Vinul fiert e ca fotbalul: toata lumea se pricepe la prepare, tuturor le place si, pe oricine intrebi, iti spune fara sa stea pe ganduri de ce ingrediente ai nevoie pentru o bautura perfecta. Cate case, atatea retete senzationale - am putea spune.
Exista multe moduri de preparare a vinului fiert.
Ingredientele principale sunt, in general, aceleasi, insa micile deosebiri fac diferenta remarcabila!
Am gasit aceasta reteta de vin fiert care mi s-a parut mai deosebita!
Vin fiert GluhweinCel mai cunoscut vin fiert se numeste Gluhwein, o reteta austriaca ridicata in slavi de cunoscatori. Iata ingreientele pentru un vin fiert Gluhwein ca la... el acasa: o sticla de vin rosu sec, o lamaie, doua betisoare de scortisoara, 3 cuisoare, 3 linguri de zahar, un pic de cardamon (sau ghimbir).
Vinul se pune la incalzit (atentie, nu la fiert!). Lamaia se taie felii si se arunca in vin. Urmeaza scortisoara, cuisoarele, zaharul si cardamonul, dupa gust. Vinul se tine pe foc inca aproximativ 5 minute (inca o data: fara sa fiarba! ), dupa care - cel mai important - se lasa totul cam o ora, ca aromele sa se intrepatrunda. Inainte de a-l turna in pahare, vinul fiert se reincalzeste, amestecand usor componentele.