Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 678637 ori)

0 Membri şi 13 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rocky

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 362
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1365 : Vineri, 29 Iunie 2012, 19:43 »
http://www.google.com/nexus/#/7

(uitati-va la pret!!! :o)
Iar la caracteristici si specificatii tehnice e "avion"! Si va fi fabricata de ASUS, adica va fi un produs ridicat calitativ. Cred ca o sa ma gandesc serios sa-mi iau si eu. Oricum va urma un mare balamuc pe piata tabletelor. Nu e exclus sa vedem cateva falimente. Sa-i vad pe Evolio cu nesimtirea lor pe are inca o tin la 1500 de lei, dar ce vorbesc de astia, ei nici nu exista...pe Samsung cu Tab-urile lor, ba chiar pe Apple, ce vor face ei cu iPad-ul de 1000 $ cand asta va fi 200$? Daaa, urmeaza vremuri interesante! Asa ca, pana apare, asteptam si ne antrenam... Pardon:

deocamdata android-ul nu se poate compara cu apple la fluenta in miscare si finisajul nu doar al device-ului, ci si al aplicatiilor ... nu mai vorbesc de compatibilitatea programelor intre diverse aparate, ca aici android-ul e praf

de curiozitate luasem o tableta de 7" de la allview si nu m-a incintat deloc; tot ipad as folosi cel putin pina cind o ajunge android-ul la versiunea 10 :)

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1366 : Sâmbătă, 30 Iunie 2012, 11:01 »
Dap, exact atunci o sa aiba si iPad-ul tau port USB si o sa poti copia in si pe el diverse fara sa folosesti shit-ul ala flamboiant de iTunes. Iar allview nu prea-i tableta, e mai mult o glumita. Tablete sunt Galaxy, Xoom-ul...si iPAd, bineinteles. Nu neg, sunt frumoase, elegante, excelent optimizate insa nu suport ideea de a face ce vrea Apple, atata timp cat e produsul meu, ca doar l-am cumparat, nu? (si chiar cu o galagie de bani!)

Offline rocky

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 362
« Răspuns #1367 : Sâmbătă, 30 Iunie 2012, 17:22 »
am apucat sa pun mina pe mai tot ce inseamna tableta cu android in ultima vreme (din cauza serviciului) si nu sint diferente f mari intre jucaria de la allview si produsele samsung sau asus pe partea de soft - cel putin mie nu mi-a placut niciuna ... poate din cauza ca folosesc apple de prea multa vreme si m-am obisnuit cu softul lor

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #1368 : Sâmbătă, 30 Iunie 2012, 19:51 »
ziua de sambata mai lunga cu 1 secunda

În ultimii 40 de ani, la timpul efectiv au fost adăugate 24 de secunde.

Eu tot nu pricep asta cu adaugatul/scazutul de secunde. Pana acum 40 de ani nu se mai adaugau sau scadeau secunde, acum de ce o fi devenit asa de important?

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #1369 : Sâmbătă, 30 Iunie 2012, 22:09 »
ziua de sambata mai lunga cu 1 secunda

În ultimii 40 de ani, la timpul efectiv au fost adăugate 24 de secunde.

Eu tot nu pricep asta cu adaugatul/scazutul de secunde. Pana acum 40 de ani nu se mai adaugau sau scadeau secunde, acum de ce o fi devenit asa de important?

am citit de curand pe undeva prin e-ziare ca asa cum a aparut timpul tot asa si va disparea,si sper sa nu gresesc dar imi este lene sa caut cu exactitate, universul nu se dilata cum se credea ci timpul incetineste(?),pai cu descoperirile astea de instrumente de mare precizie cred ca se poate calcula mai precis timpul,si daca mai iei in calcul ca timpul este o dimensiunee....ai inteles ceva?

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #1370 : Sâmbătă, 30 Iunie 2012, 22:31 »
Universul se dilata (este in expansiune). Iar treaba ca timpul incetineste sau trece mai repede (in diferite locuri din univers) este adevarata. Einstein a fost cel care a spus (si demonstrat) asta si a demolat mitul care spunea ca timpul este o notiune liniara absoluta si poate fi folosit ca reper (cum credea Newton). Gravitatia schimba totul. (o explicatie buna a fenomenului e aici: http://www.scientia.ro/homo-humanus/75-granitele-gandirii/845-ce-este-timpul.html). E o notiune destul de greu de crezut, desi e adevarata. Si asta din cauza faptului ca noi am crescut gandind intr-un fel (newtonian).

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1371 : Duminică, 01 Iulie 2012, 06:37 »
  Foarte interesant articolul. De vreo doi ani simt ca timpul trece mai repede. Nici nu stiu cand trec zilele, orele, lunile...

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #1372 : Miercuri, 04 Iulie 2012, 00:29 »
Caraghioslîc, bîzdîc, balamuc

Andrei Plesu
iulie 3, 2012Cultura, Editorial, Societate/Life

Nota redactiei: articolul a fost scris pe data de 1 iulie la Berlin, inainte de evenimentele tensionate de astazi din Parlamentul Romaniei

Ţara gemea turcită… (Ion Barbu)

Mă declar sabotat de Guvernul României. Vreau să-mi văd de treabă. Nu le cer nimic special. Le cer doar un minimum de normalitate, care să mă ajute să-mi duc la bun sfîrşit proiectele şi viaţa. În fond, asta e treaba guvernelor: să-i ajute pe oameni să-şi vadă liniştiţi de treabă, în condiţii omeneşti. Or, de o bună bucată de vreme, mă trezesc, în fiecare dimineaţă, sub asediul unor simptome de derapaj tragi-comic, astfel încît, în loc să mă confrunt cu gîndurile mele, mă confrunt cu năzbîtiile unei adunături de pezevenghi. Nici nu ştiu cu ce să încep. Deunăzi, un individ fără identitate şi fără biografie îşi permitea să profereze: „Să-ţi fie ruşine, Neagu Djuvara!“. Mai alaltăieri, un fost candidat (liberal) la Preşedinţia României, care, în 1990, părea o soluţie contra comunistului Iliescu, declara că C.V. Tudor e un mare român şi partidul lui – un onorabil partid de dreapta. Un ministru pe care, dacă îl întîlneşti pe stradă, îl crezi, după portret, şef cu aprovizionarea la aprozarul din colţ, „pune umărul la Educaţie“. Prim-ministrul ţării nu reuşeşte, vreme de aproape două luni, să găsească un ministru al Învăţămîntului cît de cît credibil. Apoi pleacă la Bruxelles să reprezinte ţara, fără mandat, călcînd o decizie a Curţii Constituţionale. Acuzat de plagiat, se apără într-un fel care demonstrează că, de fapt, nu ştie ce este un plagiat: domnia sa crede că poţi copia integral zeci de pagini dintr-o carte, fără ghilimele, dar că eşti exonerat de vină dacă, la bibliografie, listezi şi cartea cu pricina. Cînd o comisie acreditată să judece cazul nu spune ce trebuie – o desfiinţăm. Repede, peste noapte, după ce o ţinem puţin de vorbă, ca să dăm timp Monitorului Oficial să publice decizia (Monitorul a fost trecut, de altfel, subit, în subordinea Guvernului, pentru „operativitate“). Tot printr-o mişcare rapidă, mutăm ICR la Senat, ca să scăpăm de Patapievici, pe vorbe şi pe ură, fără o analiză corectă a mandatelor sale. Cutare lider politic demisionează din Senat ca să ajungă pe mîna unui tribunal mai „flexibil“ şi îşi numeşte la Agricultură un „coleg“, deşi (sau tocmai pentru că) e în litigiu cu respectivul minister. Curţii Constituţionale i se restrîng drastic atribuţiile şi, cînd nu hotătăşte ce trebuie, e căutată la dosare. Membri ai ei care, de cel puţin doi ani, n-au fost niciodată contestaţi de fosta opoziţie devin, brusc, incompatibili. Un fost prim-ministru se sinucide greşit, prilej pentru o amplă telenovelă naţională, susţinută de un jurnalism barbar. O doamnă care s-a distins prin realizarea unui excelent serial despre puşcăriile politice ale comunismului (Memorialul durerii) ne dovedeşte, abia acum, că, pentru dînsa, Maniu, Coposu, Gh. Brătianu, Noica, Ţuţea au fost un soi de Adrian Năstase avant la lettre. Delir? Lichelism? Debilitate intelectuală? Din această dilemă nu putem ieşi.

Adrian Năstase a intrat, pe de altă parte, într-o companie încă şi mai selectă. E comparat, ca Nea Nicu pe vremuri, cu Mihai Viteazul. Dar nici Ponta nu stă mai rău. Ministrul de Interne (probabil un pasionat răsfoitor, în timpul liber, al filozofiei europene) e de părere că, după Platon şi Aristotel, nu avem pe piaţa culturală decît plagiatori. Prin urmare, Ponta nu e decît un exemplu între altele. Şi, oricum, nu i-a plagiat pe Gigi şi pe Nelu, ci, ca tot omul, pe Platon şi Aristotel. Carevasăzică, e în aceeaşi oală cu Hegel, Marx şi Heidegger.

Schimbări „principiale“ se fac mai peste tot. Între timp, nu ştim cu ce se ocupă miniştrii noştri, cînd nu li se ordonă vreo demascare sau vreo Ordonanţă de Urgenţă. Ştim ceva despre V.P. Dobre? Despre D. Chiţoiu? Despre L. Isar? Despre Daniel Constantin? Avem alte priorităţi. De pildă, instalarea lui Claudiu Săftoiu la Televiziune. După succesul de la SIE, merita să-i oferim şi şansa unui succes la TVR. L-am cunoscut în 2005, la Preşedinţie. Părea un băiat cumsecade, aprope candid. Scria despre Băsescu în Jurnalul National cu atîta amor, încît am încercat să-i sugerez o relaxare a tonului. Nu se putea. Era sedus. Dacă vreunul dintre „intelectualii lui Băsescu“ ar fi scris despre „şeful“ cinci la sută din ce-a scris C. Săftoiu la începutul mandatului lui de consilier (luaţi şi citiţi!), ar fi fost jucăria Antenei 3 seară de seară (deşi asta se întîmplă oricum). Calibrul lui politic mi-a devenit limpede cînd m-a „sfătuit“ să organizăm prima ieşire în lume a lui Băsescu, printr-o vizită la Vatican. Cred că ideea i se părea de o şmecherie fabuloasă. Ce dacă preşedintele nou ales al unei ţări ortodoxe se pune rău, printr-un prim gest simbolic, cu Biserica autohtonă şi cu enoriaşul autohton? Dăm lovitura! Ne punem bine cu popimea mondială şi cu conducerea „secret㓠a lumii. A avut, trebuie s-o recunosc, şi inexplicabile idei bune. El e cel care l-a propus preşedintelui pe Vladimir Tismăneanu ca şef al Comisiei pentru cercetarea crimelor comunismului. Pe urmă s-a supărat. Aşa e la noi. Eşti dat afară de la Dinamo? Treci la Steaua. În plus, sîntem – cred – singura ţară din lume în care te califici prin eşec. Urma lui C. Săftoiu la SIE e tristuţă. Să-l lăsăm să se compromită puţin şi la Televiziunea Naţională. (În fond, tot de „informaţii“ e vorba.) Oricum, şi-a cîştigat cu asupra de măsur㠖 şi nu e singurul – promovarea. A clămpănit seară de seară contra dictaturii băsesciste, pe toate posturile unde realizatorii nu se puteau dispensa de finele lui analize şi de farmecul lui personal. Iar acum are savarina în raniţă, ca pe un baston de mareşal…

Mi-e imposibil să cred că nu există liberali şi pesedişti cu capul pe umeri. Mi-e imposibil să cred că toţi găsesc normal ca un prim-ministru să declare, sinucigaş, c㠄75% din timpul şedinţelor de guvern“ se dedică răfuielilor politice. Păi de ce?! De ce nu se ocupă Guvernul de zecile şi sutele de blocaje dramatice ale ţării? M-aş fi aşteptat ca experienţa politică a dlui Iliescu să fie mai tare decît o proastă solidaritate de partid; să-l îndemne, de pildă, la o – fie şi discret㠖 urecheală a „cîrlanului“. M-aş fi aşteptat la oarecare reacţii şi din partea dlui Mitrea. Sau a dlui Vosganian. Sau au o strategie ascunsă de căsăpire a premierului? Mă întreb şi cum e cu „Pro Democraţia“ dlui Pârvulescu. Nu aud nici vocea, de obicei promptă şi nuanţată, a amicului Hurezeanu. De Crin Antonescu nu mai vorbesc. E în transă. Cred că se visează în fiecare noapte în al douăzecilea an de mandat prezidenţial, transmiţîndu-i lui Băsescu al 3547-lea „avertisment serios“.

Concluzii? Două: 1) Mă tem că e mai uşor să te lupţi cu duşmanii politici sau cu înflorirea corupţiei, decît cu prostia şi vanitatea. 2) Pentru prima dată, în ultimii patruzeci de ani, îmi pare rău că mă întorc „acasă“.

Berlin, 1 iulie 2012

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1373 : Miercuri, 04 Iulie 2012, 11:01 »
Grota Azzurra, o peşteră unică în lume

Grotta Azzurra sau Pestera Albastra se gaseste pe coasta insulei Capri din Italia si reprezinta una dintre cele mai mari atractii din regiune. Se spune ca nicio alta pestera de pe glob nu o egaleaza in frumusete si stralucire cand se ivesc primele raze ale Soarelui.

Tipul si intensitatea culorii din orice formatiune asemanatoare sunt determinate de caracteristicile individuale ale locului, care deseori sunt si irepetabile. Grotta Azzurra benficiaza de o iluminare neobisnuita care face apa sa capete nuante puternice de albastru azuriu. Al doilea fenomen bizar care se intalneste este nuanta argintie pe care o capata orice obiect scufundat in apa.

In zilele fara vanturi puternice, grota este accesibila vizitatorilor, printr-o deschizatura ingusta in peretii stancosi, de circa 2 metri inaltime si 2 latime. Bolta, cunoscuta si sub numele Duomo Azzuro, are o inaltime medie de 7 pana la 14 metri, in partea din spate a cavitatii.

Incaperea formata prin eroziune masoara in interior 60 de metri lungi si pana la 25 metri latime, si se continua cu Galleria dei Pilastri, trei ramuri care conduc spre Sala dei Nomi. Aici se afla Passaggio della Corrosione si Sala della Corrosione, cel mai indepartat punct accesibil turistilor.

Pestera Albastra a fost cunoscuta inclusiv de romani, dupa cum demonstreaza vestigiile gasite in interior. Ba chiar, se spune ca acesta ar fi fost unul dintre locurile preferate pentru inot ale Imparatului Tiberius.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1374 : Miercuri, 04 Iulie 2012, 16:10 »
Un filmulet in care puteti vedea Grotta Azzurra

<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #1375 : Joi, 05 Iulie 2012, 07:48 »
Un filmulet in care puteti vedea Grotta Azzurra

....

la minutul 1:30 este interesant, cum se intra in grota, destul de periculos    oO

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #1376 : Joi, 05 Iulie 2012, 23:32 »
Si uite ca incep sa gasesc justificari ale rasistului din mine:
Dacii - Adevaruri tulburatoare - Documentar 2012 HD

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #1377 : Duminică, 08 Iulie 2012, 14:34 »
dezastru la bacalaureat, mai mare decat cel de anul trecut....
adevarul este ca nu se mai invata. ma uit la fi-miu si ma cert mereu cu el pe tema asta. nu da doi bani pe carte...nu invata nici un sfert din cat invatam noi... sta la calculator, se "distreaza" si atat, cu o inconstienta pe care eu nu reusesc s-o inteleg.
asta este nivelul actual al copiilor nostri. trist.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1378 : Duminică, 08 Iulie 2012, 15:15 »
dezastru la bacalaureat, mai mare decat cel de anul trecut....o inconstienta pe care eu nu reusesc s-o inteleg.

Societatea si piata muncii din Romania (si nu numai) nu ofera feedbackul care sa motiveze invatarea, dimpotriva. Mie imi e si rusine sa le mai spun copiilor sa invete ca o sa fie bine, o sa aiba o meserie, o sa-si castige existenta, o sa fie respectati etc. Mai degraba le spun sa o faca pentru ei sau ca sa poata pleca dincolo etc.
Ma uitam zilele trecute la un documentar pe Explorer cu cel mai slab liceu din America (New Orleans), unde rata de promovabilitate e de maxim 50%, iar criminalitatea cea mai mare din scolile americane. TOTUSI... cei care reusesc sa termine acest liceu isi iau examenele pe bune (chiar daca exista amenintarea cu arma). De ce exista si unii care absolvesc? Pentru ca intr-un viitor job, chiar si de vanzatoare, cei care au diploma de bacalaureat (echivalentul) sunt platiti cu minimum wage garantat de Stat pentru acest nivel de studii, lucru care nu e garantat daca nu ai studii. Ori la noi, ca esti absolvent de liceu fara bac sau ca ai studii superioare, esti la fel somer sau te multumesti cu acelasi salariu.
Un alt caz este al acelor copii care au parintii plecati in strainatate la munca de jos (nu stiu cum sta treaba in Bucuresti, dar aici sunt cam un sfert) si, vorba bancului, ai vazut, nene, cate stia asta? Si la ce i-a folosit?!
Si mai concret, acum 2 ani, cand am avut intalnirea de 20 de ani de la absolvirea liceului, se putea face o statistica cat se poate de clara: fruntasii clasei erau acum profesori, functionari publici etc. si aveau cele mai mici salarii din clasa, mediocrii aveau firme proprii si catastrofele aveau cariera politica. Tot asa, din 36 de fosti elevi, mai mult de jumatate erau divortati sau niciodata casatoriti si era vorba de prima jumatate, in ordine mediilor, nu de a doua.
Da, e trist. Un minim minimorum de motivatie ar trebui sa existe... dar in Romania, cu cat nu inveti, cu atat stii sa te strecori si sa obtii totul mai usor, cu cat esti mai smecher si cu obrazul mai gros, cu atat mai usor ajungi la TV, in politica, in afaceri sau sa ai fete frumoase. Ori copiii nu mai pot fi "pacaliti" cand ei vad aceste lucruri in fiecare zi. Ce e asa de greu de inteles?!  :(

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #1379 : Luni, 09 Iulie 2012, 07:56 »
in fiecare an se plang ca dezastrul la bac este mai mare dar nu se face nimic pentru a da un sens elevilor sa invete, sa obtina o diploma!!??
pana la urma se pare ca tinerii din ziua de azi au alta perspectiva asupra vietii si a invatamantului ; nu mai vor diplome decat daca au nevoie de ele, sa le foloseasca la ceva si atunci se duc si le obtin la facultati unde nu este necesar prea mult efort !! ?? 
iar cei care vor intradevar cariera se duc sa invete in strainatate.  :coolsmiley: