Autor Subiect: Chat - aici putem discuta orice (aproape orice...) fara sa fim off topic  (Citit de 619009 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
Re: Chat - aici putem discuta orice (aproape orice...) fara sa fim off topic
« Răspuns #840 : Duminică, 11 Martie 2012, 16:56 »
da, si eu banuiesc virus ; acum cat despre date nu tineam foarte multe in el, periodic  descarcam intr-un hard extern ( de fapt sunt in principal fotografii - "tone") ce n-am apucat sa descarc asta e - fac altele  :coolsmiley: ; am si eu un fix sa nu incarc memoria ,  am impresia ca ii scade viteza si eu cum sunt un model de nerabdare  nu imi place sa astept mult pana incarca o pagina

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #841 : Duminică, 11 Martie 2012, 17:15 »
Pai nu faci rau. Insa vezi ca si ala se poate virusa.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #842 : Duminică, 11 Martie 2012, 17:17 »
ups  :faint:

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #843 : Duminică, 11 Martie 2012, 18:00 »
Pai cam tot ce inseamna unitate de stocare pe USB (stick, HDD extern, etc.) se poate virusa cu un virus din familia autorun.inf asa ca ai grija.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #844 : Duminică, 11 Martie 2012, 18:22 »
 :) Caroline, same for me. Fostul meu imi umbla prin casutele de mail ca-n branza, si cand mai aveam discutii legate de copii ii mai scapa cate o informatie despre ce-am mai facut, pe unde am mai fost.  :) stiam ca-mi cotrobaie si prin calculator, de departe. cred ca se poate asta cand stii IP-ul utilizatorului. Am folosit antispy-uri, am schimbat parole... geaba. la un moment dat eu scriam un mail si el imi stergea literele in acelasi timp. cica se juca cu mine  ;D. Am renuntat sa ma mai enervez. in fond, n-aveam niciun secret prin inboxuri asa ca n-avea decat sa-si piarda timpul pe acolo, cat dorea.  :)
acum am schimbat reteaua, IP-ul. sper ca s-a si plictisit intre timp. :)

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #845 : Duminică, 11 Martie 2012, 18:44 »
Ei, nu-i chiar asa. IP-ul e una, accesul de la distanta alta. Puteai sa ai un keylogger pe PC-ul tau sau un worm, bla, bla, chestii tehnice. Cu un pic de atentie si un AV bun nu te doare capul.  IP-ul, daca ai net de la RDS, e altul de fiecare data cand te conectezi la net (alocare prin DHCP), deci n-are a face. Tu ai avut un worm sau un troian, pus probabil de el sau ti l-a trimis pe mail deghizat in poza, doc sau alta bazaconie.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #846 : Duminică, 11 Martie 2012, 19:02 »
habar n-am cum facea, da' vedea ce am eu pe ecran si-mi umbla in mailuri. nu-i bai, ca n-aveam cine stie ce secrete.
cu ce AV poti detecta si scoate troienii, wormii etc?

Pe vremea aceea aveam IP fix, de retea.

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #847 : Duminică, 11 Martie 2012, 19:12 »
Pai in principiu cu orice AV bun. Avira, Avast (astea-s moka), Kaspersky, NOD32, etc. Problema e alta: exista virusi suficient de "inteligenti" care, daca au scapat in calculator, isi fac de cap, indiferent ce antivirus ai. Asta odata; a doua, mai exista si programe de acces de la distanta (remote desktop) -care sunt create tocmai pentru a asista de la distanta userii mai...atehnici- si astea pot fi folosite cu intentii rele.
Tehnic vorbind, cel mai bun ajutor in situatii de genul asta, salvarea datelor si o instalare pe curat la tot. Facuta , of course de cineva care chiar stie ce face, nu de vecinul care stie sa dea click, next, ok si restart. O instalare buna e mai mult decat asta, lucru pe care il vezi apoi (dupa terminare, cand incepi efectiv sa utilizezi PC-ul), adica smooth and flawless, vorba tiganului. And sure, mai ales sure and protected.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #848 : Duminică, 11 Martie 2012, 19:20 »
cred ca el are programe de acces de la distanta.  :) noroc ca nu are intentii rele. nu mi-a distrus niciodata nimic; dimpotriva, mi-a salvat o munca pretioasa, atunci cand mi-a crapat vechiul laptop. doar il imboldeste curiozitatea.  :) sper, cred ca dupa 4 ani i-a trecut.  :)
pe laptopul asta tot el mi-a instalat tot.  ;D precis oi avea iar un troian, ceva, chiar daca IP-ul este acum "random".

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #849 : Duminică, 11 Martie 2012, 19:25 »
Daca el ti-a instalat, e clar. Ti-a lasat ceva pe RDP. Oricum nu e nici de bun simt si nici etic pentru un calculatorist, asta treaba.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #850 : Duminică, 11 Martie 2012, 19:28 »
iti dau adresa lui de mail sa-i transmiti opinia ta?  ;D
ce e RDP?

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #851 : Duminică, 11 Martie 2012, 19:33 »
Chiar nu tin. Ma gandesc acum ca si eu as fi putut face la fel, insa nu m-a tentat niciodata. La mine dupa punct nu mai urmeaza nimic. Chiar daca -prin absurd- m-ar rodea curiozitatea, sa zicem. Plus ca nu-mi place sa spionez oamenii. (am o intamplare nefericita cu un amic care o banuia pe a lui).
Remote Desktop Protocol.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #852 : Duminică, 11 Martie 2012, 19:37 »
glumeam, bineinteles. am aceeasi opinie.
si pot sa verific in RDP daca am intrusi/troieni sau necesita totala reinstalare ca sa fiu sigura ca nu-i nica?

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #853 : Duminică, 11 Martie 2012, 19:42 »
Breee... e mai greu un pic. Fii atenta: ai messenger? e la fel ca mail-ul? Ca asa, cu post si wait ne apuca dimineata. Plus ca monopolizam topicul cu tehnicisme.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #854 : Duminică, 11 Martie 2012, 19:43 »
am. e acelasi cu mailu'.