Arhiva > Arhiva

Cum devii comunicativ

(1/50) > >>

admin:
   Sa-ti faci prieteni nu este intotdeauna un lucru usor. Depinde cat de deschis esti. Depinde si de abilitatile tale in a socializa cu cei din jur. Daca esti timid, atunci trebuie sa-ti impui o crestere a increderii in tine. Trebuie sa-ti impui a te simti popular, pentru ca interrelationarea cu ceilalti sa ti se para fireasca si simpla.
    Gasesti mai jos cateva sfaturi care poate te vor ajuta in comunicarea cu ceilalti, in socializarea cu oamenii din jur si in legarea unor prietenii reale.
    Fii tu insuti. Nu-ti fie frică sa-ti exprimi opiniile tale. În cazul în care esti insultat trebuie doar sa ignori
    Fii optimist. Chiar dacă te simţi într-adevăr deprimat, aminteste-ti că există întotdeauna ceva pentru care merita sa zambesti. O perspectivă pozitivă va face pe oamenii din jurul tau mai increzatori
    Spune  o glumă. (Sa ai un simţ al umorului este important, dar nu te lasa dus de val, există unele lucruri pe la care trebuie sa fii serios. Daca glumesti nepoliticos la adresa prietenilor  tăi aceasta ar putea deteriora relatia ta cu ei.)
    Zambeste cat de mult poti!  Semnele de încurajare lasa oameni sa vada ca iti pasa despre ceea ce spun
    Scoate-ti la iveala ideile traznite. Gândurile tale pot deschide multe uşi, care pot duce la prietenii solide
    Asculta mai mult decat vorbesti. În loc de a da din cap şi zâmbii ocazional accepta ceea ce ti se spune si confrunta-te cu aceste lucruri pe faţă
Incepe prin a face lucruri marunte daca esti timid. De exemplu, de fiecare dată când mergi la scoala , la munca sau oriunde intri in contact cu cineva, saluta o persoana si poarta o conversatie face-to-face cu aceasta.
    Saluta si poarta o conversatie cu persoanele timide. Incearca sa nu vorbiti chestii prea banale ci incearca sa incropesti niste dialoguri solide
    Nu astepta perfectiune de la nimeni, in special de la tine. Daca in timpul unui dialog faci erori in legatura cu unele lucruri, fa o gluma pentru a redresa situatia.
    Fii rabdator Dacă esti în continuare printre straini, reţinerea de a intra intr-o conversaţie poate cauza o întârziere în comentarii. Nu te ingrijora, va trece repede.
    Vorbeste cu persoanele mai in varsta decat tine. Ei te vor ridiculiza mai mult, dar cu motive intemeite ceea ce te va invata sa porti un dialog
    Iubeste-te pe tine insuti . Este dificil sa-i placi pe altii sau sa te faci placut cand nu te apreciezi pentru ceea ce esti. Incepe totul prin a te explora pe tine insuti.

carmentoma:
    In general ma incadrez la cele recomandate mai sus! Atat doar ca uneori ma ia valul si acaparez discutia (Cum am facut si la intalnirea de la Bucuresti!) Dar asta de multe ori pentru a incerca sa evit taceri stanjenitoare! 
    O alta calitate pa care trebuie sa o ai este sinceritatea! Dau exemplu chiar aici pe forum: nu am scris nimic neadevarat despre mine, desi am fost sub protectia anonimatului, ca toti ceilalti! Si poate nu mint dintr-un motiv foarte simplu si prozaic: risc sa uit si sa ma pierd in hatisul minciunilor, deci sa imi se duca de suflet increderea pe care cei din jur am pretentia sa o aiba in mine!
     Nu stiu cati prieteni mi-am facut, dar din nefericire, de multe ori cei pe care i-am considerat prieteni au fost doar la distractie alaturi de mine!
      Si inca ceva: desi nu am avut o viata prea roz, nu am ascuns nimic din ceea ce am trait! Cu toate ca nu intotdeauna am avut amintiri placute de impartasit, nu imi este rusine sa povestesc despre ele! Tot ceea ce am trait pana acum m-a facut persoana care sunt azi!

almi_gabi:

--- Citat din: admin din Miercuri, 24 Februarie 2010, 20:09 ---    Asculta mai mult decat vorbesti. În loc de a da din cap şi zâmbii ocazional accepta ceea ce ti se spune si confrunta-te cu aceste lucruri pe faţă
Incepe prin a face lucruri marunte daca esti timid. De exemplu, de fiecare dată când mergi la scoala , la munca sau oriunde intri in contact cu cineva, saluta o persoana si poarta o conversatie face-to-face cu aceasta.
    Saluta si poarta o conversatie cu persoanele timide. Incearca sa nu vorbiti chestii prea banale ci incearca sa incropesti niste dialoguri solide
    Nu astepta perfectiune de la nimeni, in special de la tine. Daca in timpul unui dialog faci erori in legatura cu unele lucruri, fa o gluma pentru a redresa situatia.
    Fii rabdator Dacă esti în continuare printre straini, reţinerea de a intra intr-o conversaţie poate cauza o întârziere în comentarii. Nu te ingrijora, va trece repede.
    Vorbeste cu persoanele mai in varsta decat tine. Ei te vor ridiculiza mai mult, dar cu motive intemeite ceea ce te va invata sa porti un dialog
    Iubeste-te pe tine insuti . Este dificil sa-i placi pe altii sau sa te faci placut cand nu te apreciezi pentru ceea ce esti. Incepe totul prin a te explora pe tine insuti.

--- Terminare citat ---

Aceste sfaturi sunt utile pentru persoane timide si tacute ca mine.
Am recitit de  mai multe ori si de fiecare data  perca gasesc ceva nou! :D

carmentoma:
    Tu esti o draguta si o scumpa asa cum esti! Cufelul tau de-a fi ai un farmec aparte! ....Si sper sa fii le lista deschisa de marcutza pentru 17! :-*

almi_gabi:

--- Citat din: carmentoma din Miercuri, 31 Martie 2010, 09:33 ---    Tu esti o draguta si o scumpa asa cum esti! Cufelul tau de-a fi ai un farmec aparte! ....Si sper sa fii le lista deschisa de marcutza pentru 17! :-*

--- Terminare citat ---

Multumesc pentru incurajari Carmen. Esti o dulce. Asa cum spuneai in medie vorbim ca un om normal. Tot vreau sa mai invat de la tine dezinvoltura din conversatii.
Marcutza m-a inscris pe lista din 17 aprilie.

:D

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă