Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 680573 ori)

0 Membri şi 13 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Caroline

• Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #2580 : Miercuri, 01 Mai 2013, 16:16 »
Parerea mea - n-am cunostinte in domeniu - este ca artele martiale orientale presupun mult mai mult decat antrenamentul fizic. E nevoie de orientarea violentei instinctive in scopuri si tehnici precise si de un mare control mental... ceea ce, parerea mea, in lipsa unei educatii complete in domeniu, poate duce la exacerbari ale emotiei si la infarct. Daca gresesc, abia astept sa aflu de ce.  ;)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2581 : Miercuri, 01 Mai 2013, 20:23 »
dan stuparu avea o educatie completa in domeniu.

silviu

• Vizitator

Offline Cory

• Hero Member
  • Mesaje postate: 550
« Răspuns #2583 : Luni, 06 Mai 2013, 10:45 »
http://www.descopera.ro/natura/10825518-jadav-payeng-omul-care-si-a-crescut-o-padure
Undeva, în anul 1953, autorul francez Jena Giono scria o emoţionantă nuvelă intitulat㠄Omul care planta copaci”. Descrierile şi povestea în sine păreau atât de reale încât mulţi cititori erau convinşi că Elzeard Bouffier, personajul principal, exista cu adevărat. A fost nevoie ca autorul să declare public că personajul era unul ficţional, creat doar pentru a-i face pe cititori să iubească copacii şi pădurea. Spre deosebire de Elzeard Bouffier, Jadav Payeng există cu adevărat, trăieşte, luptă, păzeşte şi iubeşte ca nimeni altul o pădure de peste 1.000 hectare pe care a plantat-o cu mâna lui pe o mică insulă din mijlocul marelui fluviu Brahmaputra. Povestea sa adevărată se constituie într-unul dintre acele exemple care ar trebuie urmate de fiecare dintre noi. Căci pădurea înseamnă înainte de toate: Viaţă!

Offline Cory

• Hero Member
  • Mesaje postate: 550
« Răspuns #2584 : Luni, 06 Mai 2013, 10:47 »
http://www.descopera.ro/cultura/10838581-iepurele-de-pasti-un-nou-simbol-acceptat-de-romani
Perioada post decembristă a dus la apariţia a noi obiceiuri şi sărbători în peisajul cotidian autohton. Sub influenţa sufocantă a snobismului şi a omniprezentului aspect comercial, a apărut în vieţile noastre un nou personaj simbolic – Iepurele de Paşti. Bunicii şi părinţii noştri nu l-au apucat, cum nu au apucat nici sărbătorile cu sens pierdut astăzi ale Halloween-ului, Sfântului Valentin sau mai nou, Black Friday-ului. În spatele iepurelui rătăcit pe lângă coşul cu ouă roşii, pasca şi cozonacul pascal, stau multe poveşti adevărate, simboluri neaşteptate, mitologii captivante, precum şi un mamifer rozător cel puţin interesant.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2585 : Miercuri, 08 Mai 2013, 10:36 »
Scurta istorie a mititeilor şi ce şansă au ei să fie acceptaţi ca produse tradiţionale
Micul ar putea fi salvat dacă va fi trecut pe lista produselor tradiţionale – simplu de zis, greu de făcut. Sînt câteva lucruri care din nefericire pot îngreuna acest proces.
Micul, sau mititelul, ocupă un loc aparte în enciclopedia culinară românească. Deşi este produsul care se bucură de cea mai mare popularitate printre români şi este recunoscut a fi cel mai “românesc” de către străini nu este considerat a fi un produs “tradiţional” de către specialiştii în antropologia culinară.

Înscrierea micului pe lista produselor tradiţionale ar permite folosirea în reţetă a bicarbonatului de sodiu ca parte a “tradiţiei” care trebuie păstrate.

Din păcate specialiştii în “tradiţii” culinare care trebuie să aducă argumentul hotărîtor pentru clasificarea micului drept un “bun de patrimoniu” în care se manifest㠓spiritul naţional” nu sînt inclinaţi să susţină acest demers.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2587 : Joi, 23 Mai 2013, 10:31 »
Romeo şi Julieta de la Seminarul Teologic
Iuliana Stanciu şi Cătălin Băjan, doi elevi din Râmnicu Vâlcea, au dispărut 10 zile de acasă, pentru a-şi face de cap pe plajă la Mangalia. Căutaţi de poliţie la cererea părinţilor, tinerii s-au tuns şi vopsit ca să scape de urmăritori.

Cei doi adolescenţi de 16 ani s-au întors acasă pe 20 mai, după ce şi-au făcut de cap pe plajă la Mangalia. Ei nu au fost impresionaţi de mesajele disperate ale familiilor de a se întoarce acasă. Nu i-a speriat nici faptul că au fost daţi în urmărire. Au sunat însă să fie aduşi acasă abia atunci când au rămas fără nici un ban în buzunare. „După zece zile, Cătălin Băjan şi-a sunat tatăl să meargă după ei la mare să-i aducă acasă. Iuliana Stanciu n-a avut curaj să apeleze la părinţii ei, i-a fost frică de reacţia lor”, a povestit Nicolae Preoteasa, directorul Seminarului Teologic din Râmnicu Vâlcea.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2588 : Sâmbătă, 25 Mai 2013, 11:22 »
Delta Neajlovului, o minune cu ghimpi!
Dacă vrei canale prin stufăriş, păpuriş, nuferi, păsăret, peşte cât încape şi ţânţari aşijderea nu trebuie să mergi în Delta Dunării. La 30 de kilometri de Bucureşti, la mijlocul distanţei dintre Capitală şi Giurgiu, la Comana, ai la dispoziţie Delta Neajlovului.

Offline kidspud

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
  • Bine ai venit in grupul nostru!
« Răspuns #2589 : Duminică, 26 Mai 2013, 19:32 »
desi am fost la Comana de mai multe ori, cei drept in urma cu cativa ani buni, nu am ajuns in aceste locuri minunate. Recent am auzit de parcul de distractii pe care vreau sa-l incerc si sper sa se ridice la nivelul celui din Brasov. Silviu, merci pentru info, am ce face intr-un week-end, asta ...daca se mai opreste ploaia asta vreodata   :(

Offline Sunrise

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 66
« Răspuns #2590 : Duminică, 26 Mai 2013, 21:49 »
Parcul Aventura Comana e si pe lista noastra scurta de weekend:). Am verificat acum prognoza si m.am dezumflat, de luni pana joi soare si in weekend ploaie...

silviu

• Vizitator

Offline Sunrise

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 66

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2593 : Miercuri, 29 Mai 2013, 15:37 »
FOTO Ce de frumuseţi a Ťexportatť România! Andreea Diaconu, ultima senzaţie
Andreea Diaconu a realizat un pcitorial extraordinar pentru Vogue Italia, pozele finale fiind lăudate pe toate site-urile de profil. Ca dovadă că România nu este degeaba cotată drept ţara cu cele mai frumoase femei din lume, vă reamintim ce alte frumuseţi autohtone am mai "exportat" peste hotare.
 ::)