Arhiva > Arhiva

Eminescu: Luceafarul poeziei romanesti sau nationalist?

<< < (13/27) > >>

carmentoma:

--- Citat din: maria171 din Vineri, 14 Mai 2010, 16:42 ---stii, la un moment dat rasko chiar a facut un pas spre noi
a zis ca vrea sa vina la o intalnire la restaurant
deci omul nu e chiar negru in cerul gurii si chiar simtea nevoia de prietenie
mie asta imi pare rau, ca puteam sa il castigam de partea noastra
si cred ca era chiar un castig
cand am discutat cu el despre voiculescu era cald si apropiat
eu asa l-am simtit
oricum avea multe lucruri interesante si rafinate de spus
na, ca incep sa il ridic in slavi

--- Terminare citat ---

Rasko, cum frumos ii spui tu, maria171, este intr-adevar un supertip! Caruia nu ii place sa vada oameni ipocriti, care incearca sa "dea lectii" despre domenii in care nu prea au ce cauta! Mi-e si frica sa postez ceea ce am scris acum, dar imi asum riscul! Sper ca adminul sa nu se supere prea tare pe mine! Stiu ca sunt subiectiva si offtopic, dar, sincer, fara el aici, care chiar are ceva de spus in multe topicuri asazis "serioase" parca totul este putin cam.... prea plictisitor! Iertare tuturor care nu sunt de aceeasi parere! Nu zic ca si celelalte topicuri relaxante nu sunt bune, dar mie una imi e dor si de discutiile lui cu adminul, in care se posta frumos, care faceau deliciul forumului la inceputurile lui! Si a contat mult asta pentru noi, cei inscrisi ulterior! El si capsuna sunt "pietrele de temelie" si cred ca nu avem voie sa uitam asta! Si eu fac parte dintre cei care au avut discutii in contradictoriu cu el... dure chiar, dar am reusit sa le depasim cu brio! Si acum este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, daca nu chiar CEL MAI BUN!!! Gata, imi inchei "pledoaria pro", tot cu grad maxim de subiectivitate, pe care il declar deschis... sa se stie!! Iertare inca o data, admy!!

EUGENIA110:
Multumesc mult, Manfred, pentru raspunsul amplu dat celor scrise de mine. Adevarat, Eminescu e la fel de actual ca in epoca in care a trait. Si despre el, cei avizati pot scrie mult;el poate naste controverse, discutii nesfirsite. De asemenea, ma bucur ca am amintit de Raskolnikov, vad ca nu a fost uitat si sper ca se va intoarce "sa se ia la harta"  ;D cu toata lumea, sa-si arate dispretul pentru preocuparile minore si neinteresante ale doamnelor de pe forum (cred ca misoginismul lui este simulat), pina la urma, din contradictii se naste progresul, nu? Cer scuze pentru offtopic, dar vreau sa mai spun, ca raspuns cuiva care presupune ca nimeni de pe forum n-a citit Anna Karenina, ca literatura rusa, incepind cu Povestiri de pe Don, continuind cu piesele de teatru si apoi cu marii clasici, a reprezentat lectura de suflet a adolescentei mele. Profunzimea si sensibilitatea sentimentelor personajelor din scrierile rusesti nu pot fi egalate de teatralismul si glamurul personajelor din alte literaturi.

maria171:
eugenia
 :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

EUGENIA110:
Si eu!   :-*   ;D     

maria171:
am vazut odata un film f sensibil
http://www.imdb.com/title/tt0087233/
a doua zi discutam cu un coleg si ii spuneam ca asa o profunzime numai la rusi gasesti
si el zambind mi-a zis ca filmul american e dupa o nuvela ruseasca
sunt total de acord cu afirmatia ta despre literatura rusa
oblomov ti-a placut?
scuze, m-a luat valul
sunt off rau de tot

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă