Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 680249 ori)

0 Membri şi 13 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Caroline

• Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1395 : Luni, 09 Iulie 2012, 12:37 »
Las' ca ajung io ministresa...  ;D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1396 : Luni, 09 Iulie 2012, 14:57 »
Citat din: caroline
manualele ne invata despre TBC si poliomielita, care au fost eradicate dinainte ca acesti elevi sa se nasca.
tuberculoza eradicata? :o poate in urma vreunei ordonante de urgenta :-\

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1397 : Luni, 09 Iulie 2012, 20:35 »
Silviu, apreciez ca ai citit.  ;D
Tuberculoaza nu mai este o epidemie si in niciun caz o boala letala, de cand s-au inventat antibioticele, se trateaza. In ziua de azi de apreciaza ca 80% dintre oameni sunt purtatori ai bacilului Koch fara sa fie bolnavi si fara sa transmita boala, deoarece fata de secolul trecut, populatia umana si-a creat o imunitate stabila la aceasta boala. Sa inteleg ca in ce priveste poliomielita, esti de acord?  :giggle:
Despre candidoza nici macar nu se pomeneste la lectia "Bolile sistemului reproducator", iar mecanismul cancerului nu este explicat nicaieri in manual. Nu scrie despre HPV, despre herpes, in schimb scrie despre sifilis. La lectia "Sexualitate si starea de sanatate" - Manual a VII-a, despre concetie si contraceptie nu se specifica decat prezervativul si pilulele, nimic despre metoda calendarului, sterilet, vasectomie, inseminare artificiala sau FIV.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1398 : Luni, 09 Iulie 2012, 20:59 »
Maxima zilei (de pe TVR 1):

Cine inchide o scoala, deschide o puscarie.

Se vehiculeaza, para-oficial:
1. Separarea ministerelor in doua - educatie si cercetare. Idem pentru sistem, programe etc. In sfarsit a devenit evident ca scoala trebuie sa faca educatia si universitatea stiinta - doua lucruri complet diferite.
2. Stabilirea scopului educatiei si a finalitatilor acesteia (adica exact ce cunostinte si in ce procent se cer elevilor sa aiba pe fiecare nivel). Adica exact ce spuneam: Nu poti reprosa cuiva ca n-a ajuns unde trebuie, daca nu-i spui unde trebuie sa ajunga.)
2. Reformarea programelor in conformitate cu cele de mai sus.
4. Finantarea masurilor.

Asta in timp ce ministra invatamantului emite - oficial - solutii paleative, de moment, care schimba efectul, nu si cauza... De parca nu tot ea a scos examenele de admitere in liceu si scolile profesionale din schema data trecuta.  :thumbdown:

Vise... A murit Regele, traiasca Regele. :(

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #1399 : Luni, 09 Iulie 2012, 21:21 »
rezultatele "cu big brother" dovedesc faptul ca nu toti elevii sunt croiti pentru un bacalaureat teoretic si ca reinfiintarea scolilor profesionale legiferata de Funeriu este o "mutare" inteligenta. mai bine niste meseriasi buni (de care ducem mare lipsa) decat niste intelectuali prosti (nascuti cu duiumul in pepinierele universitare particulare).
Tocmai ce l-am urmarit si re-admirat pe Funeriu, pe b1, explicand, printre alte subiecte mult mai serioase, de ce nu a aratat diploma sa de bacalaureat celor care sustineau (pe Antene, of course), in mod stupid, ca nu o are, desi este "elementar" ca nu-ti poti da un doctorat in Franta, cu un laureat al premiului Nobel, sarind etapa bacalaureatului..... acesta este nivelul (low, low, low) aparatului de discreditare "copy-paste".

Pentru ca astazi o duduie atoatestiutoare explica in metrou, unui oponent in opinii, ca l-a vazut ea pe X la teve explicand cum "toate doctoratele sunt plagiate", si-am coborat iritata teribil de efectul magariei pontiste (denigrarea in bloc a muncii atator oameni, pentru ca unul singur se apara manjindu-i pe toti!), m-am bucurat formidabil cand am citit acest articol. Era absolut necesar sa se ia atitudine ferma si e absolut necesar sa fie sanctionat acest plagiat, altfel toate universitatile si universitarii cu doctorate adevarate sunt/raman denigrati.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/scrisoare-deschisa-a-oamenilor-de-cultura-din-romania-gestul-domnului-ponta-reprezinta-o-99117.html

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1400 : Luni, 09 Iulie 2012, 21:35 »
daca tot suntem in topicul "barfe" >:D... >:D
azi am schimbat opinii cu o cunostinta mai veche din mediul profesional si mi-a spus ca fiica ei a fost colega de clasa, in liceu, cu copy-paste. intre timp, sefa de promotie a unei facultati de top, confirmand fenomenul de exod al elitelor, fata doamnei a emigrat.
La "schimbarea garzii" parlamentului, intr-o discutie telefonica, cunostinta mea a intrebat-o pe fiica dumneaei daca stie cine a devenit prim ministru? cand a rostit numele, raspunsul fetei a fost "mama, daca asta a devenit prim ministrul Romaniei, fa-ti bagajele si vino la mine definitiv". opinia fostei sale colege despre copy-paste se pare ca e din zona "pupi-n... fara caracter".
iaca, inca o data se confirma ca simtzesc bine personii. :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1401 : Luni, 09 Iulie 2012, 21:44 »
stire: Merkel da de pamant cu guvernul Ponta.  >:D
astept cu frenezie si demisia pentru plagiat.  >:D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1402 : Luni, 09 Iulie 2012, 22:59 »
Silviu, apreciez ca ai citit.  ;D
Sa inteleg ca in ce priveste poliomielita, esti de acord?  :giggle:
mai ce-mi plac glumele tale! :2funny: atata vreme cat vaccinarea antipolio e cuprinsa in programul national de imunizari, e clar ca boala nu e eradicata.
stire: Merkel da de pamant cu guvernul Ponta.  >:D
si ce? si guvernul ponta da de pamant cu merkel :box:

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1403 : Marți, 10 Iulie 2012, 12:09 »
am vazut-o pe nepotica lui bit in alte trei foto decat cea postata pe forum si trebuie sa spun (nu pot, nu pot sa ma abtin) ca e absolut o splendoare de copil, cu unii din cei mai frumosi ochi pe care i-am vazut in my life, si inteligenti pe deasupra. nush' ce sa zic.... daca asa ies copiii in familia lui bit....hm, doamnelor, eu m-as gandi bine, bine  ;D.
din pacate, eu m-am nascut prea devreme si mi-am facut si norma pentru patrie, contribuind echilibrat la piramida demografica (si fata si baiat), insa daca as fi in locul dvs...... ;)

bit, mai pune o foto cu superbiciunea ta, dar din fata, sa-si bucure si altii sufletul  :)

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1404 : Marți, 10 Iulie 2012, 12:12 »
Bre! Si totusi...sa tinem cont de aspectul ca nauca de soru-mea s-ar putea sa fi luat copilul gresit de la spital...

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1405 : Marți, 10 Iulie 2012, 12:18 »
Bre! Si totusi...sa tinem cont de aspectul ca nauca de soru-mea s-ar putea sa fi luat copilul gresit de la spital...
varianta imposibila. copila seamana teribil cu tine, deci e cu gena familiei la purtator. desi seamana cu toi, e splendida maxim.  ;D

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #1406 : Marți, 10 Iulie 2012, 12:22 »

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1407 : Marți, 10 Iulie 2012, 12:23 »
pune una din fotografiile in care i se vad ochii imensi. :) decupeaz-o pe aceea in care e cu tine sau pe aceea in care e cu sora ta.
s-a gandit vreodata sa se faca actrita? :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1408 : Marți, 10 Iulie 2012, 12:29 »
voila! ce spuneam?! e o frumusete.

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #1409 : Marți, 10 Iulie 2012, 12:33 »
Mai fratili, actrita e deja. Face teatru zilnic p-aci  ;D (cu cine-i merge)
Gata, ca si asa m-am dat mare destul. Oricum i-am zis lui tat-su "Gicule daca lighi ramane asa frumoasa si cand o creste, o sa ai belele mari cu derbedeii de baieti  :giggle:"