Arhiva > Arhiva
Viata si valoarea ei
Ayouni:
Printre numeroasele mesaje retrimise, am primit unul azi care mi se pare foarte interesant si pe care as dori sa-l impartasesc cu voi. Se spune ca este discursul de 30 de secunde al unui fost CEO ale unei marci foarte cunoscute de bauturi carbogazoase. Si zice asa:
"Imagine life as a game in which you are juggling some five balls in the air. They are WORK, FAMILY, HEALTH, FRIENDS and SPIRIT and you are keeping all of these in the air. You will soon understand that WORK is a rubber ball. If you drop it, it will bounce back. But the other four balls - Family, Health, Friends and Spirit- are made of glass. If you drop one of these, they will be irrevocably scuffed, marked, nicked, damaged or even shattered. They will never be the same. You must understand that and strive for it.
Work efficiently during office hours and leave on time. Give the required time to your family, friends and have proper rest. Value has a value only if its value is valued."
"Imagineaza-ti viata ca un joc in care jonglezi cu 5 mingi in aer. Mingile acestea sunt MUNCA, FAMILIE, SANATATE, PRIETENI si SPIRIT si le mentii pe toate in aer. Vei intelege foarte curand ca MUNCA este o minge de cauciuc. Daca-i dai drumul, sare inapoi. Dare celelalte patru mingi – Familia, Sanatatea, Prietenii si Spiritul- sunt facute din sticla. Daca scapi pe jos unul dintre ele, vor fi in mod irevocabil zgariate, taiate, ciobite, stricate sau chiar facute tandari. Nu vor mai fi niciodata la fel. Trebuie sa intelegi acest lucru si sa lupti in acest sens. Munceste in mod eficient in timpul orelor de munca si pleaca la timp de la birou. Acorda timpul necesar familiei, prietenilor si odihneste-te in mod corespunzator. VALOAREA ARE VALOARE NUMAI DACA VALOAREA EI ESTE APRECIATA."
Mi-am permis sa incropesc si o traducere, in caz de nevoie. E posibil ca in acest mic text sa gasim niste raspunsuri la intrebarile noastre. Mai ales la una care ne-a adus pe toti pe acest forum. Si care ne poate ajuta de-acum incolo. Cand l-am citit m-a dus cu gandul imediat la doua fete tinere care au parasit lumea aceasta diin cauza efortului excesiv de a tine in aer, in permanenta, mingea Muncii. In detrimentul celorlalte. Ireversibil.
carmentoma:
Eu ma descurc acceptabil:
1. munca: fara numar, dar nu ma vait, ci dimpotriva!
2. familie: mica, numeric: eu si fiul meu! Mai mult decat suficient!
3. sanatate: este, (nu ma plang, desi nu pot sa spun ca e 100%!)
4. prieteni: noroc cu forumul ca am inceput sa imi reamintesc ce inseamna termenul!
5. spirit: tanar si pozitiv! Sunt o optimista incurabila!
almi_gabi:
Interesanta imaginea celor 5 mingii. La mine pe primul loc cred ca este spiritul. Apoi urmeaza munca ( de necrezut) si abia celelalte.
marcutza:
1 sanatatea; fara ea n-am putea restul
2 spiritul: e cel care intretine sanatatea sanatoasa
3 munca: partea financiara ajuta sanatatea, familia chiar si spiritul
4.familia: e o insumare a spiritului, muncii, sanatatii
5. prietenii: ii poti avea sau nu, iti pot fi sau nu prieteni
asta in ceea ce ma priveste.
anamama13:
da, plastica imagine.... dar cred ca nu ordinea este importanta daca tot le arunci prin aer... ci mai degraba care sunt mai ciobite si cat de mult... in definitiv, mai poti jongla si cu migi ciobite... totul este sa nu ajunga cioburi definitive....
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă