Pentru acelasi motiv pentru care pun haine pe mine cand plec de acasa. Sunt lucruri pe care nu vreau sa le impart cu toata lumea si unele dintre ele se afla in calculator. De fapt, daca stau sa ma gandesc, o examinare atenta a unui calculator spune destul de multe despre posesorul acestuia. Nu ascund nimic insa nici nu vreau sa fiu ca o carte deschisa in care pot citi toti (vulnerabil, da?)! Mi-am luat suficiente suturi in viata incat sa invat ca nu toti oamenii sunt buni si bine intentionati, chiar daca eu imi doresc asta in sinea mea.
Si mi se pare normal sa filtrez cumva nivelul, calitatea si gradul de intimitate al informatiilor pe care le pot oferi. Nu zic mai multe fiindaca o sa par paranoic (probabil ca ce am vazut in materie de IT m-a facut sa devin si un pic paranoic). Eu sunt unul dintre partizanii internetului asa cum e el acum, cu bune si rele si nu al celui pe care vor sa-l faca marii ordinari din umbra, in care fiecare e etichetat si contolat strict. "Ca sa previna frauda" , zic ei. Nu zau, da`abuzurile cine o sa le previna? Pare ca politizez dar sa stiti ca nu e asa. "N-am nimic de ascuns" e primul pas. Urmatorul e "deci nu m-ar deranja prea tare daca ei ar sti tot ce fac". Mai continui? 1984.