Autor Subiect: Cum sa-ti faci un prieten  (Citit de 137871 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rocky

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 362
Re: Cum sa-ti faci un prieten
« Răspuns #360 : Duminică, 19 Februarie 2012, 11:03 »
daca este cazul de sentimente, ele vin de la sine pe masura ce incepi sa cunosti femeia respectiva

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #361 : Duminică, 19 Februarie 2012, 11:07 »
asa da ;)
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #362 : Duminică, 19 Februarie 2012, 12:51 »
Apai io mi-s nascut de ziua mea, sa stiti. Asta ca sa lamurim treaba cu zodia.
Cat despre reteta ideala de prietenie cu o femeie...cred ca merge la perfectie atunci cand nu te intereseaza femeia respectiva, (vorbind din punct de vedere strict masculin). Cat despre voi , fetele nu stiu cum vedeti asta. De fapt stiu, da`dracu`sa ma ia daca am inteles vreodata, asa ca am renuntat de mult sa-mi mai bat capul :) ). Ca daca se incurca treaba (iar vorbesc din bocancii masculului) si te vezi langa ea in costum nativ, se duse totu`dracului, sa fim cinstiti. Nu poti fi prieten cu o persoana (persoana-ea, adica) de la care tu vrei de fapt altceva. Cine sustine contrariul minte grav si se minte in primul rand pe sine. Cat despre "o iubesc, dar suntem doar prieteni", alt mare bullshit (fii cinstit si recunoaste ca abia astepti ocazi sa sari...la cap). Cum spuneam la un moment dat, noi barbatii-animale simple, fiecare treaba la cutia ei. De ce sare un trantor (barbat, da?) din floare-n-floare...eeeeei, dragii mosului, asta-i alta poveste si trebe sa ne mutam la "Razboiul sexelor" atunci. Si in incheierea acestei (jalnice) diatribe urmeaza, of course, bomboana din motu`colivei: cine zice ca iubeste doua femei, iar minteeeee !!! (acu`oi fi eu prea de la tara, prea...da` cum dracului sa spui ca ma obsedeaza si Icsa si Igreaca, nu pot sa pricep). Hai ca am facut o salata de cuvinte de ma doare pe mine cerebelul!

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #363 : Duminică, 19 Februarie 2012, 13:38 »
io am inteles ceva....
partea cu esti nascut de ziua ta, am notat, te voi felicita fix atunci  :coolsmiley:
sunt de acord cu varianta retetei ideale, asta e si parerea mea cum am scris pe undeva mai sus
Trantorul sare din floare in floare pentru ca ...e "sanatos, fericit si are o personalitate puternica" ;D( citat de pe un alt topic)
Si cine zice ca iubeste doua femei, nu iubeste niciuna, vrea doar sa faca sex cu ambele

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #364 : Duminică, 19 Februarie 2012, 13:49 »
Da, exact (e bine, daca ma mai inteleg cu cineva inseamna ca nu m-am dilit de tot ::)). Ce voiam sa reliefez la faza cu "I love you" la patrat: mie mi se pare o mare porcarie scuza masculului care vine si zice: "stii, n-am putut sa-ti fiu fidel ca la noi astia e genetica treaba, tre`sa ducem rasa mai departe" (fortand un pic rationamentul, si muma-sa-i tot o femela...ei, hai ca-s magar, da`macar m-am facut inteles). Mai cinstit e sa-i spui "fata draga, nu sunt in stare, asta e, fa si tu ce crezi". E mai onest asa. Dar sa fii si slab (ca pana la urma e o slabiciune) si mincinos...parca e prea mult.
Si ca sa nu fiu de tot off-topic, uite-asa pierzi prietenii...

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #365 : Duminică, 19 Februarie 2012, 19:11 »
Si ca sa nu fiu de tot off-topic, uite-asa pierzi prietenii...
e o vorba"uita-te ce prieteni ai ca sa-ti spun cine esti".....asa ca, decat prost insotit, mai bine singur ;)

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #366 : Duminică, 19 Februarie 2012, 21:57 »
pare-se ca suntem vreo trei care pledam pentru sinceritate in cuplu. e bine. e de bine.  :)
in ce priveste posibilitatea de a iubi doi oameni deodata, aveam aceeasi opinie categorica, cum ca nu e posibil. am avut ocazia sa vad, de aproape, doua situatii care mi-au zdruncinat pozitia radicala. se intampla uneori, in relatiile foarte lungi, sa intervina o perioada de criza, un amestec de plictiseala si frustrare, pe un fond de deznadejde care apare intr-o "middle age crisis". Si atunci se poate intampla ca unul din cei doi, impins de o intensa nemultumire si de o re-adolescentina nevoie de pasiune, sa se indragosteasca aiuristic de altcineva. Hormoni, iluzie, spaima de batranete si mai stiu eu ce alte ingrediente... cand incearca a-si pune ordine-n cap si-n suflet, constata ca o iubeste si pe "noua", intr-un fel anume, pasional, "tineresc", dar si pe "vechea", pentru care are o afectiune "de adancime", aproape fraterna....
se intampla.
sigur, in general, nu-s deloc de acord cu cei care invoca genetica, dintr-un soi de lasitate... daca vrei, si ai filosofia "fidelitatii" in structura ta, nu o iei pe aratura cum da primavara si fusta scurta-n peisaj... cine vrea si crede in fidelitate si onestitate in cuplu, fara doar si poate, POATE sa se comporte in consecinta...
insa, revin si spun: se poate intampla si un episod neobisnuit, de criza.... si stiu ca e posibil ca oamenii implicati sa fie structural onesti...
da, se poate in anumite momente ale vietii sa iubesti doua persoane, pe fiecare in alt fel. iar cel care o "pateste" poate trai o reala drama, sfasiat fiind intre doua optiuni... psihicul uman e o necunoscuta care-si arata stranietatea cand te astepti mai putin.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #367 : Duminică, 19 Februarie 2012, 22:05 »
Subscriu!  ;)

Offline Crista

• Full Member
  • Mesaje postate: 230
« Răspuns #368 : Duminică, 19 Februarie 2012, 22:15 »
N-am mai fost cam de un an pe aici si nici nu stiti ce senzatie de " ce  bine e la noi"  mi-ati  dat citindu-va . Am pierdut , nu ne cunoastem,dar credeti ca pot recupera ? Tot greu mi se pare , desi vad la voi ca e posibil , sa cunosti virtual .

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #369 : Duminică, 19 Februarie 2012, 22:18 »
@ micaela: Pai ce-mi descrii acolo mi se pare mai degraba puseu hormonal decat afectiune. Sa nu le confundam. Si mie imi place sa intorc capul dupa femei frumoase, am facut-o si cand eram casatorit si cu siguranta o voi face pana la sfarsitul existentei mele! Ce e frumos e frumos! Insa mai mult decat sa-mi bucur privirea...
In alta ordine de idei, da, cred ca e posibil sa te indragostesti de altcineva atunci cand nu ar trebui (de exemplu, esti intr-o relatie de durata. Sau "cineva" e al altcuiva apropiat). Ceea ce iti arata caracterul e tocmai modul in care te comporti in aceasta situatie.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #370 : Duminică, 19 Februarie 2012, 22:33 »
da, desigur, poate fi o intamplare pe un fond "hormonal", dar nu neaparat... intr-un cuplu de lunga durata, care nu are inteligenta de a-si gestiona nemultumirile, cateodata se ajunge la o acumulare enorma de frustrare... la amandoi, sau numai la unul. in acela creste senzatia de singuratate, de imensa nemultumire si simte imperios nevoia de a gasi intelegere, afectiune (uneori, chiar daca ea exista si in cuplu, dar nu se mai vede din cauza crizei; e ingropata in mormane de lucruri nerezolvate, dospite in frustrare)... si-atunci, nevoia aceasta intensa il impinge spre altcineva, de care chiar se indragosteste. iar asta nu anuleaza, decat poate pe moment, iubirea pentru cealalta persoana. de aceea unii stau ani in sir intr-o duplicitate afectiva, si cu soata si cu amanta, nerenuntand la niciuna... altii realizeaza, dupa un timp, ca tot "fosta" ii e mai draga, sau poate mai "convenabila". :)
zau ca viata nu-i asa de simpla... :) si eu vedeam doar in alb si negru, dar nu-i asa...
eu vorbesc aici despre oameni frumosi, nu pledez pentru indivizii imaturi emotional si duplicitari care-si traiesc existenta in minciuna si aventuri. nu. vorbesc de oameni cu caracter, cu principii sanatoase, onesti si fideli ani de-a randul, zeci chiar, care la un moment dat intra intr-o astfel de situatie, la care nu s-ar fi gandit niciodata...
eu am pledat pentru iertare, in cazul asta. da, cred ca un om care are o astfel de unica "deraiere", fiind altfel un om cum trebuie, poate fi iertat... si nu o data am constatat ca in cuplurile de lunga durata (din aceia cu 50, 60 de ani la activ) a existat un astfel de episod... numai ca, unul dintre ei a avut puterea si, poate, intelepciunea sa inteleaga si sa ierte... :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #371 : Duminică, 19 Februarie 2012, 22:40 »
N-am mai fost cam de un an pe aici si nici nu stiti ce senzatie de " ce  bine e la noi"  mi-ati  dat citindu-va . Am pierdut , nu ne cunoastem,dar credeti ca pot recupera ? Tot greu mi se pare , desi vad la voi ca e posibil , sa cunosti virtual .
bineinteles ca poti recupera. bun revenit, Crista, aici "la noi".  :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #372 : Duminică, 19 Februarie 2012, 22:40 »
Vezi situatia descrisa de voi - constati ca, da, e cazul sa ai un comportament demn, sa ierti daca e cazul... Dar in anumite cazuri (rare, e drept, acele cazuri in care nu ai simtit la fel atunci cand te-ai angajat in acea relatie de lunga durata) constati ca a ramane ar fi o greseala mai mare decat a da curs la ceea ce tocmai ti se intampla?

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #373 : Duminică, 19 Februarie 2012, 22:51 »
absolut. e de la caz la caz. uneori, cand se ajunge intr-o astfel de situatie, vechea poveste nu mai are resurse de renastere frumoasa, fiind deja fundamental stricata, si atunci e mai bine sa se incheie definitiv. dar chiar si atunci cand despartirea e singura cale sanatoasa, e bine sa ierti, sa te straduiesti sa ierti, in primul rand pentru sanatatea ta sufleteasca.  :)

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #374 : Duminică, 19 Februarie 2012, 22:52 »
Hai sa spun si io...cica perioada de indragostire dureaza 6-8 luni dupa care, daca nu exista o baza comuna( comunicare, respect, incredere, etc) intre cei doi, dupa descarcarea hormonala si disparitia fluturasilor din stomac nu mai ramane nimic. Daca exista acea baza, posibilitatea sa se cladeasca o relatie frumoasa intre cei doi e mult mai mare. Ceea ce ramane dupa indragostire e iubire sau .....nimic.
Din speta expusa de micaela cred ca prima relatie, cea de durata e iubire si cealalta doar o pasiune. In multe cupluri in care unul inseala dupa ceva ani de relatie, cand se strange funia de par si partenerul vechi afla de aventura, cel care inseala alege sa renunte la aventura. Nu generalizez, dar cam asa se intampla.
Da, se poate intampla sa fim atrasi de altcineva cand suntem in timpul unei relatii, sunt multi oameni care incanta ochiul, si barbati si femei, dar a ne comporta instinctual doar pt ca "ochii vad inima cere" parca imi da cu minus...atunci care e diferenta intre oameni si animale daca reducem tot la instinct?
sunt de acord cu bitek, "ceea ce iti arata caracterul e tocmai modul in care te comporti in aceasta situatie".