Arhiva > Arhiva
Sugestii
Sara:
Dupa o ora mesajul nu mai poate fi modificat!
Testat ;)!
Saturnianul:
--- Citat din: gena din Luni, 26 Decembrie 2011, 20:35 ---hello!
o intrebare si o sugestie totodata:
care este timpul de gratie dupa postarea unei replici in care se mai pot face modificari in cadrul ei?
as sugera sa fie setat un interval de timp ceva mai mare - pana la 24 de ore, chiar mai mult -
pentru ca sunt situatii in care chiar trebuie modificat ceva - de la greseli, pana la omisiuni sau corectii.
asta ar duce la eliminarea din start a revenirii cu o alta replica, doar ca adaugire la cea precedenta.
--- Terminare citat ---
Bine ai venit @gena!
Dupa postarea unei replici, utilizatorul are la dispozitie 15 minute pentru a modifica mesajul. Timp suficient, avind in vedere ca forumul ofera functia de previzualizare a mesajului (butonul "Preview") inainte de a fi trimis. Aceasta functie va afisa mesajul exact asa cum va arata dupa postare, dind astfel posibilitatea de a corecta greselile. E o functie foarte utila dar ignorata, din pacate, de multi utilizatori. Va recomand tuturor sa o folositi cu incredere :)
Asadar, durata de editare nu va fi extinsa. In nici un caz cu 24 de ore sau mai mult. De altfel, nu vad nici un rost in a mai edita un mesaj dupa 24-48 de ore doar pentru a corecta greseli si omisiuni. Aproape sigur a fost deja citit cu acele greseli si omisiuni :)
Repet, cei pentru care conteaza aspectul mesajelor lor, previzualizarea va salveaza de multe griji de genul celor enumerate de tine @gena. Daca nu conteaza, oricum nu prea are importanta timpul de editare de dupa ;)
gena:
--- Citat din: Saturnianul ---Bine ai venit @gena!
Dupa postarea unei replici, utilizatorul are la dispozitie 15 minute pentru a modifica mesajul. Timp suficient, avind in vedere ca forumul ofera functia de previzualizare a mesajului (butonul "Preview") inainte de a fi trimis. Aceasta functie va afisa mesajul exact asa cum va arata dupa postare, dind astfel posibilitatea de a corecta greselile. E o functie foarte utila dar ignorata, din pacate, de multi utilizatori. Va recomand tuturor sa o folositi cu incredere :)
--- Terminare citat ---
bine te-am gasit!
deci un sfert de ora.
e-n regula! thx. :)
Caroline:
Admin, sugestiile mele:
1. Se poate face cumva ca atunci cand inchid pagina cu Forumul sa-mi dea si sign out automat (ca pe yahoo sau gmail)? Daca, de exemplu, imi pica netu' seara si nu ma mai pot reconecta pana a doua zi, apar ca logata (online), cand eu de fapt nu-s...
2. Ar fi frumos sa existe ceva cod si pentru inserarea directa a imaginilor cu upload (ca pentru videoclipuri)... o data pentru ca procedurile alea sunt destul de intortocheate, iar in al doilea rand, fiindca daca vreau sa postez o imagine aici, nu vreau obligatoriu sa o uploadez si pe niste site-uri intermediare, accesibile oricui. Eu cel putin am patit de mi-am descoperit un text pe blogul altcuiva si o fotografie la care tineam foarte mult - ca imagine de profil a altcuiva pe un site de socializare... Stiu ca lucrurile astea sunt aproape inevitabile, dar totusi... Problemele cu incarcarea prea mare se pot evita prin dimensiuni limitate permise. O alta optiune ar fi sa existe si download de pe forum, dar doar pentru membri, nu si pentru vizitatori anonimi si invizibili...
3. Am incercat sa intru ca vizitator si... pot citi tot, chiar daca nu pot posta orice. Se pot delimita cumva (si marca vizibil) topicurile de interes larg (de "reclama", ca sa zic asa) de unele mai "confidentiale", care sa ramana accesibile doar membrilor inregistrati?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri! :)
Saturnianul:
Carolie am sa o iau pe rind:
1. Nu exista aceasta posibilitate. Inteleg ca tu oricum nu stai logata in permanenta, ci te loghezi de fiecare data cind intri pe forum. Ei bine, inainte de logare, linga casutele de introducere a numelui si parolei, mai exista o casuta de unde poti alege perioada cit doresti sa stai logata. Are variantele: o ora, o zi, o saptamina, o luna si pentru totdeauna. Poti alege "o ora". Asta inseamna ca dupa o ora de inactivitate vei fi delogata automat. E tot ce se poate in aceasta privinta.
2. Cu videoclipurile este posibil pentru ca ele exista deja gazduite fizic pe un server. Prin adaugarea link-ului unui videoclip nu se face upload, ci doar i se spune forumului de unde sa citeasca videoclipul si sa-l afiseze in fereastra. O poza pe care o ai local in calculatorul personal trebuie pusa mai intii undeva pe un server pentru ca forumul sa aiba acces la ea si sa o afiseze. Modalitatile sunt doua:
- cea prin link (ca la clipuri) dar care presupune ca poza sa fie uploadata dinainte pe un site, asa cum scrie in procedurile acelea.
- prin atasare la mesajul pe care il scrii (care inseamna de fapt upload pe serverul unde se afla forumul)
Dimensiunile permise oricum sunt limitate in momentul de fata. Dar oricit de limitate ar fi tot se aduna in timp :) De aceea multe forumuri folosesc servere/site-uri externe concepute pentru stocare de date. Examinez posibilitatile utilizarii unui cloud storage ca alternativa.
3. Acesta este un aspect la care iti poate raspunde Gigi. Eu sunt pe "felia" tehnica a forumului.
Sper sa fi fost suficiente explicatiile mele, chiar daca nu tocmai ceea ce asteptai :)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă