Arhiva > Arhiva

Eminescu: Luceafarul poeziei romanesti sau nationalist?

<< < (12/27) > >>

Ayouni:
@manfred...
excesul de agresivitate, vulgaritate, rautate, barfa, dauneaza grav sanatatii! 
cui ii este dor sa fie insultat? cui ii este dor sa citeasca injurii si cuvinte grele? cred ca admin-ul a exprimat la timpul potrivit punctul de vedere in legatura cu astfel de comportamente.  povestea cu sile a fost doar ultima picatura... au fost multe alte episoade inainte cand unele dintre "colegele" noaste de forum au fost apostrofate intr-o maniera foarte grosolana.
cred ca din cele cateva sute de persoane inscrise pe acest forum, sunt multe care ar putea interveni in discutii si aborda subiecte interesante. ca doar n-o detine chintesenta adevarului doar unul /una dintre noi?!  oare de ce tac?! este doar o intrebrare retorica...
de asemenea sunt convinsa ca se poate discuta inteligent fara a profera insulte in stanga si dreapta. deja traim intr-un mediu destul de stresant, unde comportamentul grobian este la el acasa si ne lovim de el mai tot timpul. personal nu as vrea sa-l mai intalnesc si pe acest forum, care, inevitabil, ar incepe sa semene la un moment dat foarte mult cu comentariile la unele subiecte de tabloid.
zi buna  :)

maria171:
Ayouni zi ceva si despre eminescu, te roooog, ca doar topicul asa se cheama
hai ca tu scrii frumos

Manfred:
Da, Eminescu este necunoscutul nostru poet naţional. Ironic, nu? Ştii, cînd vrei să scapi de un tip incomod şi pe care nu poţi să-l ştergi pur şi simplu îl ...promovezi! Eminescu a fost pus pe un piedestal, a fost zeificat, aşa că acum nimeni nu se mai apropie de el decît pentru omagii. Foarte convenabil pentru mulţi.

maria171, eşti incă o forumistă care spune deschis că îi duce dorul lui rasko!. Cred că rasko e încîntat să citească asta.   :)
Deci încă odată se adevereşte vorba: rău cu răul, dar mai rău fără rău!. :)
marcutza  zicea la un moment dat: "@Raskolnikov, te ador   ;D esti sarea si piperul forumului, e parerea mea ! cine stie sa te citeasca are multe de invatat si iti poate pricepe umorul, critica constructiva si mesajul pe care-l transmiti(obiectiv). recunosc ca si eu am avut un "soc" citindu-ti replicile(la inceput)  Shocked daaaaaarrrrrr am invatat sa le inteleg si le admir esenta  :) "

pe de altă parte adm zice că mulţi useri s-au plîns de rasko.

ayouni
ai perfectă dreptate, nimeni nu deţine adevărul absolut şi asta e valabil nu doar pentru rasko ci şi pentru tine şi pentru mine. :)
După cum vezi mai sînt şi alţi oameni cărora le-au placut postările lui rasko. Mă includ aici chiar şi pe mine şi pe admin cu rezervele pe care le-am exprimat fiecare la timpul respectiv.
Sper că nu e cazul să organizez un sondaj de genul: “e mai bună lumea fără rasko?” răspundeţi cu “da”, “nu”, “nu ştiu, nu mă pronunţ”.
Am adus in discuţie acest lucru pentru că am fost acuzat, nu foarte voalat că, l-aş fi banat (eu, noi ?!, n-a fost prea clar) din alte motive, de "eclipsă". Apoi din postările altor useri am dedus că e posibil să fie mai mulţi care gîndesc astfel, dar n-o exprimă. Cum nu îmi place să fiu pus la colţ am ieşit cu un răspuns.   In privinţa conflictului cu sile inclin balanţa spre rasko. Mai întîi pentru că cel care a ridicat primul piatra  a fost sile, şi secundo pentru că atunci cînd eşti nul la gramatica limbii române (lucru pe care, culmea,  îl şi recunoşti public! citat din sile:“Sincere scuze ptr greselile gramaticale .Recunosc ca nu stapanesc asa cum ar trebuii :) aceasta "matematica a limbii Romane") mai ai şi un nivel foarte scăzut al discursului  nu te apuci să-l faci pe rasko "intelectual frustrat si teribilist". Intenţia lui sile de a produce doar scandal a fost evidentă şi e păcat că rasko nu ştiut să se abţină. Dar asta o ştie şi el. Mie îmi pare rău că s-a produs acest conflict şi că am fost plecat în acele momente pentru că sînt de principiu că oamenii trebuiesc ajutaţi. Şi “pompierul” Manfred n-a fost prezent să ajute la stingerea incendiului.
Eu zic că dacă ai puţin mai mult umor şi nu te iei prea în serios, "săgeţile" lui rasko nu te mai ating atît de tare. Ridendo castigat mores. De linişte deplină vom avea parte în cimitir.
Se poate să nu fi citit eu atent toate postările lui  dar n-am prea găsit ceea ce îi reproşezi. Sigur, era uneori tăios ca un brici, provocator, dar limbajul lui era în cote rezonabile şi atunci ce să faci să-i cenzurezi opiniile?! În Europa anului 2010? Personal sînt doar pentru o anumită cenzură a limbajului pentru că la fel ca şi ţie nu îmi place vulgaritatea.

Oricum eu sper ca supărările să nu ţină mult, pentru că n-au rost, viaţa e scurtă şi e păcat să fie umbrită de orgolii şi supărări,  peste 100 de ani toate copilăriile pe care le scriem noi aici, noi toţi dealtfel, devenim istorie, cui îi mai pasă ?! :)

maria171:
stii, la un moment dat rasko chiar a facut un pas spre noi
a zis ca vrea sa vina la o intalnire la restaurant
deci omul nu e chiar negru in cerul gurii si chiar simtea nevoia de prietenie
mie asta imi pare rau, ca puteam sa il castigam de partea noastra
si cred ca era chiar un castig
cand am discutat cu el despre voiculescu era cald si apropiat
eu asa l-am simtit
oricum avea multe lucruri interesante si rafinate de spus
na, ca incep sa il ridic in slavi

capsuna:
Eu cred ca daca Rasky isi doreste poate veni oricand...intalniri au fost si vor mai fi. La fel si tu Maria. Mie mi-ar face o mare placere sa te cunosc.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă