Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 340223 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Caroline

• Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #915 : Marți, 29 Mai 2012, 15:00 »
Va fi vai si-amar de viitoarea ta nora!  ;D

Offline dauina

• Hero Member
  • Mesaje postate: 642
« Răspuns #916 : Marți, 29 Mai 2012, 15:06 »
Caroline, eu zic ca o sa fie o rasfatata...el gateste de acum cu mama, deci va fi un bucatar pe cinste!!!!
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

Offline capsuna

• Hero Member
  • Mesaje postate: 724
« Răspuns #917 : Marți, 29 Mai 2012, 15:25 »
Iata reteta unei prajituri fffffff fine si gustoase. Fotografia nu e dintre cele mai reusite, dar gustul va fi cu siguranta de neuitat!

PRAJITURA CU MANDARINE SI CURMALE
BLATUL
12 oua
250 zahar pudra
250g nuci macinate
2 linguri faina
3 linguri pesmet
1 lingurita zahar vanilat
1 lamaie
Unt si faina pentru tava

CREMA
4 galbenusuri
200g zahar
150g unt
300ml lapte

ORNARE
250ml frisca
1 lingura scortisoara macinata
4 mandarine
200g curmale uscate inmuiate in vin, sirop, ceai…

1.   Amestecati galbenusurile cu zaharul, vanilia si zeama de lamiae pana se obtine o compozitie cremoasa.
2.   Adaugati in compozitie nucile, faina, pesmetul si albusurile battue spuma,  amestecati prin rasturnare si turnati compozitia intr-o tava unsa si tapetata. Coaceti blatul la foc potrivit.
3.   Fierbeti  laptele cu vanilia, apoi lasati acoperit pana se raceste. Bateti galbenusurile  si turnati peste ele laptele, treptat, pus in fir subtire. Amestecati in continuu si puneti amestecul la fiert la bain-marie. Fierbeti crema 20 min amestecand mereu.
4.    Luati crema de pe foc sic and s-a racit putin adaugati untul, scortisoara si amestecati energic.
5.   Taiati blatul pe orizontala in 2 foi. Ungeti prima foaie cu crema. Peste aceasta puneti curmalele scurse de lichidul in care s-au inmuiat (ceai, coniac, rom, sirop), taiate in cubulete.
6.   Peste curmale pune-ti rondelele de mandarine, cu coaja cu tot, fierte in apa cu zahar 2 min. Peste acestea puneti un alt strat de crema, apoi foaia de prajitura. Ornati cu flori de frisca pe margine, mandarine si curmale deasupra. Blatul de jos se poate insiropa cu siropul de la fiertul mandarinelor.

P.S. Eu am inmuiat cumalele in vin rosu fiert, adica cu coaja de portocala, mar, cuisoare, scortisoara.

Offline capsuna

• Hero Member
« Răspuns #918 : Marți, 29 Mai 2012, 15:34 »
Pentru o tava normala de cuptor se face jumatate de portie, si, in plus mai aveti nevoie de 1 -1,5kg mandarine.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #919 : Marți, 29 Mai 2012, 16:24 »
Prajiturile cu fructe, singurele irezistibile pentru mine...  :worthy:

Offline capsuna

• Hero Member
« Răspuns #920 : Marți, 29 Mai 2012, 16:56 »
Cu scuzele de rigoare... acea lingura de scortisoara care este trecuta la ornare trebuie inglobata in crema (vezi modul de lucru).
E una dintre cele mai bune prajituri pe care le-am facut!

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #921 : Marți, 29 Mai 2012, 17:04 »
da...nici io n-o vad bine..... :-\

el gateste de acum cu mama, deci va fi un bucatar pe cinste!!!!
am o presimtire ca n-o sa-l tina. sper sa ma insele intuitia  :D

PRAJITURA CU MANDARINE SI CURMALE
tre` s-o incerc, arata bine...merci, capsuna!  :)
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #922 : Miercuri, 30 Mai 2012, 23:49 »
guesswho, capsuna, de ce nu v-ati inscris la master chef? cred ca ati fi maturat pe-acolo.
"Stay hungry, stay foolish"

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #923 : Joi, 31 Mai 2012, 12:21 »
guesswho, capsuna, de ce nu v-ati inscris la master chef? cred ca ati fi maturat pe-acolo.

hmmm...sa maturam sau sa-i maturam pe ceilalti concurenti??  :-\

On-topic, ieri am somat, m-am distrat,dar gata, azi tre` sa bucataresc ceva si obligatoriu tre` sa fie delicios  ;)....asa ca, sa fie:
-rulouri de pui cu ciuperci si cascaval, reteta aici http://andreeachinesefood.blogspot.com/2010/10/rulouri-de-pui-cu-ciuperci-si-cascaval.html
-cartofi aurii la cuptor, reteta aici http://www.teoskitchen.ro/2009/03/cartofi-aurii.html
- si nelipsita salata, eu m-am oprit la asta, http://dana2dor.blogspot.com/2008/11/salata-mixt-romana.html

Aaaa, era sa uit, diseara tre` sa coc foi pentru tort cu nuca, reteta aici http://torturilelissei.blogspot.com/2010/05/tort-cu-nuca.html.
e o nebunie tortul asta, credeti-ma pe cuvant, l-am facut de craciun la ziua lui fii-meu si n-a mai ramas nimic din el. fin, usor si delicios. il pregatesc pt o mica bulina de fetita, care maine implineste 2 anisori  :smitten: si mami vrea sa-i fac tortuletul asta. singura problema e ca tre` sa adaptez decorul, sa fie cu ceva mutzunachi, ca sa ii placa sarbatoritei.... :giggle:

Offline capsuna

• Hero Member
« Răspuns #924 : Joi, 31 Mai 2012, 16:20 »
Guesswho la prajituri cel mai bun blog mi se pare cel al Laurei Sava, iata un exemplu de prajitura ce iti lasa gura apa http://savalaura.blogspot.com/2010/10/prajitura-brath.html
sau
http://savalaura.blogspot.com/2012/02/prajitura-regina-de-ciocolata.html

Si pentru Matei cateva prajituri facute de mine in pozele atasate   :D

Offline capsuna

• Hero Member
« Răspuns #925 : Joi, 31 Mai 2012, 16:25 »
N-au incaput pozele intr-un mesaj... deci e serial!

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #926 : Joi, 31 Mai 2012, 17:19 »
Guesswho la prajituri cel mai bun blog mi se pare cel al Laurei Sava,

da, are foarte multe retete delicioase si ce-mi place e ca reusesc in proportie de 100%, din retetele pe care le-am incercat de pe blogurile cu imagini n-am dat gres niciodata.
si Gabriela Cara are un blog fain, sa te uiti la torturi, eu am cautat o inspiratie pentru ornat tortul de maine, dar nu-s nici la degetul ei mic  :(.
Au participat, ea si sotul, la "Cireasa de pe tort", nu i-am vazut la tv, dar am vazut minunea de tort pe blog. Sunt bestiali, se cunosc ca au o pasiune pentru gatit, formeaza o echipa pe cinste.
Eu am facut la un revelion tortul asta  http://gabrielacara.blogspot.com/2009/01/tort-winter-cu-portocale.html si am primit aplauze, la propriu! :thumbup:
tortul moccacino am zis ca nu-l mai fac cat sunt single ca e pacat sa-l savurez doar eu , asa ca ramane pe lista de asteptare alaturi de sufletul pereche  :D
merge super alaturi de-o cafea, reteta aici http://gabrielacara.blogspot.com/2011/05/tort-moccacino.html

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #927 : Joi, 31 Mai 2012, 17:22 »
Si pentru Matei cateva prajituri facute de mine in pozele atasate   :D
stiu ca erau pentru Matei, dar nu m-am putut abtine sa nu trag cu ochiul  :blush:....felicitari, capsuna! :applause: arata foarte bine si cred ca au fost si tare gustoase!  :)

Offline capsuna

• Hero Member
« Răspuns #928 : Joi, 31 Mai 2012, 18:39 »
Multumesc...
Super arata torturile Gabrielei Cara, blogul acesta chiar nu il vizitasem pana acum, o sa testez cate ceva cu siguranta.

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #929 : Joi, 31 Mai 2012, 21:40 »
saru'mana pentru prajituri, capsuna, arata delicios, la fel cum delicios suna si id-ul tau de altfel! in seara asta am "mancat" o bere pana acum, asadar acum ma voi aseza la masa si voi incepe cu guesswho (cu mancarurile prezentate de ea, vreau sa spun) si voi termina cu capsuna... fetelor m-ati omorat! cum de mai aveti timp si pasiune pentru asa ceva, in ziua de azi, chiar ca nu stiu.  sunt cam gourmand de felul meu. ma corectez, guesswho, am vrut sa spun ca daca mergeati la master chef maturati cu caricaturile acelea de participanti.  parerea mea.
"Stay hungry, stay foolish"