Autor Subiect: Cum sa-ti faci un prieten  (Citit de 137827 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rocky

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 362
Re: Cum sa-ti faci un prieten
« Răspuns #405 : Luni, 20 Februarie 2012, 23:17 »
sigur n-ai vrut sa spui "minciuna isi are LOCUL ei in lumea contemporana". ce mereu in varful podiumului.   :D

gindeste-te la servici de ex, sau la oameni siciitori de care vrei sa scapi rapid fara sa-ti faca capul calendar ... chiar e utila in unele cazuri, dar NU intr-o relatie - aici trebuie sa-l accepti pe celalalt cu bune si cu rele la fel cum te accepta si el pe tine; daca ti-e peste mina sa faci asta, inseamna ca nu e persoana potrivita

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #406 : Luni, 20 Februarie 2012, 23:27 »
Ai grija ca minciunica aia mica de la serviciu sau spusa celor apropiati ca sa scapi repede dintr-o situatie jenanta sau prietenilor, ca sa nu fii mai prejos, odata repetata, incepe sa se "lipeasca" de personalitate. Si atunci...iti dai seama. In partea cealalta a baricadei, daca spui adevarul (fiindca, de! asa e normal si asa ai facut mereu), unii vor fi suparati si-ti vei face inamici (de fapt, cu siguranta se va intampla asa). Personal, prefer sa fiu evitat si nesuferit dar cu constiinta curata.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #407 : Luni, 20 Februarie 2012, 23:44 »
Foarte interesante discutii weekend-ul acesta...  :)
Pentru ca am fost exact in acea situatie "stil Danielle Steel", pot sa confirm ca asa ceva exista... Mai pot sa confirm si ce spunea Balanta, fiindca asta se intampla dupa divort, dupa 15 ani de casnicie, in care, aidoma povestii anterioare, nu am calcat stramb nici macar odata. In schimb, am "iertat" de atatea ori, micaela, ca mi s-a acrit... si nu vorbesc doar de infidelitati cu o alta femeie, ci si de parasiri in interes de serviciu. Bitek, nu se "lipise" minciuna intre noi. De fiecare data ajungea sa-mi povesteasca chiar el...

Daca se poate sa iubesti doi barbati? Da... chiar si mai multi. Dar ca barbat doar unul singur - parerea mea. Astfel, pe ceilalti nu-i poti "iubi" decat matern, prieteneste, amical, sau ca pe un mentor profesional etc. Dar daca nu exista latura "barbat" in niciunul din ei (si nu ma refer numai la pat... asta poate fi chiar ok, ce; putin ca si sport, si cu sotul), aceasta latura va incepe sa-ti lipseasca, oricata prietenie si afectiune ar fi la mijloc. NU e iubire. Si abia cand ajungi sa recunosti ce anume lipseste dintr-o relatie, ai curajul sa iei o decizie... si sa ierti... iar sufletul re-devine permisibil.  ;)

In povestea de mai sus - dac-am zis-o, sa zic tot, na  >:D - se intampla exact ceea ce zicea balanta - eram prea prieteni ca sa ne mai iubim si ca barbat si femeie. Devenise un fel de iubire copil - mama surogat. Despartirea e mult mai dureroasa in acest caz, fiindca implica mai multe aspecte practice si dependente decat iubirea normala intre doi soti. Nici acum, dupa 3 ani, n-as suporta sa aud ca i s-a intamplat ceva rau... Si cu toate astea, nu e iubire, ci doar afectiune: prea prieteni pentru a ne mai putea iubi. Sunt convinsa ca 90% dintre cupluri ajung aici dupa un numar de ani. Poate unora le e mai bine asa... fiecare cum ii place si cum isi alege.

Ca sa nu fiu off-topic in continuare, revin in concluzie la ideea de la care am inceput polemica:

Cred ca, daca ne dorim iubire, ar trebui sa o reinvatam de fiecare data, cu fiecare partener in parte. Discutii despre ideal poate purta oricine, asa, la nivel pur teoretic. Practic, constat ca prietenia nu numai ca nu e de-ajuns intre soti, dar uneori chiar poate dauna...  :-\

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #408 : Marți, 21 Februarie 2012, 00:11 »
Caroline, de la caz la caz.  :) pentru mine prietenia e esentiala in cuplu; altfel n-am confort interior.  :)

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #409 : Marți, 21 Februarie 2012, 00:45 »
Dap...de la caz la caz ....depinde de prietenie ... depinde de hormoni !  ::)
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Offline rocky

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 362
« Răspuns #410 : Marți, 21 Februarie 2012, 00:46 »
Ai grija ca minciunica aia mica de la serviciu sau spusa celor apropiati ca sa scapi repede dintr-o situatie jenanta sau prietenilor, ca sa nu fii mai prejos, odata repetata, incepe sa se "lipeasca" de personalitate. Si atunci...iti dai seama. In partea cealalta a baricadei, daca spui adevarul (fiindca, de! asa e normal si asa ai facut mereu), unii vor fi suparati si-ti vei face inamici (de fapt, cu siguranta se va intampla asa). Personal, prefer sa fiu evitat si nesuferit dar cu constiinta curata.

corect ce spui daca se exagereaza, dar sint situatii in care adevarul chiar poate dauna foarte mult ... cum ar fi sa-i spun in fata unui director de la o firma cu care colaborez ca e prost, incompetent si sa se duca dracu' acasa sa ma lase pe mine sa-mi fac treaba corespunzator - pai instant contractul de colaborare s-ar incheia, nu!?

nu traim intr-o lume perfecta si nici nu te poti izola de toata lumea doar pe motiv de constiinta "curata"

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #411 : Marți, 21 Februarie 2012, 17:58 »
Ai dreptate, da`parca tot i-as spune ca are un biznis periculos de riscant (adica , intr-un mod criptic, e incompetent, din aceasta cauza -prostia care-l doboara- probabil ca afacerea lui va sucomba la un moment dat, deci are o munca riscanta  :)). Si  treaba ta trebe s-o faci corespunzator oricum, indiferent daca ala-i idiot sau nu, pai nu?

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #412 : Marți, 21 Februarie 2012, 18:17 »
pentru mine prietenia e esentiala in cuplu; altfel n-am confort interior.  :)
subscriu
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #413 : Marți, 21 Februarie 2012, 18:19 »
achiesez! :angel:

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #414 : Marți, 21 Februarie 2012, 18:39 »
corect ce spui daca se exagereaza, dar sint situatii in care adevarul chiar poate dauna foarte mult ... cum ar fi sa-i spun in fata unui director de la o firma cu care colaborez ca e prost, incompetent si sa se duca dracu' acasa sa ma lase pe mine sa-mi fac treaba corespunzator - pai instant contractul de colaborare s-ar incheia, nu!?
n-am zis io bine ca singura unde nu tre` sa spun adevarul e....profesia? ::)
sunt de acord cu rocky, parca nici nu poti sa spui oricui verde in fata ce te deranjeaza....pentru mine nu e neaparat sa am ultimul cuvant sau sa am intotdeauna dreptate...cand e vorba de cei dragi prefer sa comunic la modul sincer despre problema respectiva si sa gasim impreuna o solutie convenabila. Oamenii dragi nu merita sa fie mintiti. :)
cand e vorba de serviciu atunci  tre` sa am dreptate....e musai! ;)
asa ca, ma adaptez in functie de persoana, situatie, etc

silviu

• Vizitator
« Răspuns #415 : Marți, 21 Februarie 2012, 18:48 »
nu ti-ai mintit niciodata copilul? ???

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #416 : Marți, 21 Februarie 2012, 18:51 »
nu  :) si imi doresc sa nu fiu nevoita vreodata s-o fac
avem o relatie foarte frumoasa

silviu

• Vizitator
« Răspuns #417 : Marți, 21 Februarie 2012, 18:56 »
Citat din: guesswho
"Sirene, sirene, de unde au aparut pe vremea asta?" 
I-am raspuns in gand ca stie Silviu raspunsul la intrebare, el stie de pe unde le-a descarcat
Cu voce tare i-am spus ca-s poze trucate.....of!
::)

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #418 : Marți, 21 Februarie 2012, 19:18 »
pai...fii-meu credea ca-s sirene si eu i-am zis ca nu, sunt doar niste femei...si ca pozele sunt trucate, adica facute in asa fel incat sa para sirene :P

varsator38

• Vizitator
« Răspuns #419 : Marți, 21 Februarie 2012, 19:32 »
si te-a crezut baiatul sau a fost nevoie sa-i ceara lamuriri lui Silviu ;)!?