Arhiva > Arhiva

Cum devii comunicativ

<< < (45/50) > >>

luciamanta:

--- Citat din: almi_gabi din Luni, 14 Mai 2012, 12:23 ---comunicarea ca si alte lucruri de atitudine in viata se exerseaza !

--- Terminare citat ---
   Putem exersa comunicarea, aşa cum exersăm o limbă străină. Gradul de comunicare depinde de modul nostru de viaţă, de mediul în care trăim şi de cultura noastră.

iana:
Comunicarea se invata. Cei mai multi oameni pot interactiona cu ceilalti doar daca se simt confortabil si increzatori. Problema apare atunci cand confortul si siguranta sunt inlocuite de neincredere. Trebuie sa iesi insa in intampinarea celorlalti si sa fii dispus sa incerci noi idei. Si in final, sa-ti pastrezi simtul umorului, sa privesti in ochii celuilalt, sa zambesti si sa incepi sa conversezi.  :)

almi_gabi:
iana, la prima vedere e usor dar de cele mai multe ori e dificil sa comunici cu oameni pe care ii vezi prima oara, care nu stii ce preferinte au, ce idei, la ce filme se uita sau ce carti citesc si sa tot vorbesti despre vreme, ca stii cum e vreme trece, vreme vine ....
la un moment dat imi facusem un fel de listing daca pot sa-i spun asa, cu idei de discutat, dar ce te faci daca interlocutorul raspunde monosilabic  :whistle:
cum il impulsionezi sa articuleze mai mult decat   da, sigur, bine, stiam si eu ...

iana:
almi_gabi, subiectul este cum devii tu comunicativ si din ceea ce spui problema nu este la tine ci la interlocutor.
Eu cred ca atata timp cat exista dorinta de comunicare, este imposibil sa nu gaseasca o intamplare, o experienta din viata sa, un gand, o idee pe care sa nu le poata impartasi. In ultima instanta, poti incerca cu o gluma sau un banc pt. a destinde atmosfera. :)
Eu nu pot retine bancuri si prin urmare mi-am facut un fisier cu cele care mi-au placut. Nici acum nu le tin minte, dar ma amuz din cand, recitindu-le.
Pot exista si blocaje, mi s-a intamplat pana acum sa nu pot comunica cu 2 persoane cu care de altfel nu aveam relatii apropiate, dar pur si simplu nu simteam nicio compatibilitate.
Altfel ajungem la cele spuse de luciamanta, ca importante sunt si mediul in care traim si cultura noastra, iar in acest caz poate nu merita sa mai pierzi timpul.

luciamanta:

--- Citat din: iana din Luni, 21 Mai 2012, 00:59 ---Eu cred ca atata timp cat exista dorinta de comunicare, este imposibil sa nu gaseasca o intamplare, o experienta din viata sa, un gand, o idee pe care sa nu le poata impartasi.

--- Terminare citat ---
    Iana, ai spus multe lucruri interesante si ai subliniat cat de importantă este dorinţa de comunicare. Întreb şi eu, dacă îmi este îngăduit, cum poţi dobândi dorinţa de comunicare? Chiar si aici, pe acest forum, constat că multe persoane sunt retrase, stau în stand by, altele comunică puţin şi stângaci, în timp ce foarte puţine persoane sunt sociabile, comunicative, deschise în a ne dezvălui bucuriile, necazurile, experienţele lor de viaţă.  :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă