Arhiva > Arhiva

Cum devii comunicativ

<< < (4/50) > >>

Catherinna:

--- Citat din: luciamanta din Vineri, 23 Aprilie 2010, 21:24 ---Poti deveni comunicativ cand ai multe pe suflet, cand vrei sa te descarci, sa te eliberezi... Este si un fel de terapie

--- Terminare citat ---

aha, te banuiam, indragostita deja de cineva  ;) nu-i rau, doar cam pripit  ::)

luciamanta:
si mai poti deveni comunicativ si atunci cand ai o evolutie sociala, atunci cand te simti implinit si atunci cand lupti pentru scopul propus pana in ultima clipa...

carmentoma:
     Dintre calitatile pe care nu le-am avut niciodata prima ar fi timiditatea! Deasemenea nu am avut probleme cu tracul in multime, nici cu temerile cu privire la expunerea vietii personale, asa cum am mai zis! Sunt constienta ca nu intotdeauna asta a fost in favoarea mea, dar ceea ce stiu sigur e ca oricat mi s-ar demonstra contrariul, nu pot si nu vreau sa ma schimb: voi fi mereu extrovertita, cu exces de zel cand e vorba de vorbit,distractie si veselie, cantec si dans! Ceea ce vreau sa schimb in ceea ce ma priveste este sa devin si in manifestari si cuvinte un om mai bun! Atat! Sper din tot sufletul sa reusesc, mai ales cu ajutorul si intelegerea celor din jur!

luciamanta:

--- Citat din: carmentoma din Vineri, 23 Aprilie 2010, 22:37 ---     Dintre calitatile pe care nu le-am avut niciodata prima ar fi timiditatea! Deasemenea nu am avut probleme cu tracul in multime, nici cu temerile cu privire la expunerea vietii personale, asa cum am mai zis! Sunt constienta ca nu intotdeauna asta a fost in favoarea mea, dar ceea ce stiu sigur e ca oricat mi s-ar demonstra contrariul, nu pot si nu vreau sa ma schimb: voi fi mereu extrovertita, cu exces de zel cand e vorba de vorbit,distractie si veselie, cantec si dans! Ceea ce vreau sa schimb in ceea ce ma priveste este sa devin si in manifestari si cuvinte un om mai bun! Atat! Sper din tot sufletul sa reusesc, mai ales cu ajutorul si intelegerea celor din jur!

--- Terminare citat ---
Ma impresioneaza ce spui tu, Carmen. Imi aduc aminte de fostul meu prieten, mult mai in varsta decat mine, care mi-a spus: "Esti primul om din viata mea care m-a facut mai bun si pentru asta iti multumesc!"

Ayouni:
nu stiu daca a deveni comunicativ se leaga de evolutia sociala, cred ca depinde foarte mult si de natura persoanei in sine.  cunosc mai multe persoane "sus" pe scara sociala care nu sunt neaparat nici comunicative si nici sociabile.  nu cred ca este o conditie sine qua non.  ma consider o persoana foarte sociabila, deschisa si comunicativa. totusi nu sunt o persoana care vorbeste foarte mult, dimpotriva... de-a lungul vietii am urcat, am cazut, m-am ridicat, si tot asa, am fost expusa mediilor sociale cele mai diverse.  poate ca aceasta expunere contribuie la dezvoltarea sociabilitatii. poate. dar daca nu exista o scanteie initiala, cred ca poti sa fii expus tuturor situatiilor din lume, fara ca acest lucru sa te faca mai comunicativ sau mai sociabil. este un proverb care spune ca ceea ce natura nu-ti da, Salamanca nu-ti imprumuta (e vorba de Universitatea din Salamanca). eu iubesc tacerea si ceea ce ea comunica; putem sa fim comunicativi si prin tacere. putem sa comunicam prin limbajul corporal; un gest al mainii, o privire pot spune mai multe decat o jumatate de ora vorbe "ce din coada or sa sune".  am devenit mai putin comunicativa, dar nu mai putin sociabila, in ultimii trei ani si jumatate.  ei, sunt multe de zis, dar sunt asa de obosita, am avut o saptamana teribila.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă