Arhiva > Arhiva
Vitrina faptelor bune
cameliagabriela:
nu stiu daca ceea ce fac sau am facut eu pentru cei de langa mine pot fi considerate fapte bune. ci doar normale poate.
atunci cand pot o ajut cu bani pe bunica mea care anul acesta implineste 88 ani. este bunica care m-a crescut de la 1,5 ani pana la 7 ani, cand am venit la scoala ]n Bucuresti la parinti
ii dau acei bani cu gandul k ea sa-si cumpere ceva bun, este si ea om si pofteste si ea la una, la alta. sau sa-si plateasca utilitatile (sta in Targovite, la bloc). dar ea foloseste banii foarte cumpatat. si ceea ce-i ramane ii pune deoparte sa fie acolo, tot pentru noi, sa ne fie de ajutor daca se intampla ceva cu ea.
sau poate fi considerat o fapta buna faptul k i-am cumparat ieri mamei mele flori? "ultimile zambile de anul acesta" a zis tiganca de la care le-am cumparat.
nu cred. "doar" i-am facut o mare bucurie.
anamama13:
"Am hotărât că pot să încerc măcar să îi îndeplinesc ultima dorinţă lui Mile. Am început bineînţeles în casă, nu am mai ţipat la Coana Mare, deşi iară a scos toate lucrurile din bufet căutând nişte bani care nu există, i-am făcut o cafea, desi nu îi fac niciodată, pentru că cică nu îi face bine, deşi la 88 de ani nimic nu îţi mai face bine. Mă întreabă dacă am bani să îi cumpăr ouă, drojdie şi vopsea, că vine paştele şi numai ea nu are ouă vopsite. Mă întreabă asta de pe 20 februarie în fiecare zi, deşi noi de sărbători mergem mereu la ţară şi vopsim ouă când ajungem acolo. Îi promit că îi aduc icre în schimb, apoi m-am îmbrăcat şi am ieşit din casă pregătit să îmi continui ziua aşa cum am început şi să încerc să mă schimb măcar un pic în bine. (...)
Mă despart de Jimmy cu speranţa că poate mâine o să reuşesc să fac totuşi o faptă bună şi ajung acasă. Coana Mare mă ia direct din uşa: Mi-ai adus vopsea de ouă? Îi răspund că i-am adus o prăjitură. Uită de ouă şi de drojdie şi înfulecă prăjitura bucuroasă. Mă gândesc acum dacă am reuşit să îi îndeplinesc dorinţa lui Mile. Vă urez succes şi vouă şi să vă ajute Dumnezeu! (Cătălin)
DE POMANĂ
"Azi am împărţit mâncarea pe care mi-a pus-o soţul în caserolă, la birou, că aveam nişte deadline-uri, cu tanti Marga, femeia de serviciu. E slabă şi amărâtă, vai de mama ei! Am şi stat câteva minute de taclale. Mâine îi duc două paltoane care mi-au rămas mici şi o sticlă de ulei ca să-şi mai fiarbă cartofi şi să pună ulei pe ei, că mănâncă numai margarină cu pâine!!! Şi mai fac, promit!" (Carmencita Oros)
"Am dus-o pe Buna la cimitir la Bunu. O tot mint din februarie. Azi am sunat-o şi i-am zis "hai!", cred că a luat pastile de inimă când m-a auzit! Şi am pus-o să se uite la televizor, să vadă povestea lui Mile, că datorită lui a ajuns la cimitir! S-a prins repede şi m-a santajat sentimental cu dorinţa asta, să-i ducem nişte seminţe lu sor'sa, tocmai în Drumul Taberei. Dacă vă spun că m-au păcălit băbuţele mele dragi să dau şi cu grebla şi să le fac două straturi, mă credeţi? Mile, data următoare să ai grijă ce-ţi doreşti că uite, s-ar putea să ţi se împlinească, dar cu preţul spinării mele rablagite! Dumnezeu să fie cu tine!" (Theo)
"Azi am dat de pomană! N-am ştiut ce să fac altceva! Şi chiar am vorbit cu colegii de birou: habar nu mai avem ce înseamnă să faci o faptă bună! Dar o să ne gândim". (Ştefănuţ)
anamama13:
"Ştiu că nu este o scuză să vă spun că sunt plecată de mult din ţară şi nu mai sunt la curent cu ştirile de la ora 5:00; mai ştiu că, nu demult, un amic facebokist îmi scria să-l ajutăm pe MILE! M-am scormonit în sertarul cu amintiri să descopar cine este acel OM care are nevoie de ajutorul nostru. Vag am început să-l profilez şi, interesant, i-am recunoscut vocea stinsă din neguri - este acel Om cu suflet mare! Mi-e greu să spun "a fost", sună aşa straniu şi rece - ca ploaia care cade pe pervaz şi se prelinge spre ce? Am un singur regret - poate aş fi putut să ajut cumva, dar cum oare, când mă desparte o lume de tine. Am fugit din casă până la colţul străzii unde 2 OAMENII stau cu mâna întinsă - change please - le-am dat tot mărunţişul ce-l aveam în buzunare şi le-am spus: "e pentru Mile Cărpenişan!"... M-au privit ciudat şi şi-au văzut mai departe de viaţa lor".(anonim)
ÎNDOSARIEREA FAPTELOR
"N-am contorizat niciodată! Azi de dimineaţă mi-am luat la birou creionul, un A4 şi am scris ce am făcut bun ieri, fără să-mi propun. În seara asta am făcut un A4 şi pentru astăzi, când ştiam că am de împlinit o dorinţă! Am făcut de două ori şi aproape jumatate mai multe fapte bune! Mi-am făcut o mapă pentru A4-urile astea. Nu o să pot scrie în fiecare zi dar, din când în când şi tot merită! Mulţumesc Mile Cărpenişan! Şi ştiu că ţi-ar mai mulţumi şi prietena mea Tanţi, dacă ar ştii că datorită ţie i-am lăsat de tot sarafanul de jeans gri, pe care l-ar purta în fiecare zi dacă s-ar putea! Şi colegii de birou, că le-am dat sâmbăta asta liber, tot ţie trebuie să-ţi mulţumească! Şi tanti Roro, că n-am mai ţipat astăzi la ea să închidă toate geamurile când pleacă din firmă şi... toţi! Şi soţul meu, pentru pastele din seara asta! N-am mai gătit de la masa de Crăciun pentru ei!!!!" (adinuta self)
"Azi l-am înscris pe fiu-meu la Cercetaşi, mă roagă de 6 luni şi niciodată nu am timp:( ...am vorbit cu un portal local de promovare pe internet de evenimente şi vor face un articol (gratuit) pentru programul de voluntariat la organizaţia Cercetaşii. Mile, respect, oriunde ai fi..." (anonim)
"Astăzi am fost la poştă. Doamna de la "ghişeu", deşi ocupată, a fost răbdătoare şi calmă... Aşa că după 10 minute m-am intors cu o floare şi un mulţumesc :-). P.S. Ciudat cât de "neobişnuiţi" suntem cu faptele bune. Spun asta pentru că şi eu m-am tot gândit ieri ce aş putea să fac, şi răspunsul nu prea venea natural... Cred că avea dreptate Mile, dacă nu avem grijă, în curând vom uita cu totul ce înseamnă "bine" sau "bun"... Pace şi lumină pentru Mile". (Ela)
robbye79:
Vara trecuta, prin iulie sau august, pe o caldura teribila mergeam spre centrul orasului... pe partea opusa a strazii pe care mergeam o batranica iese dintr-o curte, face cativa pasi dupa care isi pune mana in dreptul inimii, se agata cu greu de gard pt ca mai apoi sa se prabuseasca la pamant. O femeie care mergea in spatele meu a traversat de indata strada in timp ce eu ma cautam de telefon ca sa sun salvarea, dar il uitasem acasa....asa ca am mers mai departe mintindu-ma cu ideea ca daca avea probleme cu inima eu oricum nu puteam sa ajut, trebuie sa o faca cei calificati. Dupa cateva zeci de metri, strafulgerat parca, mi-am dat seama cat de gresit ma comportasem si sincer va spun, mi-a fost rusine de mine in acel moment, acea batranica era in primul rand un om aflat intr-o situatie neprevazuta si nedorita de nimeni, iar mai apoi era cu siguranta mama sau bunica cuiva si ma gandeam cu groaza: ....Situatiile fiind inversate, as accepta ca cineva sa treaca pe langa cineva drag mie fara ca macar sa incerce sa ajute???.....
Ieri, ma intorceam de la un prieten, afara ploua usor, nici sa te ude dar nici sa ramai uscat... intins linga un tufis disting o silueta barbateasca intr-un costum verde. Primul instinct a fost sa merg mai departe dar apoi mi-am adus aminte de acea batranica, asa ca mi-am pus mana pe umarul lui si l-am scuturat un pic
Esti bine???...il intreb
Sunt bine, sunt bine...raspunde omul
Pai daca esti bine ce faci aici??
Ma odihnesc si eu un pic...
Pai aici, nu te duci acasa???
Ma duc, ma duc..
Cum omul era curatel, ingrijit si nici nu parea sa fi fost beat nu stiu de ce era acolo, nu a vrut sa-mi spuna.
Nu stiu ce s-a intimplat cu batrana dar cel putin m-am asigurat ca barbatul pe care l-am vazut ieri nu o sa se aleaga decat cu o raceala, in cel mai rau caz, din punct de vedere al sanatatii.
Nu stiu daca povestea asta se incadreaza la "Vitrina faptelor bune" sau "Vitrina faptelor rele"....deocamdata nu e decat unul din topicurile astea 2, asa ca o scriu aici....si va indemn sa nu ezitati, daca puteti sa ajutati...altfel veti regreta tardiv...
anamama13:
multumesc robby pentru postare...si bine ai venit printre noi ...
exista intr-un fel si "vitrina faptelor rele" si nu numai, pe care l-am numit "loc de dat cu capul".... cucuiele se pot face si din indiferenta, nu ??? a ta sau a altora..... chiar fata de propria ta persoana.... astept in continuare impresiile tale pe ici, pe colo.... ;)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă