Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 688658 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dauina

• Hero Member
  • Mesaje postate: 642
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

nickescool

• Vizitator

nickescool

• Vizitator

Caroline

• Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #2553 : Joi, 21 Martie 2013, 17:47 »

nickescool

• Vizitator
« Răspuns #2554 : Joi, 21 Martie 2013, 18:29 »
La asta ma refeream in raspunsul de la articolul "Ne mor actorii"...  ;)

ok ,scze ca s ignorant :)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2555 : Luni, 25 Martie 2013, 11:54 »
Ziua Poliţiei, umbrită de o DRAMĂ CA ÎN TELENOVELE. Din dragoste, un agent a pierdut tot:soţia, familia, viaţa
Un polițist din judeţul Dâmboviţa s-a îndrăgostit de o tânără romă și din iubire și-a pierdut soția, familia și, în final, viața. Finalul tragic al poveştii de dragoste a avut loc ieri dimineţă, zi în care la Bucureşti Inspectoratul General al Poliţiei Române organizase manifestări dedicate Zilei Poliţiei Române.

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #2556 : Marți, 26 Martie 2013, 13:54 »
S-au implinit 200 de ani de la publicarea romanului Mandrie si prejudecata, prilej cu care posta britanica a pus in circulatie sase timbre ilustrand cele sase romane publicate in timpul vietii lui Jane Austen...

Amanunte aici: http://bookaholic.ro/dragoste-si-obsesie-pentru-jane-austen.html
(PS: ce faaaaaain a fost Colin Firth in Mr Darcy....  ::)  )

Offline Cory

• Hero Member
  • Mesaje postate: 550

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #2558 : Sâmbătă, 30 Martie 2013, 16:17 »
trecerea-la-ora-de-vara....

Cory, de obicei stiu mereu cand este week-ndul in care se trece la ora de vara/iarna; de data asta uitasem. Inainte nu prea ma afecta, acum imi sunt necesare cateva zile bune sa ma readaptez la schimbarea de ora.
Si am inceput sa am dubii asupra utilitatii ei.  ::)

Offline Cory

• Hero Member
  • Mesaje postate: 550
« Răspuns #2559 : Sâmbătă, 30 Martie 2013, 20:18 »
Cory, de obicei stiu mereu cand este week-ndul in care se trece la ora de vara/iarna; de data asta uitasem. Inainte nu prea ma afecta, acum imi sunt necesare cateva zile bune sa ma readaptez la schimbarea de ora.
Si am inceput sa am dubii asupra utilitatii ei.  ::)
Si mie imi i-a cam o saptamana de obicei ca sa ma acomodez la schimbarea asta , despre utilitate nu stiu ce sa zic,
poate cu ocazia asta vine in sfarsit primavara/ vara mult asteptata  ;)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2560 : Vineri, 05 Aprilie 2013, 12:01 »
Kurt Cobain, omul care l-a exilat pe Michael Jackson în România
Liderul trupei Nirvana s-a sinucis în urmp cu 19 ani, pe 5 aprilie 1994. Timp de doi ani, 1992 şi 1993, a dominat scena muzicală internaţională, fiind primul şi ultimul artist care a adus muzica cu adevărat alternativă pe primul loc în preferinţele publicului.

Ben Thompson, jurnalist: “Unul dintre cele mai triste lucruri legate de moartea lui Cobain a fost faptul că geniul şi complexitatea lui au fost umbrite de gestul lui. Mulţi l-au judecat, l-au insultat sau, mai rău, i-au atribuit gestul ca fiind un fel de martiriu al rock-ului. Nu există fumuseţe în moartea lui. Nu este nici măcar o tragedie fără sens. Cine l-a cunoscut pe Kurt ştie că există o logică în gestul său. Acea caracteristică supra-pamânteană care l-a facut să devină o figură atât de marcantă l-a şi împiedicat din a putea să facă faţă acestui statut”.

Prefer să fiu urât pentru ceea ce sunt, decât iubit pentru ceea ce nu sunt - K. Cobain

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #2561 : Vineri, 05 Aprilie 2013, 13:15 »
Ei, titlul e pompos: "l-a exilat"?!!! Dar articolul e interesant, desi autorul le cam amesteca...
O mare influenta (negativa) asupra unui inadaptat ca el a avut-o Courtney Love, ceva de genul Yoko Ono -John Lennon...

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #2562 : Vineri, 05 Aprilie 2013, 18:13 »
Din presa: Andrei Plesu despre fericire, cu adnotari ale lui Dan Alexe... 

Hedonopatie/hedonofobie: iată că și Pleșu își încearcă mâna cu “fericirea”…

Scrisesem în mai multe rânduri despre cum ne-a invadat dinspre America o ideologie a mimării fericirii si a teatrului social jucat prin ranjete si congratulari extatice. Despre cum teroristii fericirii obligatorii ii culpabilizeaza pe deprimatii normali, care sintem inca majoritatea, si ii fac pe cei tristi –din motive concrete, sau pentru ca asa vor ei– sa se simtă ca si cum ar fi afectați de o infirmitate morala.

