Autor Subiect: Cum sa-ti faci un prieten  (Citit de 137860 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
Re: Cum sa-ti faci un prieten
« Răspuns #375 : Duminică, 19 Februarie 2012, 22:55 »
Legat de iertare: imi pare rau insa eu nu-s asa crestin; sunt adeptul relatiei "flawless" de la un cap la altul, atata timp cat dureaza, mult sau putin. O fi simplist, o fi monocrom, insa asa traiesc. Cine a comis-o odata, o face si adoua oara, asa ca mai bine sa n-aiba ocazia (si nu, nu am nici o experienta personala anterioara care sa-mi dicteze acest tip de comportament, pur si simplu asa sunt eu :idiot2:). Probabil ca asta e unul dintre motivele pentru care sunt singur (rigiditate afectiva sau cum s-o numi).

Imi cer scuze, micaela, pentru edit.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #376 : Duminică, 19 Februarie 2012, 23:00 »
Guess, in situatiile de care pomenesc erau implicati tocmai oameni care timp de 20 de ani au rezistat ispitelor, din afectiune si respect pentru celalalt. adica oameni din aceia rari care cred in fidelitate si rolul ei extrem de important intr-o relatie de mare calitate. Spuneam ca se intampla sa apara o mare criza si atunci chiar si un om cu caracter poate avea slabiciune, poate gresi.
altfel, sunt perfect, dar perfect de acord cu voi: atractia se poate gestiona. poti sa-i dai curs, sau nu, sa ai "deschidere" spre peisaj, sau sa te tii de cuplul tau, frumos si cu atentie pentru trairile celuilalt. cei care spun ca "nu pot" rezista ispitei, de fapt NU VOR, pentru ca nu au aceasta "filososfie" a fidelitatii... ba am mai auzit la unii "teoria improspatarii sentimentelor in cuplu" prin aventuri extraconjugale... ptiu, drace!  ;D

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #377 : Duminică, 19 Februarie 2012, 23:04 »
Legat de iertare: imi pare rau insa eu nu-s asa crestin insa eu sunt adeptul relatiei "flawless" de la un cap la altul, atata timp cat dureaza, mult sau putin. O fi simplist, o fi monocrom, insa asa traiesc. Cine a comis-o odata, o face si adoua oara, asa ca mai bine sa n-aiba ocazia (si nu, nu am nici o experienta personala anterioara care sa-mi dicteze acest tip de comportament, pur si simplu asa sunt eu :idiot2:)

:) esti straight. dar incearca sa te pui in situatia unei femei care a avut alaturi un barbat onest, timp de 25 de ani...si la un moment dat, aceluia i se intampla neintamplata  ;D... dar inca tine la ea si au prea multe bune in comun ca sa le arunce atat de usor la cos.... eu pledez pentru cumpatare in cazul asta... pentru puterea de a intelege si ierta. si, crede-ma, si eu sunt foarte "straight", altfel.

repet, nu ma refer la cei care fac din asta un "obicei".

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #378 : Duminică, 19 Februarie 2012, 23:12 »
:)pledez pentru cumpatare in cazul asta... pentru puterea de a intelege si ierta. si, crede-ma, si eu sunt foarte "straight", altfel.
micaela, esti tare simpatica :D
 ai dreptate, viata ne ofera surprize, ne pune in tot felul de situatii si in functie de maturitatea noastra (in gandire, emotionala, etc) si de ceea ce ne dorim, facem alegeri si ne asumam consecintele faptelor noastre.
intrebarea mea este: ai putea continua relatia cu el in aceasta noua situatie? Iti inteleg punctul de vedere, dar ai putea trece peste episod?
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #379 : Duminică, 19 Februarie 2012, 23:16 »
ok. o sa va povestesc intamplarea unei cunostinte, spre exemplificare. ea e o femeie "straight'  :), una din aceea dintr-o bucata, foarte onesta si cu principii sanatoase. a fost 20 de ani casatorita cu un om nepotrivit ei, dar la care a tinut si pe care l-a respectat neabatut. cu alte cuvinte, nu s-a uitat nici in stanga, nici in dreapta, nu si-a dat voie a avea atractii... deci o femeie la locul ei. insa in cuplu diferentele mari isi spuneau cuvantul...se acumulau frustrari, suparare, singuratate. a venit un moment cand ea, intr-o criza existentiala (si hormonala, probabil  :)), din aceea de middle-age, a spus 'stop" si-a divortat, spre stupoarea lui. apoi ea, ca-n filmele lui Daniele Steel ;D ;D, s-a indragostit aprins de un alt barbat, mai ceva ca-n adolescenta, cand nu i se prea intamplase.  ;D ei, si dupa un timp, cand enervarea pe "fostul" ei s-a mai stins, a constatat ca, de fapt, mai tinea la el, dar tinea si la celalalt. ii iubea pe amandoi, in moduri total diferite.  :)
povestea e adevarata si sursa e absolut credibila.
vi se pare ca femeia aceea e una din cele care "gresesc si a doua oara"? nu. nicidecum. dar a constatat ca iubea doi oameni, in acelAsi timp. nebunie, nu?  ;D

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #380 : Duminică, 19 Februarie 2012, 23:20 »
micaela, esti tare simpatica :D
 ai dreptate, viata ne ofera surprize, ne pune in tot felul de situatii si in functie de maturitatea noastra (in gandire, emotionala, etc) si de ceea ce ne dorim, facem alegeri si ne asumam consecintele faptelor noastre.
intrebarea mea este: ai putea continua relatia cu el in aceasta noua situatie? Iti inteleg punctul de vedere, dar ai putea trece peste episod?
multumesc, Guess. si tu esti simpatica.  :)
culmea e ca viata le da astfel de lectii tocmai celor "straight", care spun "niciodata", ca sa le arate ca pe paleta pictorului nu e doar alb si negru... ;D
n-am fost pusa in situatie, deci e greu sa-mi dau seama ce-as face... depinde. daca as simti sigur ca inca ma mai iubeste si daca as sti ca este un om onest si ca a fost o unica greseala, dupa foarte mult timp in care a fost ok, as incerca sa iert... sunt sigura ca mi-ar fi greu, ca ar durea, dar cred ca ar merita trecut peste, si recuperat ceea ce e pretios... e o ipoteza....
dar asta sigur nu s-ar intampla fara sa-si ia vreo doua farfurii in cap  ;D

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #381 : Duminică, 19 Februarie 2012, 23:21 »
bag seama ca nimeni din voi nu stie cum e dupa 20 de ani de relatie...nu cred ca se mai pune problema acelei iubiri despre care voi credeti ca se pastreaza,,,si daca credeti ca intr-un cuplu dupa 15-20 de ani de casnicie mai e viata sexuala ...hm...poate o data pe an...
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #382 : Duminică, 19 Februarie 2012, 23:28 »
balanta, parintii mei au fost casatoriti 23 de ani, pana cand tata, Dumnezeu sa-l ierte, a plecat... am vazut afectiune si veselie constanta la ei. iubirea si multumirea lor erau vizibile. cand a murit tata, mama a fost la un pas sa se duca si ea... exista cupluri in care iubirea se pastreaza, frumos.
asta nu inseamna ca ei n-au avut momente de criza... dar au stiut sa le depaseasca, fara sa stirbeasca ceea ce-i lega, cu adevarat.

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #383 : Duminică, 19 Februarie 2012, 23:34 »
...dar cine contesta afectiunea si veselia ?...ce treaba are cu viata sexuala?...nu sunt strans legate una de alta...!
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #384 : Duminică, 19 Februarie 2012, 23:39 »
a? numai asta era problema? viata sexuala? ce te face sa crezi ca ea moare cu timpul, la toata lumea? scade in intensitate, asa-i, ca si varsta isi spune cuvantul...
dar eu cred ca bucuria in cuplu (veselie si afectiune) are mult de-a face cu dorinta de apropiere fizica.
uite, o s-o intreb pe mama cum stateau ei cu viata sexuala, dupa 23 de ani. sunt curioasa.  ;D

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #385 : Duminică, 19 Februarie 2012, 23:40 »
eu nu cred ca mai putem compara casniciile trecute cu cele actuale....mamei mele nu-i pasa de viata sexuala a lui tata...nu stiu daca il mai iubea...eram pur si simplu o familie...cu certuri, cu disensiuni, cu veselie, cu ajutor, cu umar la greu, cu de toate cam ca la toate familiie din timpurile respective....dar ei nu mai aveau viata sexuala de hat...iar mama era multumita daca se ducea la alta...pe ea oricum nu o interesa..mama la 50 de ani crestea nepoti si abia se tara saraca...eu la 50 merg in club, am blog, anul asta imi fac un tatuaj si vreau sa plec la rafting...crezi ca se compara ?

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #386 : Duminică, 19 Februarie 2012, 23:44 »
...pai cum adica "a, numai asta era problema?"...pai nu la sex ne referim cand spunem ca dupa 20 de ani de casnicie se duce pe apa sambetei totul pt ca are o ratacire?
...nu moare la toata lumea, moare la 90%...si vorbesc de viata sexuala dorita nu de aia de o faceau femeile ca asa trebuie sa nu se duca la alta...si nu, apropierea fizica nu are a face cu veselia si armonia...nu e musai sa mai simti dorinta fata de cel de care esti atasat ca de un frate si bun prieten de o viata!

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #387 : Duminică, 19 Februarie 2012, 23:51 »
nu numai din cauza sexului se intampla situatii ca cele de care discutam. uneori resortul este cu totul altul... unul emotional, singuratatea in doi.
unde exista afectiune si veselie, exista si tandrete, si bucuria imbratisarii si...restul. chiar daca e si ceva"fratern" in sentimente, caci un om cu care traiesti mult timp iti intra si-n sange, adica-ti devine "ruda de sange".  ;D zic. e doar o opinie. cred ca e de la caz la caz.  ;)

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #388 : Duminică, 19 Februarie 2012, 23:59 »
...da, e da la caz la caz...si iti spun ca exista cu siguranta casnicii unde viata afectiva, veselia, ajutorul, sprijinul exista si sexul lipseste cu desavarsire de ani...pt ca nu mai exista atrcatie sau imbold sexual de atata prietenie!

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #389 : Luni, 20 Februarie 2012, 00:05 »
nu te contrazic. e o situatie posibila. asa cum e posibila si aceea ca un astfel de tablou familial, pretios, sa aiba si tusha de viata sexuala la locul ei.  :) cazuri rare, asta-i drept, din pacate.  :)