Arhiva > Arhiva

Viata si valoarea ei

<< < (73/87) > >>

luciamanta:
  Eu una nu suport mitocania, mârlănia;  urăţesc oamenii, îi deformează, iar eu, in aceste condiţii, nu îi mai pot aprecia şi înţelege.

micaela:
da, Lucia, si nu e vorba neaparat de mitocania aparenta, aceea care tine de cuvinte, injuraturi (cati dintre noi nu scapam macar "una mica" in trafic? azi s-a bagat unul in fata mea atat de din scurt, tocmai cand eram pierduta intr-o melodie frumoasa, ca era sa-i incerc anduranta spatelui. mi-a scapat porumbelul; recunosc :)) ). mult mai grava e mitocania "de profunzime" aceea care nu se vede in manierele "imediate", dar care e generalizata in atitudini... cate ar fi de spus... merg cu metroul si... sufar, vazand cat de raspanita e :))

si urologul acela se incadra la "Incepem sa ne mandrim cu grobianismul nostru si, exhibitionisti ai moralei, ne dezbracam voluptuos de caracter in aplauzele excitate ale publicului". :) 

Manfred:
Am citit cu destul de mult timp in urma acel text al lui Cartarescu, cred ca are citiva ani, e foarte frumos micaela ca l-ai postat si ne-ai adus aminte de el. Nu pot sa contrazic nici azi niciuna din afirmatiile facute acolo, are din pacate dreptate de la inceput pina la sfirsit. Singura observatie ar fi ca vad citeva insule de normalitate, oameni carora nu le mai place acest mediu. Unii l-au evitat prin emigrare dar multi din cei ramasi nu mai sint dispusi sa-l accepte si vor sa-l schimbe. Sint oameni care isi impun sa ramina civilizati chiar si atunci cind grosolania inconjuratoare e coplesitoare. Vad zilnic astfel de exemple, din ce in ce mai multi soferi care iti semnalizeaza cu farurile ca poti sa treci, oameni care iti fac loc in magazine si alte locuri publice. Mitocania nu va disparea niciodata dar e suficient ca ponderea oamenilor civilizati sa creasca si acestia sa se impuna.

micaela:
Doamne ajuta!

almi_gabi:
nu inteleg mitocania, spiritul asta al romanilor de a iesi in "frunte" prin aroganta si ceea ce spuneai tu, mia - o oarecare familiaritate imediat afisata daca iti permiti  sa fii amabil si dragut, ca si cum ar incerca sa spuna celorlati ce destept este el ca isi permite sa se tutuiasca cu toti

ieri imi spunea cineva ( nu este de nationalitate romana)  - voua romanilor va place sa va auziti vorbind - faptul de a asculta ce spune celalat nu exista la voi - probabil ca face parte din acel sentiment de isterie al romanilor de care vorbea Cartarescu

si imi pun intrebarea - ce are valoare pentru noi in viata ca popor?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă