Arhiva > Arhiva
Cum devii comunicativ
Caroline:
--- Citat din: bitek din Marți, 29 Mai 2012, 02:14 ---Pai tocmai. Unul transmite (vorbeste, scrie, deseneaza, canta, etc.), celalalt intelege. Punct.
--- Terminare citat ---
Deci scopul aici este a intelege. Nu cred ca ai asculta pe cineva care vorbeste, dar personal nu-ti spune nimic. Iar ca sa iti spuna ceva, celalalt trebuie sa foloseasca metode de comunicare care te sensibilizeaza, care apeleaza la emotii. Memoria nu functioneaza fara motivatie.
bit:
Scopul e de a transmite, zic eu, intelegerea e doar o conditie ca transmiterea sa se poate numi comunicare. Deci nu folosirea un set de reguli (si/sau valori) comun e scopul ci trecerea informatiei dintr-o parte in alta. Insa si tu ai dreptate, cam nu se poate una fara alta.
L.E. Ma uit ca deja incepe sa semene a teoria chibritului, a definitia meta-definitiei. Ma las pagubas.
Caroline:
Normal, si eu... ca tocmai am ajuns la consens. ;D
almi_gabi:
Nu stiu de ce in ultima vreme mi se pare ca comunicarea intre oameni este mai mult o negociere si nu o discutie. Parca exista o oarecare agresiune verbala pentru ca oameni vor sa-si impuna punctele de vedere mai mult decat sa le asculte pe ale celorlati. Si in conditiile astea nu ma mai mira ca comunicarea capata aspectul unei negocieri, un fel de carusel al luptei pentru cine are dreptate!
Saturnianul:
Comunicarea cred ca inseamna, printre altele, si ajungerea la un punct comun. Degeaba tu asculti interesata punctul meu de vedere si eu pe al tau daca la finalul discutiei nu gasim, totusi, un punct comun amindurora. E cam o discutie fara finalitate daca doar ne ascultam reciproc dar tu pleci tot cu ideile tale neclintite si eu tot cu ale mele. N-am invatat nici unul nimic :) Sigur, e in regula daca vorbim doar de o discutie de descarcare/informare si nu una de comunicare :D
Navigare
Du-te la versiunea completă