Autor Subiect: Frica  (Citit de 53353 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

luciamanta

• Vizitator
Re: Frica
« Răspuns #165 : Vineri, 28 Octombrie 2011, 20:59 »
sau suni la un service sa te tracteze cineva
  :)  Iulia, dragă, că bine zici.

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #166 : Vineri, 28 Octombrie 2011, 21:12 »
pai era cazul sa-mi fie frica !!??  ??? tu unde ti-ai luat carnetul de conducere?  ;D

La Arges!   ;D
Am avut un instructor de vreo... peste 130. De kile. Dar bun. Ma simteam in siguranta cu el. Dar sa vezi frica atunci cand am plecat singura! Simteam masina muult mai usoara!  ;D  Si d-aia imi luam viteza. Eu nici azi nu stiu sa merg incet  ;D 8)
Cat despre avion, cutii, cote + si cote - , metri pe secunda etc. - parca tu ziceai pe undeva de despicat firul in patru... Asa e daca stii prea multa fizica!  ;D  :P

silviu

• Vizitator
« Răspuns #167 : Vineri, 28 Octombrie 2011, 21:57 »
La Arges!   ;D
:o ai luat toate gradele in aceeasi zi? ???
Citat din: almi_gabi
problema apare ca tot timpul zborului ma gandesc ce se intampla daca "cutia" se hotaraste brusc ca nu mai vrea sa stea la cota "+10 000" ci la cota "0"  sau chiar "-"
bea un cognac inainte.

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #168 : Vineri, 28 Octombrie 2011, 21:59 »
:o ai luat toate gradele in aceeasi zi? ???

Nooo, pe rand. Iantai locotenentul. (Pa urma regimentul!)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #169 : Vineri, 28 Octombrie 2011, 22:01 »
ai un suflet mare.

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #170 : Vineri, 28 Octombrie 2011, 22:05 »
 ;D    ;D      ;D     Ce exprimare delicata!  Gentlemanul tot londru!    8)

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #171 : Miercuri, 02 Noiembrie 2011, 09:15 »
Kingda Ka, din parcul de distractii Six Flags Great Adventure din New Jersey -accelereaza de la 0 la 206 km/h in doar 3,5 secunde.

nu cred ca m-ar convinge ceva/cineva  sa ma urc in traznaia asta  ;D

<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/0I-91MFE-WQ?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

julia

• Vizitator
« Răspuns #172 : Duminică, 06 Noiembrie 2011, 15:29 »
totul e relativ, chiar si frica.
daca ai fugi sa scapi cu viata de cine stie ce grozavii, sa vezi ce te-ai urca in unul de asta

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #173 : Duminică, 06 Noiembrie 2011, 16:55 »
.......cine stie ce grozavii...

moah, sper sa nu intalnesc vreun var de-al lui king kong  :o

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #174 : Sâmbătă, 03 Decembrie 2011, 18:30 »
Frica este un atavism. Ca multe dintre sentimentele noastre, sediul biologic al fricii se afla intr-o zona a "creierului reptilian" numit sistemul limbic, care are de-a face foarte mult cu inconstientul, reflexele neconditionate si cosmarurile, si prea putin cu controlul constientei, tipic umana. Un reflex foarte folositor de altfel, acelasi care ne face sa ne retragem automat mana de pe ceva care arde, sa ne reechilibram in ultimul moment sau chiar sa sarim din cel mai adanc somn in caz de explozie, protejandu-ne astfel integritatea si viata. Problema este ca acest reflex nu distinge intre pericol real si imaginar... Astfel, daca cineva (sau ceva, un caine, de exemplu) te ameninta aratandu-si coltii (la propriu sau la figurat, e irelevant), senzatia care se produce este iminenta mortii si sistemul de autoconservare intra in actiune. Ceea ce s-ar fi si intamplat insa in jungla, cu omul preistoric - moartea - nu se mai poate intampla azi omului modern (decat in cazuri exceptionale). Concluzia la care s-a ajuns este ca acest sistem limbic a evoluat in milioane de ani, iar 36.000 de ani de existenta a lui Homo sapiens nu-l pot "adapta" biologic, oricat am vrea. Ne gasim deci neputinciosi ca niste sugari in jungla, in fata atavismelor noastre... Ce e de facut?! Sa ne educam discernamantul!
Exemplu: Am multi prieteni (singles) care, de frica esecului - mult exersat, din pacate - prefera sa "vegeteze" in suc propriu decat sa riste sa traiasca o emotie... Concret, stiu pe unul care renunta la o relatie de indata ce se iveste pericolul iminent de a se indragosti de acea persoana. (Nu fabulez, el a spus-o). Si il intreb: De ce aceasta frica? Da, e urat sa suferi... dar... a murit vreodata cineva din asta?!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #175 : Sâmbătă, 03 Decembrie 2011, 19:26 »
Da, e urat sa suferi... dar... a murit vreodata cineva din asta?!
da, am cunoscut oameni care s-au sinucis :(

varsator38

• Vizitator
« Răspuns #176 : Sâmbătă, 03 Decembrie 2011, 20:01 »
da, am cunoscut oameni care s-au sinucis :(

din pacate sunt tot mai multi care fac asta!teama,neputinta,boala,neimplinirile,etc...sunt mai puternice decat instinctul de conservare si se intampla...ce se intampla >:(

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #177 : Sâmbătă, 03 Decembrie 2011, 20:29 »
nu stiu cum vine asta cu sinucisul - mie mi-ar fi frica - eu nu pot sa inteleg mecanismul care ii face pe acei oameni sa depasesca instinctul de conservare - dorinta de viata - si sa se arunce in fata metroului sau mai stiu eu ce  ???

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #178 : Duminică, 04 Decembrie 2011, 18:22 »
Da, e-adevarat... cred ca fiecare ne-am pus sau ne-am pune intrebarea ce-ar fi daca... atunci cand se intampla. Exista oameni care se sinucid la propriu, insa cei mai multi se "sinucid" la figurat... refuzand sa-si traiasca viata cu adevarat, dupa o experienta dureroasa. Si totusi, tot nu inseamna ca au murit din asta! Moartea a fost provocata, nu inevitabila.
Exista explicatii chiar si pentru asta...
Biologic vorbind, instinctul de reproducere primeaza in fata instinctului de autoconservare, fiindca tot ceea ce foloseste speciei primeaza individului izolat (vezi specii de animale care nici nu se hranesc in perioada de rut, care mor dupa ce iese progenitura sau masculi care se lupta pentru o femela pana la moarte...).
Dar, tot din punct de vedere biologic, specia umana nu este, prin natura proceselor reproductive, bigama, ci poligama si gregara (sociala)! Diferenta o face doar religia, morala, educatia... adica povestile despre "printul calare pe un cal alb" si "familia-celula de baza a societatii", care devin reflexe conditionate incepand de la cele mai fragede varste. Nu zic ca e ceva rau in asta... numai ca, inainte de a ne pune cenusa in cap, ar trebui sa ne intrebam cat din ceea ce vrem (si pentru care unii ajung la sinucidere) este o nevoie sau o problema reala si cat un reflex nociv. Nu toti suntem la fel ca sa ne supunem acelorasi valori... si la o analiza mai atenta, s-ar putea sa descoperim ca ceea ce ne doream de fapt nici macar nu ne-ar face fericiti... decat in ochii celorlalti (este cazul fostei mele casnicii).
Imi vine in minte aici modul in care indienii isi dreseaza elefantii: Puilor foarte mici li se leaga picioarele din spate cu lanturi de o buturuga mare si grea... pe care acestia, prea mici, nu o pot misca niciodata si pana la urma se "resemneaza". La maturitate, e suficient ca stapanul sa lege de capatul lantului un simplu bat... pentru ca ditai elefantul nu mai indrazneste nici macar sa incerce sa mai traga de lant. 

Ceea ce vroiam de fapt sa spun este ca ar trebui sa facem diferenta intre frica reala de moarte - cauzata de o boala incurabila, de exemplu - si frica ancestrala, nejustificata astazi. La fel ca acei elefanti... :)

Offline pocama

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 310
  • Iubeste si fa ce vrei!
« Răspuns #179 : Duminică, 04 Decembrie 2011, 19:11 »
M-am intrebat uneori, cine este cu adevarat mai curajos: cel ce-si pune capat zilelor sau cel ce le traiste pana la final? :-\
Totusi, trebuie sa recunoastem ca suicidul este un act de curaj. Ne este frica de tot ce inseamna necunoscut. Teama de moarte este de fapt teama de necunoastere. Fara aceasta frica numarul celor ce si-ar lua viata ar fi mult mai mare. Din nou o strategie a lui Dumnezeu!