Arhiva > Arhiva
Aventuri bahice
silviu:
daca e baut cu masura, alcoolul nu-i chiar asa de rau. numai ca, cei mai multi consumatori nu stiu cand sa se opreasca si inteleg prin masura halba, damigeana, bidonul...
la o emisiune despre drogurile ilegale, un medic spunea: daca alcoolul ar fi aparut azi, maine ar fi fost interzis :(
trebuie sa recunosc, insa, ca fara alcool literatura universala ar fi fost mult mai saraca :(
julia:
asa o fi dar mie mi-e greu sa cred ca in alcool sta puterea omului de a se distra si a se simti bine. mie personal mi se spune frecvent ca sunt un om vesel si cu umor, si nu beau alcool ca sa ma distrez nici macar in ocaziile amintite mai sus
adda:
--- Citat din: hadrian din Miercuri, 27 Iulie 2011, 05:18 ---......
La petreceri s-ar consuma bauturi racoritoare, iar lumea ar fi mai anosta, si plictisita, datorita complezentei dictata de situatie... La o partida de sanius/ski, sau chiar la taiatul unui porc, lumea ar bea ceai, si ar simula doar bucuria "evenimentului"... La plaja, sau la un gratar, lumea ar bea doar sucuri, si... "apa plata cu lamiie"... brrr...
--- Terminare citat ---
eu nu inteleg...doar daca bei alcool poti sa fii binedispus? eu nu prea sunt de acord...dar e doar parerea mea...
la o petrecere sau la o iesire cu orice ocazie merg sa ma simt bine alaturi de prieteni, merg sa socializez...ma simt bine pur si simplu fara sa beau nimic...motivul in sine este socializarea si bucuria ca suntem impreuna, nu bautura...
eu nu cred ca bem ca sa ne binedispunem....ci bem tocmai pt ca suntem binedispusi si ne simtim bine deja
hadrian:
@Adda&Julia -
Spuneti ca va simtiti bine, vesele si binedispuse la petreceri, si fara sa beti nimic... OK. Va cred.
Dar acum va provoc la un exercitiu de imaginatie. Amintiti-va ultima petrecere sau "iesire" la care ati participat... Voi n-ati baut nimic, dar totusi v-ati simtit bine, fiindca atmosfera de acolo era vesela. De ce oare? Oare bunadispozitia celorlalti, care vi s-a transmis si voua, oare de unde venea?... Daca ceilalti n-ar fi consumat nimic alcoolic, ar mai fi existat acea buna dispozitie?... Iar voi ati fi avut cum sa fiti binedispuse?... Ati fi transmis voi, celorlalti, propria voastra bunadispozitie?... Si ce factor ar fi generat aceasta bunadispozitie interioara?... As fi foarte surprins ca aceste lucruri ipotetice sa se intimple in realitate.
Hai sa nu fim ipocriti... Nu trebuie sa laudam alcoolul, dar de aici pina la a spune ca lumea fara alcool ar fi mai buna, e cale lunga...
Mai corect ar fi sa spunem ca lumea fara vicii ar fi mai buna.
julia:
n-am nimic cu bautorii de alcool, nu ostracizez pe nimeni, dar in cazul meu nu gasesc nicio placere (nici macar a gustului) in a bea asa ceva.
iar ex asta nu e asa greu ca mi s-a intimplat frecvent sa fiu cu prieteni care sa nu bea: ba erau cu masina sau care alapteaza(!!!) sau care sunt ca mine fara astfel de bucurii.
insa exercitiul la care te provoc eu este sa te intilnesti cu prietenii fara sa beti nimic alcoolizat si sa vedem, se distreaza cineva??
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă