dar asta mi se pare chiar complicata. las' ca ne faci tu, poate la un moment dat! ;)

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1038 : Marți, 28 August 2012, 16:35 »
bine ai revenit, guesswho! deci a reinceput tortura vizuala...  >:(
bine te-am regasit, Matei  :)

hei guess, checul tiramisu ne-a iesit foarte bine, fiica-mea a fost incantata!
imi place cum arata prajitura cu mango dar asta mi se pare chiar complicata. las' ca ne faci tu, poate la un moment dat! ;)
ma bucur ca v-a iesit tiramisu, eu recomand retete incercate de mine care stiu ca-s gustoase si usor de facut.
sa stii ca nu-i nimic complicat nici acum, daca respecti instructiunile din reteta iese garantat. in max 30 de minute e gata.
io v-as invita si acum ca tot am prajitura facuta, dar daca sunteti asa departe.... :)

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1039 : Joi, 30 August 2012, 12:03 »
Aveam in frigider un ciolan afumat si m-am gandit sa-l folosesc intr-o ciorba cu fasole. reteta aici
http://gabrielacara.blogspot.ro/2008/10/ciorba-de-fasole-boabe-cu-ciolan-afumat.html

pentru diseara am sa fac paste cu sos carbonara, doar ca in loc de sunca voi pune creveti decorticati. sunt delicioase.
la desert, fructe  :)

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1040 : Joi, 30 August 2012, 12:09 »
ia te uita, ne intalnim in bucatarie, guess! parca simt pana aici mirosul de ciorba cu ciolan afumat! saru'mana pentru masa. :flori:

am si eu o reteta, tot cu ciolan, ca sa vezi ce coincidenta:
"Ingrediente:
- un popor mare, necopt, fara miez
- mult ciolan
- 3-4 partide mari si cateva mai mici de diverse culori
- o blonda de Plescoi
- un varf de boc
- o legatura mare de servicii secrete cu urechi fine
- o curte constitutionala moale si bine fragezita
- cateva cozi de procurori
- 2-3 sindicate stafidite

Condimente:
- apa de ploaie
- praf in ochi
- gargara macinata
- zeama de baliverne
- tupeu varsat

Mod de preparare:
Se taie poporul in 2 parti, una buna si una rea.
Apoi fiecare bucata se taie in 2, una buna, una rea, si tot asa pana se formeaza bucatele mici ce pot fi mancate dintr-o inghititura.
Se separa apoi bugetarii de nebugetari, medicii de pacienti, profesorii de studenti, copii de parinti, grasii de slabi, si se lasa la decantat pana se ridica la suprafata uscaturile.
Acestea se culeg cu atentie si se pun deoparte intr-un recipient caldut.
Din restul se taie 25%, se scoate vlaga si se pune la foc mic, cu zeama de baliverne si cu praf in ochi, sa nu se prinda.
Se acopera cu un capac mare ca sa nu rasufle si din cand in cand se stinge cu putina apa de ploaie.
Separat se ia un partid portocaliu si se intoarce de pe stanga pe dreapta.
Apoi se impaneaza pe toate partile cu bucatele taiate din celelalte partide.
Se presara deasupra uscaturi, iar peste se pune varful de boc si blonda de Plescoi cu ciolanul in gura si se lasa la dospit.
Celelalte partide se toaca marunt impreuna cu sindicatele si se invelesc cu servicii secrete.
Apoi se freaca bine cu cozile de procurori, se trag in teapa si se pastreaza la racoare.
Din cand in cand se gusta si se reevalueaza.
Se aseaza partidele intr-un parlament din teflon cu manere.
Cel portocaliu se pune cu grija in mijloc.
Pe langa el se mai presara 2-3 partide mici si bine fragezite.
Restul de partide se presara dupa gust.
Se da totul prin curtea constitutionala si se inveleste cu gargara macinata.
Se aseaza totul peste poporul deja bine distuit si se da la copt.
Din cand in cand se strange caimacul de deasupra, cu care se unge bine blonda si uscaturile de deasupra, iar peste restul se toarna zeama de baliverne cu tupeul varsat.
Se serveste rece, pe stomacul gol, in piata.
In caz de probleme digestive sunati la 112."

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1041 : Joi, 30 August 2012, 12:26 »
buna reteta  :D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1042 : Joi, 30 August 2012, 13:17 »
cam usl-inoasa :thumbdown:

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1043 : Vineri, 31 August 2012, 15:24 »
azi am avut o muza...mai bine spus, un muz  ;D (ca e un domn) care mi-a dat ideea sa gatesc pt cina un ostropel.
ii multumesc si pe aceasta cale  :)

reteta aici http://micky-mihaela.blogspot.ro/2010/09/ostropel-de-pui.html

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1044 : Vineri, 31 August 2012, 22:06 »
azi am avut o muza...mai bine spus, un muz  ;D (ca e un domn) care mi-a dat ideea sa gatesc pt cina un ostropel.
reteta aici http://micky-mihaela.blogspot.ro/2010/09/ostropel-de-pui.html

sper ca i-ai multumit micutului muz si cu o portie de ostropel (daca e cine banuiesc eu  ;))l...
gata, voi asculta cantecul postat mai devreme in timp ce voi privi mancarea pregatita de tine.  noroc ca am ajuns tarziu si-am vazut poza cu ostropelul abia dupa ce mancasem. mie mi-ar placea ostropel cu mamaliguta! :) daca nu-i prea mare deranjul.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1045 : Vineri, 31 August 2012, 22:26 »
sa aveti pofta! pupa-l pe micul muz din partea mea :kissing:

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1046 : Vineri, 31 August 2012, 22:31 »
muza mea pofteste la saramura de peste dar din aceea cu sos in care sunt si rosii intregi parca si ardei iute, am mancat undeva la mare in vara asta si ne-a placut foarte mult.  de fapt sosul acela este destul de sopos. si habar n-am cum se pregateste sosul respectiv.  idei? sugestii? (dar sa fie usoare si prietenoase va rog)  ;)

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1047 : Vineri, 31 August 2012, 22:37 »
Pai ar cam trebui coapte la tabla rosiile (si alea tre`sa fie nu mici si potrivite, nu mari!)...e de munca.

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1048 : Vineri, 31 August 2012, 22:50 »
Pai ar cam trebui coapte la tabla rosiile (si alea tre`sa fie nu mici si potrivite, nu mari!)...e de munca.

mda, merci, bitek! m-am uitat si pe net si da, cam ai dreptate. incercarea moarte n-are.  si mai ales vinul acela alb bine frapat de dupa!

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1049 : Vineri, 31 August 2012, 22:52 »
Dap. Demisec, neaparat! Si de preferat 2 fiole (este cunoscut, prima nu se pune. Sau e degustare. Sau e de sete. Sau de pofta. Savurarea se face incepand cu minim a 2 a  :))