Arhiva > Arhiva
Frica
maria171:
mie mi se pare ca cu cat inaintam in varsta ne e frica mai mult
mie asta iarna, pe gheata si zapada din bucuresti mi-a fost frica sa nu cad si sa imi rup ceva
si nu neaparat frica de durere cat frica ca singura fiind nu va avea cine sa ma ingrijeasca si sa imi ingrijeasca animalutele
cred ca acum constientizez pericolul mult mai bine ca la tinerete
in plus sunt si mai vulnerabila
eu ma dau pe mine de exemplu, sa pot fi inteleasa mai bine
stiu ca ma exprim aiurea
EUGENIA110:
Nu te exprimi aiurea. Pe masura ce imbatrinim ne este tot mai frica de multe lucruri pentru ca sintem constienti ca devenim din ce in ce mai neputinciosi si fizic si psihic si nu ne mai putem ajuta singuri.
krissunu:
Frica este dusmanul omului numarul unu.
Pentru a scapa de ea ,omul trebuie sa o analizeze in profunzime. Cu cat o analizeaza mai profund si mai bine cu atata poate scapa mai usor si mai repede de ea.
Catherinna:
--- Citat din: maria171 din Sâmbătă, 10 Aprilie 2010, 21:11 --- mie mi se pare ca cu cat inaintam in varsta ne e frica mai mult
mie asta iarna, pe gheata si zapada din bucuresti mi-a fost frica sa nu cad si sa imi rup ceva
si nu neaparat frica de durere cat frica ca singura fiind nu va avea cine sa ma ingrijeasca si sa imi ingrijeasca animalutele
cred ca acum constientizez pericolul mult mai bine ca la tinerete
in plus sunt si mai vulnerabila
eu ma dau pe mine de exemplu, sa pot fi inteleasa mai bine
stiu ca ma exprim aiurea
--- Terminare citat ---
Nu e aiurea de loc si nici nu cred ca este vorba de o frica patologica.
Si eu ma tem de gheata foarte tare, din cauza ca am alunecat pe gresie, cu talpile umede de la gheata si am facut o entorsa la o mana, am stat cu ea in bandaje doua saptamani , de nu puteam sa ma imbrac prea usor si durere cat cuprinde. Cum sa nu-ti intre spaima in inima ?
gabrel:
O frica se dezvolta in fobie, adica intr-o frica cronica, in momentul in care apar schimbari importante in viata cuiva.
Conform unei statistici, proportiile existentei fobiilor in America:
60% agorafobie
22% boala sau rani
8% moarte si nebunie
4% animale
2% intuneric
2% inaltime
2% alte frici
Ar fi interesant de vazut cum stam in Romania. Putem incepe cu Single Camp.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă