Arhiva > Arhiva

Viata si valoarea ei

<< < (87/87)

almi_gabi:
 japonezii (asiaticii, de fapt) cred in natura efemera si trecatoare a vietii lumesti si mai importanta  pentru ei este onoarea si tocmai de aceea  traiesc  mai intens viata decat occidentalii dar si la ei vechiile traditii sunt incet inlocuite cu mentalitatea omului modern care acorda valoare momentului, clipei prezente

julia:
Cred ca o sa existe ceva demnitate in a muri atunci cind o sa putem evita sau stopa suferinta ce o precede. Sunt atit de multe suferinte incurabile si atit de multi oameni inecati in durere in ultimele clipe ale vietii incit nu pot sa nu ma gindesc ca aceeasi grija aratata unui animal eutanasiat ca sa nu se mai chinuie cind e pe moarte ar trebui sa se manifeste si intre oameni.

almi_gabi:
cand am vazut filmul despre doctorul Jack Kevorkian si despre cazurile pe care el le-a asistat am realizat cat de complicata este aceasta alternativa, poate la fel de dificila ca si pedeapsa cu moartea - e greu sa fii cel care hotaraste cat si ce valoare are viata unui om

Caroline:
Cand apar cazuri in care o persoana in moarte clinica isi revine dupa 20 de ani, cum explici o astfel de decizie familiei unei persoane euthanasiate?...  :-\

julia:
mesajul de mai sus facea referire la suferinte incurabile si dureri atroce.
a nu se confunda cu status coma (banuiesc ca la astea te refereai, ca moarte clinica nu dureaza 20 ani).

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă