Autor Subiect: Razboiul sexelor  (Citit de 382353 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
Re: Razboiul sexelor
« Răspuns #435 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 17:57 »
micaela, nu e devina numa Romania..nu intru acum in psihologie si psihoterapie, dar patternurile cu care venim din spate din familiile originale nu sunt tocmai ok...si daca doi oameni se atrag, se iubesc psional la inceput si apoi trec la "adevarata dragoste" si fiecare are patternuri diferite cam greu sa se completeze...pt ca stim ca puterea subconstientuli e decisiva, subconstient care se formeaza in primii ani in familia de baza...asa ca era un un vers intr-un cantec "suntem cu toti luati".... a lui Pitis parca...deci avem toti tare care mai intai ar trebui vindecate sa poti trai sanatos intr-un cuplu si sa afli care e iubirea adevarata
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #436 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 17:58 »
hmm...chestia cu norocul si cu probabilitatile...din ce mai e acum pe "piata"...slabe sanse din punctul meu de vedere
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #437 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 18:00 »
micaela, nu e devina numa Romania..nu intru acum in psihologie si psihoterapie, dar patternurile cu care venim din spate din familiile originale nu sunt tocmai ok...si daca doi oameni se atrag, se iubesc psional la inceput si apoi trec la "adevarata dragoste" si fiecare are patternuri diferite cam greu sa se completeze...pt ca stim ca puterea subconstientuli e decisiva, subconstient care se formeaza in primii ani in familia de baza...asa ca era un un vers intr-un cantec "suntem cu toti luati".... a lui Pitis parca...deci avem toti tare care mai intai ar trebui vindecate sa poti trai sanatos intr-un cuplu si sa afli care e iubirea adevarata
vad eu bine ca vreti sa-mi spulberati sperantele... :-[ nu ma mai joc cu voi.   :P

Offline NeliTTT

• Full Member
  • Mesaje postate: 158
« Răspuns #438 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 18:01 »
ok, hai sa va spun si eu o poveste, care din punctul meu de vedere as posta-o la fericirea ca stare de spirit. Deci ma duc acolo sa povestesc.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #439 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 18:01 »
hmm...chestia cu norocul si cu probabilitatile...din ce mai e acum pe "piata"...slabe sanse din punctul meu de vedere

absolut. oferta de calitate e atat de restransa incat numai daca ai facut in scaldatoare poti sa mai nutresti o vaga speranta.  :D ;D

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #440 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 18:02 »
ok, hai sa va spun si eu o poveste, care din punctul meu de vedere as posta-o la fericirea ca stare de spirit. Deci ma duc acolo sa povestesc.
uraaaa! in sfarsit cineva cu ceva frumos. zi-i!

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #441 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 18:04 »
da, e foarte greu sa ghicesti ce e in capul celuilalt, de ce ii ploua si-i tuna si nu exprima nimic...as vrea si eu o mafalda langa mine acum care sa ghiceasca ca as manca niste inghetata de ciocolata cu capsuni si eventual sa mi le si serveasca :D...dar nu e nimeni...si atunci ori imi pun pofta-n cui ori imi misc fizicul pana la piata sa-mi cumpar :D...

situatia e mult mai complicata si mai complexa decat e prezentata aici...daca nu exista disponibilitate din partea amandurora de a depasi conflictul si daca fiecare vede doar ce face el pt celalalt, fara a vedea ce face si celalalt pentru el...se naruie tot...apar frustrari, resentimente, care sapa, sapa tot mai adanc daca nu sunt exprimate...cuplul este ca un mecanism complex ale carui rotite si piese daca nu se muleaza perfect unele pe altele si nu sunt lasate sa-si indeplineasca fiecare functiile pe care le are...nu mai functioneaza

si apoi, draga opti, vezi ca mafalda isi raspundea singura la propriile intrebari, nu la intrebarile altora...

in plus orgoliile nu au ce cauta in niciun fel de relatie, de oricare ar fi...de prietenie, amicitie, dragoste, colaborare...cand apar orgoliile totul se destrama :(

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #442 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 18:41 »
Citat
Va intreb acum pe voi, dragele mele, ce asteapta El ? Ce ar trebui sa faca Ea pentru al determina pe El sa redevina  omul ei... cum se poate face din nou din "eu" , "noi" ?

sa ma scuzati , va rog , dar in povestea lui opti cred ca nici vorba de iubire  nici de o parte , nici de cealalta .
parerea mea este ca ceea ce li s-a intamplat celor doi a fost o incercare sa-si carpeasca vietile si au avut amandoi senzatia ca au dat peste petecul potrivit si care s-a dovedit , pana la urma , ca nu era chiar fest .

cand chiar iubesti , eu cred ca nici vorba sa mai stai pe ganduri , pentru ca nici nu mai gandesti  de fapt . faci absolut tot ce sti ca i-ar face placere celuilalt , mananci doar carne sau numai zarzavat , te duci si la dracu`n praznic ( nu-l trimiti pe celalalt ) , te travestesti si-n asistenta ( sau ginecolog , cum ar spune Silviu  :D) in fine , incerci chiar sa si anticipezi ce si-ar dori fiinta iubita fara ca aceasta sa-ti dea senzatia unei depersonalizari , ci dimpotriva .

eu inteleg iubirea ca pe o daruire totala a propriei fiinte fara sa ma targui cu ce primesc in schimb .
cand doi oameni se iubesc , parerea mea este ca pot experimenta o multime de lucruri impreuna ( de la orice fel de mancare , stil de moda , locuri de calatorit si pana la jocuri erotice ) si asta sigur va da savoare relatiei .

daca insa , iti pui problema ca el sau ea iti cer prea mult , atunci eu  sunt de parere ca nu e iubire ci doar un aranjament ce s-a dorit a fi convenabil , dar care are prea mult de ajustat si atunci esueaza .

daca afirm ca iubesc doar o anumita trasatura a partenerului ( frumusete , intelighentia , umor ,cum face sex  sau mai stiu eu ce ) , eu cred ca fac o mare confuzie intre "a placea " si " a iubi ".

parerea mea ... :D

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #443 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 18:48 »
o parere buna Janeta, mai greu e drept sa se intample la varste inaintate...uni nici nu mai au fiorul dragostei atunci...sau nu il mai simt! :)

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #444 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 18:57 »

ce spui tu aici janet, intareste ideea ca dragostea e oarba...eu cred ca in momentul in care ajungi sa te transformi in ceva ce nu esti, ceva ce nu rezoneaza cu tine, apare suferinta...In momentul in care faci totul pentru ca il iubesti pe celalalt si te lasi pe tine la o parte ...nu cred ca este ceva autentic

inteleg daruirea despre care vorbesti si experimentarea noului, inteleg ca dragostea nu este un targ ...te iubesc pentru ca ma iubesti...dar toate astea trebuie sa se muleze perfect si pe dorintele partenerului...

Offline janeta

• Hero Member
  • carpe diem
« Răspuns #445 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 19:00 »

Citat
mai greu e drept sa se intample la varste inaintate...uni nici nu mai au fiorul dragostei atunci...sau nu il mai simt!

asta da , drama !

este cat se poate de trist sa nu mai fi in stare sa te darui cuiva si sa nu mai poti simti ca iubesti pe cineva ci doar sa pui in balanta cu ce vi tu intro relatie si cu ce vine celalalt . contabilizarea nu are ce cauta , din punctul meu de vedere .

si da , ai dreptate , nemaifiind oameni tineri suntem tentati din ce in ce mai mult sa venim carand dupa noi toate tarele celorlalte relatii ( de ce dracu` nu venim si cu ce am simtit frumos habar nu am , da` cam asa se intampla ) punandu-l pe celalalt sub lupa sa vedem daca nu cumva are si el/ea vreo buba cunoscuta .

Offline janeta

• Hero Member
  • carpe diem
« Răspuns #446 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 19:03 »
Citat
nteleg daruirea despre care vorbesti si experimentarea noului, inteleg ca dragostea nu este un targ ...te iubesc pentru ca ma iubesti...dar toate astea trebuie sa se muleze perfect si pe dorintele partenerului...

iarta-ma , puiule , dar iubirea ( mea , pentru ca vb doar din punctul meu de vedre )nu pune conditii , asa cum nici nu se traguie , cum bine ai spus

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #447 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 19:05 »
janeta, io sunt o fire pasionala...nu ma dau in laturi de la iubit....dar pana si fiu-miu de 24 de ani imi spune, "hai mama ma lasi cu dragostea, ce am 14 ani? ???"....asa ca slabe sanse sa gasesc un "mos" de 50-55 ani ani pasional si cu dorinte vii

Offline janeta

• Hero Member
  • carpe diem
« Răspuns #448 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 19:07 »
Citat
"....asa ca slabe sanse sa gasesc un "mos" de 50-55 ani ani pasional si cu dorinte vii

never say never  :D

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #449 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 19:12 »
janet, crezi ca ai sa-mi povestesti si mie vreodata de iubirea vietii tale :)...te rooooooog :)
cred ca multe as avea de invatat de la tine :) :-*