Arhiva > Arhiva

Leac pentru stres?

<< < (8/59) > >>

Ayouni:

--- Citat din: luciamanta din Luni, 31 Mai 2010, 11:07 ---Cum combatem stresul? In mai multe moduri: alergand desculti pe o pajiste în roua dimineţii,
--- Terminare citat ---

alergand desculti prin roua diminetii?! ha ha ha!  mi-am amintit de o poveste: acum ceva ani, locuiam foarte aproape de un parc unde mergeam in unele dimineti pentru un pic de miscare, inainte de a merge la serviciu... aerul era proaspat (crispy, cum imi place sa-i zic), soarele stralucea, iarba era uda... asa ca mi-am scos adidasii si am mers desculta prin iarba deasa si uda de roua, credeam eu. care de fapt era uda de la ploaia rece care cazuse noaptea. asa ca m-am ales cu o raceala zdravana! dar m-am destresat, ca asta era ideea, nu?!

EUGENIA110:
    Si mie mi s-a intimplat sa incerc sa alung stressul mergind vara desculta, intr-o dimineata, prin gradina bunica-mii, prin balarii ude,  din care motiv am stat o luna cu un picior umflat pina la genunche, pentru ca o prostuta de viespe, mai stresata decit mine, crezind ca-i fac rau, mi s-a infipt cu simt de raspundere in talpa piciorului..........ce-am mai patit atunci....

maria171:
a fost o vreme cand dupa serviciu mergeam la bazin
tin minte ca am ajuns odata intr-o vara obosita moarta, dupa 45 de min intr-un autobuz aglomerat, la 40 de grade
de abia m-am tarat pana la marginea bazinului
am sarit in apa un pic rece si dupa prima tura de bazin, eram revigorata
toata oboseala si tot stresul disparusera

Ayouni:

--- Citat din: luciamanta din Luni, 31 Mai 2010, 11:07 ---Dar banii aduc fericirea? Care este suprema fericire?

--- Terminare citat ---

@luciamanta, mi-ai pus mintea in priza azi... vezi, ce faci cu reteaua aia a ta electrica, sa nu fac si eu vreun scurtcircuit!

sunt convinsa ca banii nu aduc fericirea, orice ar spune carcotasii.  suprema fericire?! intrebarea ta mi-a mai adus aminte de ceva: la scoala am studiat un text despre "jeannot et colin", o poveste filozofica scrisa de voltaire.  ei bine, jeannot si familia lui ajung in mizerie, pentru ca scopul lor in viata fusese numai sa adune bogatii materiale, pe cand dumnezeu a dorit sa le arate ca nu banii aduc fericirea.
in schimb, pentru prietenul lui, colin, fericirea consta din altceva si nu din bunuri materiale; fericirea pentru el este de "cultiver son jardin", in a-si cultiva gradina, bucata de pamant, sufletul, sau orice vrem sa intelegem prin aceasta.  pana la urma si jeannot ajunge la aceeasi concluzie.  asa ca, haideti sa ne cultivam si noi gradina! suprema fericire? fiecare dintre noi am cunoscut-o sau o cunoastem zi de zi. trebuie doar sa deschidem bine ochii!

luciamanta:

--- Citat din: Ayouni din Luni, 31 Mai 2010, 18:42 ---
--- Citat din: luciamanta din Luni, 31 Mai 2010, 11:07 ---Dar banii aduc fericirea? Care este suprema fericire?

--- Terminare citat ---

@luciamanta, mi-ai pus mintea in priza azi... vezi, ce faci cu reteaua aia a ta electrica, sa nu fac si eu vreun scurtcircuit!

sunt convinsa ca banii nu aduc fericirea, orice ar spune carcotasii.  suprema fericire?! intrebarea ta mi-a mai adus aminte de ceva: la scoala am studiat un text despre "jeannot et colin", o poveste filozofica scrisa de voltaire.  ei bine, jeannot si familia lui ajung in mizerie, pentru ca scopul lor in viata fusese numai sa adune bogatii materiale, pe cand dumnezeu a dorit sa le arate ca nu banii aduc fericirea.
in schimb, pentru prietenul lui, colin, fericirea consta din altceva si nu din bunuri materiale; fericirea pentru el este de "cultiver son jardin", in a-si cultiva gradina, bucata de pamant, sufletul, sau orice vrem sa intelegem prin aceasta.  pana la urma si jeannot ajunge la aceeasi concluzie.  asa ca, haideti sa ne cultivam si noi gradina! suprema fericire? fiecare dintre noi am cunoscut-o sau o cunoastem zi de zi. trebuie doar sa deschidem bine ochii!

--- Terminare citat ---

Suprema fericire, Ayouni, draga mea, pentru mine, este iubirea... Iubirea pamanteasca, dar mai ales, iubirea dumnezeiasca...Cheia adevarata este, deci, iubirea. Iubirea, nu in sensul atasamentului, nu ca sentiment de posesivitate, ci iubirea absoluta, neconditionata, iubirea capabila de jertfa, iubirea integratoare, cea care depaseste barierele spatiale, temporale....

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă