Arhiva > Arhiva
Cum devii comunicativ
luciamanta:
--- Citat din: iana din Luni, 21 Mai 2012, 18:57 ---Pt. mine comunicarea a devenit o forma de supravietuire. Eu am iesit dintr-o lunga relatie de dominare si control, cu un ego mititel si cu lipsa de incredere in mine. Si nu am putut trece peste tot ce mi s-a intamplat decat comunicand cu cei apropiati. Nu doresc nimanui o astfel de experienta, dar daca s-a intamplat, trebuie sa te ridici si sa mergi mai departe. Iar comunicarea poate fi o terapie foarte buna. Nu stiu daca pot fi un exemplu, pt. ca in general eu sunt comunicativa, doar ca o perioada lunga de timp am vegetat.
--- Terminare citat ---
Ai dreptate, Iana. Comunicarea este un pansament pentru suflet, nu este un drog, nu este un refugiu, ci este capacitatea de a fi cu faţa spre ceilalti, de ati formula gândurile, de fi liberă, reală, de a nu te izola.
Cred că experienţa ta te-a întărit, te-a învăţat să iei atitudine, să înlături răul din viata ta. Nichita Stănescu avea o vorbă: Curăţă câmpul, ca să aibă loc să aterizeze îngerii". :)
luciamanta:
--- Citat din: iana din Luni, 21 Mai 2012, 18:57 --- Si nu am putut trece peste tot ce mi s-a intamplat decat comunicand cu cei apropiati.
--- Terminare citat ---
Sigur că, de cele mai multe ori, este bine să vorbeşti despre probleme şi să-ţi comunici sentimentele unui om apropiat; o suferinţă pe care o împarţi cu cineva devine o jumătate de suferinţă. ;)
Caroline:
--- Citat din: bitek din Luni, 21 Mai 2012, 19:42 ---Faptul ca vorbesti nu inseamna neaparat comunicare.
--- Terminare citat ---
Good point. De cele mai multe ori, faptul ca vorbesti pur si simplu e anti-comunicare.
almi_gabi:
da de ce carol? si daca injuri tot comunicare este !! oO
bit:
Corect! Transmiti interlocutorului un nivel inalt de simpatie si cordialitate, condensate intr-o expresie cat mai scurta si mai sonora.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă