Arhiva > Arhiva
Cum devii comunicativ
luciamanta:
te pup, Ayouni, iti doresc numai bine, noapte buna, somnu usor si odihnitor!
carmentoma:
"eu iubesc tacerea si ceea ce ea comunica; putem sa fim comunicativi si prin tacere. putem sa comunicam prin limbajul corporal; un gest al mainii, o privire pot spune mai multe decat o jumatate de ora vorbe "ce din coada or sa sune". am devenit mai putin comunicativa, dar nu mai putin sociabila"
Nu am sustinut ca asa e bine, sa vorbesc mult, ci am subliniat ca asa sunt eu! Sunt constienta ca uneori tacerea e de aur, dar probabil de aceea nu am strans comori pana acum! Nu am gasit "filonul" asta! Si nici nu cred ca il voi gasi vreodata! Chiar daca incerc sa nu ma exprim, resimt asta ca pe o frustrare personala, impotriva firii mele! Asta nu inseamna ca nu admir din tot sufletul pe cei care au descoperit si pastreaza aceasta comoara nepretuita!
marcutza:
a deveni comunicativ nu scuza lipsa tacerii atunci cand se cere, lipsa discretiei cand se impune.
zgomotul facut prin "a comunica" inseamna imposibilitatea socializarii prin comunicarea adecvata situatiilor ivite.
sa dai buzna in spatiul dintre doi posibili/potentiali parteneri de comunicare este iar o lipsa a intelegerii "cum devin comunicativ".
Ayouni:
@carmentoma, eu vorbeam doar in general si despre mine... si totul este asa de relativ la urma urmei. pe de alta parte imi plac persoanele asa ca tine, foarte comunicative, expresive. legea compensatiei, nu?! nici eu nu am strans comori pentru ca sunt o risipitoare. iar chestia cu tacerea nu am invatat-o de mult timp, nici eu din pacate. pentru ca uitandu-ma in urma, dau de un moment crucial in viata mea, in care daca as fi stiut sa tac, azi mi-ar fi fost mult mai bine. dar nici nu as fi avut placerea sa stau de vorba acum pe forum cu voi... a fost o lectie foarte buna si foarte dura pentru mine. apoi, in ultimii trei ani si jumatate, am tacut de foarte multe ori pentru ca in mediul in care traiesc acum, mi-am dat seama ca interventia mea verbala in anumite situatii nu ar fi ajutat deloc. totul este si in functie de partenerii la discutii, cu cine comunici, ce si de ce...
@marcutza, nu am inteles la ce se refera fraza cu datul buzna intre doi potentiali parteneri de comunicare...
marcutza:
cand exista "nu" intre doua lucruri, atunci respecta-l pana cand nu-ul se transforma in da ;)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă