Arhiva > Arhiva
Viata si valoarea ei
Ayouni:
Cele din urma trei dorinte ale lui Alexandru cel Mare (al-Iskandar al-Akbar)
Pe patul de moarte, Alexandru cel Mare si-a convocat generalii si le-a comunicat ultimile lui trei dorinte:
1. Sicriul sa-i fie purtat pe umeri de catre cei mai buni medici ai epocii respective.
2. Toate comorile cucerite, aur, argint, pietre pretioase, sa fie raspandite pe drumul care duce aspre mormantul lui.
3. Mainile sa-i fie lasate afara din sicriu, pentru ca toata lumea sa le vada.
Unul dintre generali l-a intrebat care era semnificatia in spatele acelor trei dorinte. La care Alexandru le-a explicat:
1. Vreau ca medicii cei mai eminenti sa-mi poarte sicriul pe umeri pentru a demostra astfel ca ei nu au puterea de a vindeca in fata mortii.
2. Vreau ca drumul sa fie acoperit de bunurile materiale cucerite pentru a demostra ca ele raman aici.
3. Vreau ca mainile sa-mi fluture in vant, pentru ca toti sa vedeti ca am venit pe lumea asta cu mainile goale si plecam la fel, atunci cand ni se termina comoara cea mai de pret, care este timpul.
TIMPUL este comoara cea mai de pret, pentru ca este limitat. Putem sa producem mai multi bani dar nu mai mult timp.
Cand dedicam timp unei persoane, ii daruim o portiune din viata noastra pe care nu o vom putea recupera niciodata.
Timpul nostru este viata noastra. Cadoul cel mai important pe care i-l poti darui cuiva este timpul tau.
EUGENIA110:
Cu ceva ani in urma, as fi putut face o insiruire intr-o anumita ordine a celor cinci, acum insa, ce pot sa spun? Prietenii au disparut cind am divortat, familia s-a destramat si s-a imprastiat, sanatatea s-a cam subrezit odata cu anii, de munca nu-mi mai ofera nimeni cind marturisesc ce virsta am, iar spiritul....poate el a mai ramas.....
steliana:
dacă-ţi cultivi Spiritul...
vei avea mai mult de cât ...ai pierdut....
EUGENIA110:
Asa este, Steliana, multumesc.
steliana:
:-*
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă