Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 340206 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Caroline

• Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #900 : Joi, 17 Mai 2012, 17:27 »
Ficat de porc la gratar cu spanac de urzici si mamaliga. Aviz amatorilor, "spanac de urzici" nu e precum in sud, cu rosii, nici precum in centru-nord, cu smantana... e doar urzici calite cu ceapa si usturoi, intr-o picatura de ulei de masline.  :buck2:
Cum am venit de la scoala pe la ora 15 si am avut chef sa gatesc, am mancat abia pe la 17. No problem, oricum de obicei eu mananc precum camilele o data in zi si nu mai am nevoie de altceva. Proba: am devorat toata farfuria din imagine... greu, dar cu placere.  :crazy2:

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #901 : Sâmbătă, 19 Mai 2012, 16:01 »
Vremea nu imbie deloc la plimbare, asa ca azi profit si ma dedic activitatilor casnice, printre care si gatitul.
M-am oprit la o ciorba de fasole boabe rosii cu afumatura, n-am mai facut demult si parca mi-e pofta, deja am la cuptor o budinca de ficat cu verdeata si, la fiert, racituri de curcan.
Fii-meu mi-a dat comanda de cartofi la cuptor cu salata, ceapa verde, ridichi si marar.
Parca merge si-un dulce, nu? Imi face cu ochiul prajitura asta, cuburi de lapte, foile le am deja, e delicioasa si foarte simplu de facut.

Idei de retete pt inspiratie:
http://savalaura.blogspot.com/2012/01/ciorba-de-fasole-boabe-cu-afumatura.html
http://savalaura.blogspot.com/2010/09/cartofi-crocanti.html (ies excelenti, i-am mai facut  O0)
http://savalaura.blogspot.com/2009/09/cuburi-de-lapte.html
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #902 : Sâmbătă, 19 Mai 2012, 17:16 »

Idei de retete pt inspiratie:
ciorba-de-fasole-boabe-cu-afumatura....

cu asta m-ai dat gata; imi place de mor   :thumbup:
imi aduc aminte copil fiind nu prea eram eu mancacioasa ( nu ca acum as fi vreo mare gurmanda :whistle:) dar atunci ai mei nu reuseau sa ma faca deloc sa mananc dar gasisera la un moment dat un truc, cand ma chemau la masa strigau in curte ca avem ciorba de fasole (indiferent de ce ciorba era ei ziceau ca e de fasole  :giggle:) si abia atunci ma duceam la masa !!  probabil ca vecinii ziceau "oamenii astia n-or stii sa faca altceva de mancare decat ciorba de  fasole " !!  :magic:

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #903 : Sâmbătă, 19 Mai 2012, 18:24 »
gabi, nu vreau sa-ti fac pofta, dar a iesit delicioasa...ori eram eu prea dorita de ciorba asta!
te invit la o portie.  :)
abia astept sa tai prajitura, tre` sa mai stea vreo 3-4 ore, ideal ar fi pana maine dimineata, dar cine are atata rabdare?  :buck2:

silviu

• Vizitator
« Răspuns #904 : Sâmbătă, 19 Mai 2012, 22:12 »
Ficat de porc la gratar cu spanac de urzici si mamaliga. Aviz amatorilor, "spanac de urzici" nu e precum in sud, cu rosii, nici precum in centru-nord, cu smantana... e doar urzici calite cu ceapa si usturoi, intr-o picatura de ulei de masline.
in sud, spanacul e cu spanac si se numeste mancare de spanac sau piure de spanac.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #905 : Sâmbătă, 19 Mai 2012, 23:40 »
Da, stiu ca nu e o expresie prea fericita, eu ii spun mancare de urzici, da' asa e traditia prin centru' tarii.

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #906 : Miercuri, 23 Mai 2012, 20:17 »
in seara asta mi-am facut de cap  ;D....prin bucatarie, gatind ( sa nu se inteleaga altceva  ::)). pe-un topic postase gigi niste poze cu balmos si-am pus in practica reteta doar cu ce am vazut prin poze, cantitatile nu le-a postat pe forum  :D . eu am facut cu cascaval (ca nu-mi place casul fiert) si-a iesit excelent, l-am convins si pe fii-meu sa guste si i-a placut  :thumbup: langa balmos am pus niste carnati subtiri facuti pe gratar, ochiuri si smantana. stiu, cam mult pentru seara, dar merita  :)

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #907 : Joi, 24 Mai 2012, 09:01 »
guess, deja ma gandeam ca ai cam lipsit de la reteta ultima saptamana  :)

iar asta cu "cam mult pentru seara" la cate seri te referi ca nu pot sa cred ca devorezi totul intro singura seara !!??  :magic:

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #908 : Duminică, 27 Mai 2012, 21:09 »
Uichendu' asta, am primit galuste cu prune, de la maman (ca eu, mai mult de un gulas, n-am avut timp sa gatesc, printre alte multe ocupatii).  oO
http://www.cevabun.ro/galuste-cu-prune

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #909 : Duminică, 27 Mai 2012, 21:51 »
Nu rezist galustelor cu prune, clatitelor cu dulceata sau branza dulce, prajiturilor cu ciocolata...

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #910 : Duminică, 27 Mai 2012, 22:21 »
Nici eu...  :crazy2:

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #911 : Luni, 28 Mai 2012, 12:29 »
guess, deja ma gandeam ca ai cam lipsit de la reteta ultima saptamana  :)
gabi, abia acum am citit postarea ta. da, am cam lipsit de la reteta pt ca.....am mancat in ultimele zile gatit de altii!!!  :thumbup:
ma gandesc la ceva pt diseara....poate va fac sa poftiti si voi  ^-^

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #912 : Luni, 28 Mai 2012, 19:24 »
Am promis ca revin cu ceva bun pentru seara asta, asa ca iata ce am pregatit:
Rulada din piept de pui cu cascaval si ciuperci, reteta aici  http://dana2dor.blogspot.com/2008/09/rulouri-din-piept-de-pui-cu-cascaval-si.html
si am mai facut niste fasole batuta ca mi s-a facut pofta. reteta mea e diferita de cea originala, o scriu si aici si v-o recomand, e mai gustoasa decat reteta simpla.
Deci, fierb in apa cu ulei o ceapa tocata marunt si un morcov dat prin razatoarea mica pana se inmoaie bine. Pun in robot fasolea fiarta ( azi am luat o conserva de fasole boabe din alea mari) si adaug ceapa cu morcovul, sare, piper dupa gust si un catel de usturoi pisat. Mixez ingredientele si adaug ulei pana capata o consistenta cremoasa.
Io o servesc cu crackers si gogosari in suc de rosii.
Pentru desert am pregatit profiterol...yummy!

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #913 : Marți, 29 Mai 2012, 00:20 »
Guesswho, as zice ca tu gatesti in fiecare zi, 3 mese pe zi si de fiecare data altceva?!  :o
Poza cu profiterolul se potriveste bine cu motto-ul tau de dedesubt.  ;)

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #914 : Marți, 29 Mai 2012, 12:58 »
nu, Caroline, nu gatesc de 3 ori/zi, ci doar o data, pentru seara.
cand gatesc o ciorba, avem pentru doua zile, dar regula e ca gatesc in cantitati mici, cat sa ne ajunga pt o masa, maxim 2. ne-am invatat asa, sa alternam meniurile si acum are mama probleme cu fii-meu cand mai sta pe la ea si cand ii da de 2 ori aceeasi mancare  ;D