Arhiva > Arhiva

Frica

<< < (3/41) > >>

Ayouni:
Cui i-e frica de bau bau?! Sau de care bau bau ne este frica? Pentru ca am impresia ca fiecare dintre noi are bau bau-l lui.  Pana acum 3 ani si jumatate, nu mi-a fost frica de nimic, in limitele unui anumit normal sa zicem.  Acum trei ani si jumatate am avut si eu momentul meu declansator al fricii.  Si am descoperit ca imi este frica sa conduc pe drumuri serpuitoare de munte, unde se vede haul, intr-o parte sau alta. Este o portiune pe Rucar Bran, unde am simtit aceasta spaima pentru prima data.  Si pe unde inainte fusesem fara nici un fel de teama, de mai multe ori.  Apoi am resimitit acest lucru spre Vidraru, unde m-au convins niste prieteni din Campulung Muscel sa merg.  A trebuit sa da ma concentrez foarte tare pe doar pe portiunea de drum din fata rotilor si sa ma gandesc ca am responsabilitatea unei familii cu un copil de 1 an. Am reusit, insotita probabil de toate cuvintele "frumoase" adresate de ceilalti participanti la trafic. Asa ca nu mai am nici o sansa sa ajung pe Transfagarasan. 
Mai am un bau bau care se manifesta scoate coltii la mine ori de cate ori ajung fata in fata cu ceea ce este agresiv si lipsit de bun simt sau lipsit de cei "sapte ani de acasa" , cum foarte frumosc se numesc ei in Romania. Locuind eu in Bucuresti (poate nu pentru totdeauna, sper foarte tare) va dati seama, ma intalnesc cu acest bau bau la tot pasul si mai tot timpul. In rest, alte frici sau temeri nu am, dar cred ca am suficient cu cele enumerate mai sus totusi.  Va las acum, zi buna!

krissunu:
Teama ,  frica  de Dumnezeu   exista , se simte .

Iordache Bota intr-una din cartile sale  scria :
      "  Tu poti avea sanatate ori bogatie, dar nu poti fi fericit pana nu vei obtine o liniste deplina in sufletul si in mintea ta . Nelinistea si frica sunt ca niste hoti ori criminali care te pot chinui continuu. Nelinistitul vede continuu problemele si dificultatile fara sa le poata rezolva.El vede si simte frica continuu.El traieste ganduri infricosatoare.
         Frica te paralizeaza . Frica iti consuma toata energia .Ea consuma si distruge totul in calea ei. Indiferent cat de greu incerci sa uiti de ea,frica va ramane cu tine atata timp cat nu vei scapa de ea.Frica se imprastie ca boala.
         Frica de a pierde ceva si de a te face de rusine,te poate ucide.Frica se alimenteaza din frica si se multiplica.Cand ti-e frica de ceva,lumea din jurul tau observa si incepe si ea sa reactioneze cu frica ...Ei cred ca ,daca tie ti-e frica , atunci probabil e un motiv destul de serios ca sa le fie frica si lor.
          Un om cu succes nu arata frica ori durere si nu renunta niciodataRenunta la eforturile tale mentale inutile,nu-ti pierde timpul si energia emotionala cu lucruri care  nu te ajuta in viata,ci mai bine foloseste aceste calitati mentale pentru a-ti schimba viata.
          Prima ta responsabilitate este de a fi tu insuti.Verifica daca faci totul conform dorintelor tale. Fii un exemplu pentru familia ta,prietenii tai si pentru societate. Fii un exemplu de fericire,toleranta si bunatate in randul oamenilor.
           Elimina gandurile depresive din mintea ta.O zicala antica spune: " Daca tu nu-ti urmezi propriile ganduri,tu le vei urma pe ale aceluia care si le urmeaza pe ale lui " - aceasta insemnand ca tu ai posibilitatea de a alege : sa iti conduci tu viata....ori sa ti-o lasi condusa de altcineva...!
           Sparge gheata fricii care te-a oprit.Frica poate fi prietenul tau cel mai bun.Cel mai mare succes in lume l-au avut intotdeauna oamenii care au suferit foarte mult din cauza esecului.Durerea esecului a fost pana la urma forta care i-a propulsat spre succes.
           Fa ceea ce ti-e frica sa faci...!Du-te unde ti-e frica sa mergi...!Cand ti-e frica sa faci ceva anume si renunti sa faci ceea ce ar trebui sa faci - tu iti pierzi practic sansa de a te dezvolta.Confrunta-ti frica si vei vedea ca pana la urma - frica te va parasi..! "

carmentoma:
       Cred, din cele citite de doi dintre cei de mai sus, ca se vorbeste de doua lucruri diferite: FRICA si FOBIILE!
       Prima este constienta si constientizata, iar celelalte desi poate la un moment dat constientizate, nu pot fi depasite decat cu greu!
       Despre "frica" mea v-am vorbit mai sus! Acum sa spun despre fobii: am descoperit ca am o usoara fobie la intrarea in lift, cand intru singura! Am incercat sa o depasesc, ocupandu-mi mintea cu alte ganduri cand ma aflu in asa ceva! Alta fobie e cea de inaltime: am avut doua atacuri de panica! Unul atunci cand am pierdut marcajul la cota 2000 din Sinaia iarna, cand era zapada de te afundai cu totul in ea si era pe inserat, iar eu eram cu Edi, fiul meu, care avea atunci 6 ani! A doua oara (si ultima) cand am urcat in cupola Catedralei din Ploiesti, si am paralizat de frica, din cauza inaltimii si a scarilor de lemn extrem de fragile si nesigure!

steliana:
Vom scăpa de de necunoscutul exterior atunci cănd vom pătrunde în necunoscutul din interior, acceptându-l ca pe o parte a noastră ce nu este scoasă la lumină.
Frica de noi înşine, frica de necunoscutul interior, nu este o frică reală. Este o creaţie a ignoranţei, a neputinţei de a vedea de sus în jos, de a privi dincolo de limite. Şi până la urmă, frica de necunoscutul din noi este frica de Dumnezeu. Ne eliberăm de ea ştiind că Dumnezeu nu este un Dumnezeu al fricii, al pedepsei.
Ascultaţi-vă Sufletele şi percepeţi-l pe Dumnezeu aşa cum există în Sufletele voastre. Fără nici urmă de frică, familiar, cunoscut, ca pe voi înşivă.

anamama13:
Frica inabuseste succesul, spiritul, veselia, pofta de viata.-- O viata traita in frica, este ca o masina ce merge cu frana de mana trasa! -- O fiinta spirituala, este o fiinta vesela! --O fiinta care atrage ca un magnet pe cei din jur! --- Daca vrei sa schimbi lumea, incepe prin a te schimba pe tine insuti!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă