Arhiva > Arhiva

Frica

<< < (5/41) > >>

carmentoma:

--- Citat din: silviu din Joi, 08 Aprilie 2010, 18:07 ---
--- Citat din: carmentoma din Joi, 08 Aprilie 2010, 14:31 ---    Scumpilor, va recunoasteti vreuna din aceste fobii? In interiorul vostru, ca, bineinteles, nu ma astept sa o faceti si in scris aici, pe forum! ;D :D ??? ::) :o :-*,

--- Terminare citat ---
da! frica de a nu cheli :D

--- Terminare citat ---

E  bine ca o recunosti si pe asta! Pana la proba contrarie te cred pe cuvant cu privire la restul! ;D :D

luciamanta:
Frica? Cum dispare frica? Prin credinta in Dumnezeu, prin tratament la psihiatru? Sau dispare de la sine vreodata?

EUGENIA110:
Putem fi ajutati si de credinta in Dumnezeu, si de psihiatrii, dar cred ne putem ajuta si singuri prin confruntarea voita , deliberata, cu fricile noastre.

marlen_i13:
      Sentimentul de teama este deseori asociat cu un sentiment de lipsa de control a situatiei. Frica este o emotie adesea inconstienta – de cele mai multe ori ne dam seama cat de frica ne este dupa ce a trecut evenimentul cu pricina.
   Un  mijloc de a a controla frica este sa invatam o metoda de relaxare pe care sa o folosim atunci cand simtim ca ne este teama. 
   Principalele temeri  sunt:
 - frica de animale ( insecte, soareci, serpi)
 - frica de inaltimi (balcoane, parapete, schele, drum in panta)
 - frica de sange (infectii,  vederea sangelui)
 - frica de spatii inchise (lift, camere mici incuiate cu cheie, camere fara ferestre)
 - frica de apa (scufundarea capului sub apa, inotat in apa adanca)
 - frica de furtuni (tunete, fulgere).

EUGENIA110:
Si inca multe altele care nu imi vin acum in minte( frica de spatii deschise, de intuneric, de anumite mijloace de transport, frica de moarte - tanatofobia). E adevarat ce ai spus, ca frica vine atunci cind nu putem sau presupunem ca nu putem controla ceva, dar si din ceea ce nu cunoastem si, prin urmare, nu putem explica. Nu mai stiu ce scriitor spunea asa:"frica de moarte nu te lasa sa traiesti"

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă