Arhiva > Arhiva
Recunosterea singuratatii
iulielf:
Eu nu consider ca e o greseala ca vorbesti cu florile, sau cu pisica, sau cu catelushul si nu consider ca cine face asta "e din cauza varstei". Nu cred ca e adevarat. Stiti ca florile si animalele se simt mai bine, florile infloresc mai frumos sau cresc mai repede, atunci cand un "om" vorbeste cu ele? Stiti ca si ele se simt iubite? Stiti ca si ele au nevoie de iubire? Ele, la randul lor, fara sa ne dam noi seama, ne ajuta cu energie din energia lor, sa putem trece peste anumite obstacole. De cate ori, cand vi s-a intamplat cate ceva (mai grav sau mai putin grav), ati vorbit cu florile, catelul, pisica, si v-ati simtit mai usurati? Tocmai de aceea, fiinta respectiva v-a dat din energia ei.
Intr-adevar, pentru a fi pe deplin multumit, cel mai bine e sa ai pe langa tine un "seaman" care, daca s-ar putea sa fie si "jumatatea perfecta", toate greutatile ar trece fara sa-ti dai seama ca, de fapt, alea au fost "greutati".
Dar, "jumatatea perfecta", eu am crezut ca poate exista. La ora actuala consider ca e doar o fantasmagorie, chiar daca nu sunt inca 100 % convins de asta.
In orice caz, este bine sa vorbim cu plantele, animalele si chiar cu oamenii din jurul nostru, chiar daca nu sunt atat de apropiati de noi.
carmentoma:
Trebuie intai sa vedem in care categorie de singuratate ne incadram: asumata sau indusa! Si cat de tare ne apasa... sau nu! Cat priveste vorbitul cu necuvantatoarele, cine n-a vorbit cu un animalut, n-a avut in preajma unul! Sunt iubitoare neconditionat, fac viata in general, fie ca suntem singuri sau nu, mult mai usor de suportat! Dar discutii despre ele va astept sa purtam pe topicul pe care l-am deschis: Copiii nostri-animalutele!
sile43:
Eu,intr-o zi am vorbit cu un scaun si nu ma-n-bat nu ma droghez. O fi grav?. Am incercat sa vorbesc cu pisica,dar nu ma baga in seama,e mereu cu nasu pe sus. Cu cainele nu pot discuta,latra la tot ce nu intelege. Cu atatea cai de comunicatie existente, nu ar fi mai bine sa comunicam intre noi oamenii si sa lasam florile sa infloreasca in liniste?
carmentoma:
Eu vorbesc tot timpul cu cate un scaun, cu coltul biroului, cu nusile din casa! Si nu prea magulitor pentru ele, pentru ca o fac atunci cand trec prin apropiera lor si imi mai fac cate o vanataie! Ce sa le fac, daca nu se dau la o parte din calea mea cand sunt grabita! :o :D ??? Ti-am dat doar un exemplu! Mai am si o birmaneza pufoasa, cu niste ochisori gogonati si albastri superbi! Dimineata, evadata din camera fiului meu, stapanul sufocant si posesiv, vine si se pisiceste (cum altceva) pe langa picioarele mele! Vorbesc cu ea cu drag si atunci imi raspunde cu cate un mieunat cristalin!.... Si pana sa o am nu sufeream pisicile!
pe_jumate:
eu vorbesc mai tare cu "alti participanti la trafic", adica injur la volan, cu geamurile inchise, asa incat probabil nu ma aude nimeni..
dar am o satisfactie enorma.. :)
in plus, respir mai bine si ma apuca rasul dupa aia
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă