Arhiva > Arhiva
Viata si valoarea ei
almi_gabi:
Bacnota de 20 de dolari
Un consultant şi-a început un seminar ţinând în mâna o bancnotă de 20 USD în faţa a 200 de oameni. A întrebat:Cine vrea aceasta bancnotă de 20 $? Imediat au început să se ridice mâinile iar consultantul a adăugat:
Am să dau această bancnotă unuia dintre voi, dar mai întâi am să fac ceva cu ea. Nici nu a terminta bine de vorbit că a şi început să mototolească bancnota. Apoi a întrebat din nou:
Cine o mai vrea? În aer mai erau ridicate mâini.
Bine, adăugă consultantul, dar dacă fac asta? şi a scăpat bancnota pe podea după care a început să o calce cu piciorul. Apoi a ridicat-o. Era mototolită şi murdară.
O mai vrea cineva?, întrebă el surâzând. Normal că încă se mai vedeau mâini ridicate.
Dragii mei, indiferent ce am facut eu cu banii, voi tot i-aţi vrut fiindcă aceştia nu şi-au pierdut valoarea. Încă valorează 20 $!
Ceva vreme in urma un amic mi-a povesti acest exemplu de ce inseamna a cunoaste valoarea ta. Exista momente in viata in care ne indoim de valoarea noastra si a vietii - de ceea ce putem realiza. E greu sa ai tot timpul o atitudine pozitiva - exista momente in care ne coplesc grijile si uitam cat de important este de fapt ceea ce reprezentam. Si ca mai mult conteaza decat sa cunosti castigatorii de la Oscar sau miss Univers, sau cele mai bogate persoane din lume - sa stii cine au fost oamenii care te-au ajutat in viata, sau cei care te fac sa te simti special sau cei alaturi de care iti petreci timpul.
Indiferent de cat de mult s-ar stadui unii sa te jigneasca, defaimeze,insele etc - cei care iti stiu valoarea vor fi alaturi de tine intotdeauna si te vor sprijini. Viata ta are valoare pentru tine si pentru cei care tin la tine.
Nu stiu ce m-a apucat acum de povestit pe tema asta dar mi-a placut mult acel exemplu cu bacnota de 20$ desi nu m-ar mira sa mai fie scris pe undeva pe aici. :)
Caroline:
--- Citat din: almi_gabi din Marți, 06 Decembrie 2011, 19:55 ---Nu stiu ce m-a apucat acum de povestit pe tema asta dar mi-a placut mult acel exemplu cu bacnota de 20$ desi nu m-ar mira sa mai fie scris pe undeva pe aici. :)
--- Terminare citat ---
Eu o stiam in varianta 500 EUR... :P Dar morala era aceeasi. ;)
manghel:
dar de ce ne dam drumul pe balustrada sa ajungem de unde am plecat? oare pentru ca acolo la inceput era mai bine,nu erau asa multe griji si probleme era totul mai inocent mai firav mai pur ? dar ce importanta cand nu stiu din ce motive tot ce facem este sa luptam pentru a ajunge din nou sus.
julia:
Sunt atitea drame pe pamintul asta...
Azi despre iubiri neimplinite sau interzise vreau sa va vorbesc. Pentru ca iubirea da valoare vietii.
Am asistat in ultima vreme la citeva povesti care m-au incarcat si bulversat si intristat dar mi-au aratat lectii de viata importante.
Un cuplu de mai bine de 10 ani impreuna, EL mai in virsta cu 20 si ceva decat EA. O iubire curata si pura pentru ea, prima iubire si din pacate si ultima. Au trait in clandestinitate multi ani, fiind in acelasi timp impreuna dar si separati.
EL avea o familie o sotie cu care mai era impreuna doar formal, amindoi stabilisera ca nu mai au nimic in comun, cu copii maricei, case si alte bunuri pe care nu aveau chef sa le imparta, o slujba importanta si care il retinea cea mai mare parte din zi la serviciu sau in deplasari prin tara. Unde pleca impreuna cu EA pentru ca lucrau impreuna.
EA avea putin peste 20 ani cind s-a angajat, de abia incepea sa cunoasca viata, l-a cunoscut pe el si s-au indragostit. Nu a spus nimic familiei, a incercat sa ascunda totul considerind ca ei nu ar fi de acord cu asa ceva, nu ar intelege, nu ar accepta. Situatia ei mi se pare destul de tragica pt ca sub presiunea familiei incerca sa ascunda o poveste care in atitia ani devenise evidenta pt multa lume.
Au avut multe momente frumoase, povesti minunate traite impreuna in deplasarile in care plecau, proiectele in care colaborau, si anii s-au scurs. Familia ei o presa sa faca si ea ceva cu viata ei, sa se casatoreasca ca uite a depasit 30 ani, timpul trece, bla bla ... Familie care in acelasi timp accepta tacit si era extrem de multumita de toate avantajele materiale pe care le avea tocmai datorita acestei relatii.
Drama incepe cind EA se imbolnaveste destul de grav, lucrurile evolueaza si se complica, prognostic prost, ea moare. Familia nu vrea sa mai auda nimic de EL, ii interzic sa o vada, sa o caute sau sa-i vorbeasca. In final nici la inmormintare nu ii dau voie. EL e sfasiat de durere, nu vrea sa mai traiasca. The end.
daliana:
Cand imi pun problema valorii vietii ma gandesc uneori la japonezi.
In traditia lor, in genele lor , dau alta valoare vietii decat occidentalii. Si mai ales mortii. Trebuie sa mori demn.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă