Iata reteta unei prajituri fffffff fine si gustoase. Fotografia nu e dintre cele mai reusite, dar gustul va fi cu siguranta de neuitat!
PRAJITURA CU MANDARINE SI CURMALE
BLATUL
12 oua
250 zahar pudra
250g nuci macinate
2 linguri faina
3 linguri pesmet
1 lingurita zahar vanilat
1 lamaie
Unt si faina pentru tava
CREMA
4 galbenusuri
200g zahar
150g unt
300ml lapte
ORNARE
250ml frisca
1 lingura scortisoara macinata
4 mandarine
200g curmale uscate inmuiate in vin, sirop, ceai
1. Amestecati galbenusurile cu zaharul, vanilia si zeama de lamiae pana se obtine o compozitie cremoasa.
2. Adaugati in compozitie nucile, faina, pesmetul si albusurile battue spuma, amestecati prin rasturnare si turnati compozitia intr-o tava unsa si tapetata. Coaceti blatul la foc potrivit.
3. Fierbeti laptele cu vanilia, apoi lasati acoperit pana se raceste. Bateti galbenusurile si turnati peste ele laptele, treptat, pus in fir subtire. Amestecati in continuu si puneti amestecul la fiert la bain-marie. Fierbeti crema 20 min amestecand mereu.
4. Luati crema de pe foc sic and s-a racit putin adaugati untul, scortisoara si amestecati energic.
5. Taiati blatul pe orizontala in 2 foi. Ungeti prima foaie cu crema. Peste aceasta puneti curmalele scurse de lichidul in care s-au inmuiat (ceai, coniac, rom, sirop), taiate in cubulete.
6. Peste curmale pune-ti rondelele de mandarine, cu coaja cu tot, fierte in apa cu zahar 2 min. Peste acestea puneti un alt strat de crema, apoi foaia de prajitura. Ornati cu flori de frisca pe margine, mandarine si curmale deasupra. Blatul de jos se poate insiropa cu siropul de la fiertul mandarinelor.
P.S. Eu am inmuiat cumalele in vin rosu fiert, adica cu coaja de portocala, mar, cuisoare, scortisoara.