Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 340391 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

silviu

• Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1050 : Vineri, 31 August 2012, 23:03 »
dupa cum spunea candva maestrul fanus neagu...sa fie alb, sa fie sec, sa fie rece, sa fie mult si sa fie gratis :thumbup:

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #1051 : Sâmbătă, 01 Septembrie 2012, 11:48 »
sper ca i-ai multumit micutului muz si cu o portie de ostropel (daca e cine banuiesc eu  ;))l...
gata, voi asculta cantecul postat mai devreme in timp ce voi privi mancarea pregatita de tine.  noroc ca am ajuns tarziu si-am vazut poza cu ostropelul abia dupa ce mancasem. mie mi-ar placea ostropel cu mamaliguta! :) daca nu-i prea mare deranjul.
micul muz e mare, de fapt  :giggle: e barbat in toata firea  :) si nu, nu l-am servit cu ostropel
asa l-am servit si noi, cu mamaliga  :)

sa aveti pofta! pupa-l pe micul muz din partea mea :kissing:
am avut, multumim.
pai il pup....... daca asa-i dorinta  :kissing:

muza mea pofteste la saramura de peste dar din aceea cu sos in care sunt si rosii intregi parca si ardei iute, am mancat undeva la mare in vara asta si ne-a placut foarte mult.  de fapt sosul acela este destul de sopos. si habar n-am cum se pregateste sosul respectiv.  idei? sugestii? (dar sa fie usoare si prietenoase va rog)  ;)
stiu o reteta gustoasa de saramura asa cum vrei, dar o voi posta dupa ce ma mai linistesc, Matei...acu` nu-s buna de nimic, nu-mi sta mintea la retete.  :(
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #1052 : Sâmbătă, 01 Septembrie 2012, 12:02 »
stiu o reteta gustoasa de saramura asa cum vrei, dar o voi posta dupa ce ma mai linistesc, Matei...acu` nu-s buna de nimic, nu-mi sta mintea la retete.  :(

baga tristetea la saramura ... ;) daca ai un vas mai mare, baga si cauza :-*
nihil sine deo

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #1053 : Luni, 03 Septembrie 2012, 10:41 »
haide, nu fi asa de pesimista,  :)sunt convins ca esti foarte buna la multe, chiar cand stai cu moralul un pic mai jos. asta se intampla la toata lumea, si la copiii mici si la cei mai mari. "always look on the bright side of life"! (Monthy Python).
"Stay hungry, stay foolish"

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1054 : Luni, 03 Septembrie 2012, 16:52 »
baga tristetea la saramura ... ;) daca ai un vas mai mare, baga si cauza :-*
multumesc, m-am resemnat, Steliana.... viata merge mai departe

haide, nu fi asa de pesimista,  :)sunt convins ca esti foarte buna la multe, chiar cand stai cu moralul un pic mai jos. asta se intampla la toata lumea, si la copiii mici si la cei mai mari. "always look on the bright side of life"! (Monthy Python).

Matei, io sunt o optimista de fel, doar ca vineri am primit vestea disparitiei fulgeratoare a unei rude, om foarte drag sufletului meu la o varsta si in imprejurari......triste  :'( . asa ca, fara voie, am intrat in stare de soc vreo doua zile, sa prelucrez informatia si sa ma obisnuiesc cu "noutatea". azi deja a ramas doar amintirea celui care a fost... mi-au ramas multe intrebari fara raspuns si (inca) multa tristete si durere in suflet. dar nu am de ales, treburile ma preseaza si sunt nevoita sa reintru in rutina zilnica. si poate ca e mai bine sa fiu ocupata in urmatoarele zile....

Offline cineva

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 81
  • aut cesar aut nihil
« Răspuns #1055 : Marți, 04 Septembrie 2012, 09:22 »
aut cesar aut nihil

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1056 : Luni, 10 Septembrie 2012, 15:19 »
Pentru azi la pranz am pregatit un alt fel de orez care s-a dovedit a fi o alegere foarte inspirata alaturi de ceafa marinata la gratar si salata de varza: risoto cu telina, praz si opintici.
Pun reteta pentru cei care vor sa o incerce, chiar merita. Problema e unde gasiti opintici acum, nu stiu daca au aparut. eu am mai avut un borcan ratacit prin camara de de anul trecut. iar cu ciuperci sigur nu iese la fel....eu n-am pus scortisoara.
reteta aici http://lopfras.blogspot.ro/2012/02/risoto-cu-telina-praz-si-opintici.html

pentru desert, si-a ales fii-meu o prajitura, delicioasa si usor de facut, reteta aici http://www.laurasava.ro/2009/09/24/cuburi-de-lapte/

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1057 : Luni, 10 Septembrie 2012, 15:27 »
Pentru azi la pranz am pregatit un alt fel de orez care s-a dovedit a fi o alegere foarte inspirata alaturi de ceafa marinata la gratar si salata de varza: risoto cu telina, praz si opintici.
Pun reteta pentru cei care vor sa o incerce, chiar merita. Problema e unde gasiti opintici acum, nu stiu daca au aparut. eu am mai avut un borcan ratacit prin camara de de anul trecut. iar cu ciuperci sigur nu iese la fel....eu n-am pus scortisoara.
reteta aici http://lopfras.blogspot.ro/2012/02/risoto-cu-telina-praz-si-opintici.html

pentru desert, si-a ales fii-meu o prajitura, delicioasa si usor de facut, reteta aici http://www.laurasava.ro/2009/09/24/cuburi-de-lapte/

yuppy! s-a intors guess in domeniul cald, bun si frumos mirositor ademenitor!  :applause: guess draga, daca-ti spun ca-n viata mea nu am auzit de OPINTICI, mai vorbesti cu mine?!
pranzul meu a fost unul foarte aventuros astazi: am primit o caserola cu sarmalute in foi de vita congelate de la o cumnata.  mi-a zis ca doar trebuie incalzite; zis si facut: le-am incalzit, chiar fierbeau! am facut si mamaliguta si hai la masa copii! duducuta mea a gustat o data, de doua ori, s-a uitat la mine si mi-a zis ca i se pare ca orezul e cam tare.  da, avea dreptate.  si carnea cam cruda.  am dezlegat misterul, cumnata mea uitase ca nu fusesera fierte. de-atunci asteptam. :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1058 : Luni, 10 Septembrie 2012, 18:13 »
Guess, nici eu n-am auzit de "opintici", desi maica-mea e din prin partile locului... mai exista si vreo alta denumire?

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1059 : Luni, 10 Septembrie 2012, 20:48 »
Guess, nici eu n-am auzit de "opintici", desi maica-mea e din prin partile locului... mai exista si vreo alta denumire?

yuppy! s-a intors guess in domeniul cald, bun si frumos mirositor ademenitor!  :applause: guess draga, daca-ti spun ca-n viata mea nu am auzit de OPINTICI, mai vorbesti cu mine?!

sigur ca vorbesc, Matei, de ce nu? cat traim descoperim lucruri noi, in fiecare zi  ;)

da, Caroline, li se mai spune si ghebe, arata asa

mie imi plac foarte mult in zacusca, gustul lor e special.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1060 : Luni, 10 Septembrie 2012, 22:21 »
da, Caroline, li se mai spune si ghebe.
mie imi plac foarte mult in zacusca, gustul lor e special.

Acu' m-am lamurit. Si mie!  ;)

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1061 : Luni, 10 Septembrie 2012, 22:25 »
saru'mana pentru iluminare guess, m-am lamurit si eu; imi place numele de "opintici" mai mult decat ghebe dar nu-mi place gustul lor. de gustibus opinticibus ghebosimus ;)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1062 : Luni, 10 Septembrie 2012, 22:33 »
... non disputandum... solo ridendum.  :happy:

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1063 : Luni, 10 Septembrie 2012, 22:45 »
... non disputandum... solo ridendum.  :happy:

si obiceiuribus castigandobus! :happy:   si uite asa am ajuns si la ora de latina. dar mai mult mi-a placut la biologie, mai vin!

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1064 : Luni, 10 Septembrie 2012, 23:04 »
Caroline si Matei, ce s-a ales de opinticii mei?  :tickedoff:
ati dat-o pe latina? oricum, Matei e capul rautatilor, se vede clar.... ;D