Iată acum că și Pleșu își încearcă mâna cu “fericirea” :

„Fericirea ca obsesie e o sursă sigură de nefericire”
Andrei Pleşu a demontat câteva reţete de fericire care ne sunt oferite în ziua de astăzi, printre care cele care propovăduiesc gândirea pozitivă şi cele care pledează pentru detaşare: „Există câteva răspunsuri la modă în problema fericirii, care pe mine mă exasperează. Unul dintre acestea este Ťgândeşte pozitiv!ť Vrei să fii fericit, gândeşte pozitiv! Un mare scriitor maghiar, Peter Esterhazy, a spus: ŤGândirea pozitivă e opusul gândiriiť. Nu poţi să fii un mecanism care livrează non-stop surâsuri. Nu poţi să întâmpini totul într-o stare orgasmică, fără întrerupere. Viaţa e mai compexă. Ideea să nu ai resentimente, să nu te enervezi... Asta e o gândire angelică. Orice ţi se întâmplă, surâde. Adică fă-te plantă! Să fim realişti! Nu merg lucrurile aşa! Nu e că de mâine te hotărăşti să gândelşti pozitiv şi, chiar dacă-ţi cade un pietroi în cap, ai să faci un gest de înţelegere empatică a fenomenului, înainte să ajungi la Floreasca. Acesta e un răspuns care vine din Occident. Avem şi un echivalent din Orient, şi anume Ťdetaşează-te!ť. Nu lua în seamă ceea ce te poate tulbura, lasă-te purtat, lasă-te dus! Dacă în primul caz ni se spunea să devenim plante, aici ni se cere să ne facem nori. Aceasta e învăţătura unui iniţiat cu mulţi adepţi în toată lumea - îl cheamă Osho. Când e bine? Când nu simţi că ai corp. Când simţi că ai corp, eşti bolnav. Comportaţi-vă în aşa fel încât să nu simţiţi că existaţi. Ei bine, avem tot felul de bulboane în organism, tot felul de ispite, de agitaţiuni mentale... Nu poţi să spui Ťde mâine încolo mă fac norť.” Pleşu a amintit că există şi în politică o abordare care pune problema fericirii - şi aceasta se întâmplă în comunism: „Fericirea este ideea centrală a comunismului. Noi o să vă facem fericiţi, voi trebuie să renunţaţi puţin la libertate, la o bunăstare excesivă şi la prea multă autonomie. De fapt, menirea statului nu este să ne facă fericiţi, nu e în fişa lui de post acest lucru. El trebuie să dea instrumentele necesare decenţei sociale. Problema fericirii se pune când ai tot ce-ţi trebuie.” Printre piedicile care stau în calea fericirii, Andrei Pleşu a identificat că s-ar afla preocuparea de sine, orgoliul, dar şi opusul acestuia, dezgustul de sine. Dar cea care ne împiedică cel mai mult să fim fericiţi este, în opinia lui Pleşu, obsesia fericirii: „Cea mai mare piedică în a fi fericit este să ai asta pe creier tot timpul. Fericirea ca obsesie e o sursă sigură de nefericire, e o sursă sigură de nevroză. Fericirea apare de obicei ca un efect colateral. E ca atunci când te uiţi pe cer şi sunt stele foarte mici, pe care nu le vezi dacă te uiţi direct la ele, dar, dacă muţi privirea un pic mai la stânga sau mai la dreapta, le percepi. Cred că aşa e şi cu fericirea. Dacă îţi iese ceva - în plan profesional sau privat - te trezeşti şi că eşti fericit. Dar dacă te duci glonţ, halucinatoriu spre fericire, ai toate şansele să o ratezi.”
…deși din câte văd nu a mers pînă la a sistematiza psihozele, tragand o linie între cei care fug de fericire, hedonofobii, despre care am scris aici:
http://cabalinkabul.wordpress.com/2013/01/24/hedonofobia-o-fericire-atit-de-insuportabila/
… și hedonopații, cei obsedați de căutarea și afișarea fericirii :
http://cabalinkabul.wordpress.com/2013/01/11/contra-sectei-teroristilor-fericirii/
Pleșu rezumă totul mai pe întelesul publicului de conferințe : „Fericirea ca obsesie e o sursă sigură de nefericire”… Se cam grăbește Pleșu… Eu nuanțam amintind: acriţii, cinicii si pesimiştii sint si ei oameni, ba poate chiar mai lucizi decât reteaua planetara a obsedatilor de schimonoseli pe fond rozaliu.
Mă rog, fiecare cu stilul și publicul care îl fac fericit."

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #2563 : Vineri, 05 Aprilie 2013, 22:00 »

Nu prea citesc eu bloguri si nici Plesu nu ma "impresioneaza" in mod deosebit dar am ras !!

...M-a intrebat daca alung muste, iar intrebarea mi s-a parut atat de stupida, incat i-am raspuns ca de fapt dirijez o orchestra de pitici invizibili… Evident ca nu am primit slujba…   :happy:

"Nu poţi să fii un mecanism care livrează non-stop surâsuri."

Asta e un mod mai literar de a spune ca nu tropaie in fiecare zi elefanti roz prin viata noastra !!  :coolsmiley:

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2564 : Vineri, 05 Aprilie 2013, 22:41 »
"ROMÂNIA VRĂJITĂ", văzută de National Geographic acum 80 de ani.

În urmă cu aproape 80 de ani, revista National Geographic SUA dedica două numere României, pe care o descria drept o perlă a Europei de Est și o țară plină de culori, o Românie vie și plină de farmec.