Arhiva > Arhiva

Vitrina faptelor bune

<< < (6/6)

anamama13:
O VIZITĂ LA ÎNGERI

"Astăzi am îmbrăţisat o mamă care şi-a pierdut fiul. Şi am ţinut-o strâ    ns de mână, ca să simtă că nu e singură acolo, în durerea ei nesfârşită... Restul nu mai contează..." (Ela)

"(...) În faţa blocului în care locuiesc, e o grădină. Şi un felinar. Acolo, pe cutii de carton, la orice oră din noapte, găseşti un om şi un câine. Îmbrăţişati. Câinele şi omul sunt "vagabonzi". Îi ninge, îi plouă, ei sunt împreună. Şi se adoră. Câinelui i se spune "Nevasta". Omul e alcoolic. Cândva, a fost profesor. E greu să vorbeşti cu el, pentru că nu e niciodată treaz. Oamenii râd. Îi evită. Îi ignoră. Eu i-am urmărit şi, v-o spun deschis, când văd ce dragoste îi leagă, mi se umple ochii de lacrimi. Seara, când ajung acasă, intru în alimentară şi le cumpăr câte ceva de mancare. Felul în care acest om îmi mulţumeşte (în numele lui şi mai ales al câinelui), îmi îngheaţă sângele.
Copiii - chiar dacă eu n-am, au alţii :)) Şi trăim vremuri grele. Unii dintre noi suntem nevoiţi să-i spunem copilului - azi n-am cum să-ţi iau "ceva bun". Nu vreau să intru in detalii... în ziua a cincea, am... furat o geantă. Slavă Domnului, nu m-a prins nimeni. Am îndesat în ea dulciuri şi gata, am pus-o la loc. În seara cu pricina ştiu sigur că doi copii rodeau "ceva bun" şi că o mamică lăcrima de fericire văzându-şi splendorile încântate. În ziua a şasea, adica ieri... n-am apucat să mai fac nimic, pentru nimeni. Am ieşit din teatru şi am fugit să-mi văd părinţii pe care nu-i mai văzusem de vreo 10 zile. Mă ardea dorul de ei. Şi eu n-am părinţi, am îngeri. Câte au făcut ei pentru mine, ieri, în două ore, aseară, n-am făcut eu pentru nimeni tot anul. O să încerc azi să-mi fac tema de ieri" (Natalie)

anamama13:
 fiti mai buni, fiti oameni!
de radu |  1/04/2010 23:47:07

ma doare sa vad ca oamenii apreciaza ce au, sau mai bine zis au avut, doar dupa ce au pierdut... am citit articolul si comentariile si pot spune ca mi-au dat lacrimile. si eu incerc sa fiu om de fiecare data cu putinta. saptamana asta am primit un email de la cineva care tocmai se operase la inima dar care nu avea banutii necesari sa plateasca operatia si mecanismele implantate. si m-am implicat in strangerea de bani pentru acel om. nu-l cunosc, am primit doar un email, dar daca pentru mine 50 lei reprezinta o iesire in oras, pentru el 50 lei de la 100 de persoane reprezinta mai mult de 1.000 euro, deci foarte multi bani. tot saptamana asta am redirectionat acei 2% din impozit catre cei de la "hospice casa sperantei" desi in fiecare an ii dadeam catre smurd. da, cei de la smurd au fost acolo cand aveam nevoie, dar credeti-ma ca acei copii si oameni care sunt tratati de hospice sunt in marea majoritate cazuri terminale ce au nevoie de alinare. cineva de la hospice mi-a spus "daca pentru mine 5 lei reprezinta un suc in oras, pentru ei, pacientii, reprezinta poate o masa de pranz". v-ati gandit la asta? daca nu, poate ar fi bine sa o faceti si sa donati sau redirectionati macar acei 2% catre o fundatie, catre hospice, smurd, indiferent cine. implicati-va in astfel de cazuri ce va vin pe email. cu totii primim emailuri in care ni se cere ajutorul dar cati dintre voi au facut-o sau o fac?! e timpul sa incepeti sa ajutati! Nu uitati sa fiti oameni si nu numai in saptamana asta, ci in fiecare zi!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă