Arhiva > Arhiva
Viata si valoarea ei
almi_gabi:
Viata are valoare prin simplul fapt ca traim si actionam in aceasta lume. Ceea ce intalnim si se desfasoara in jurul nostru ~ fie bun sau rau ~ ne face sa progresam.
marcutza:
valoare prin insasi existenta ei.
iulia17:
Daca ar fi sa aleg o alta viata, as alege-o tot pe a mea. Andre Malraux
almi_gabi:
sa va povestesc ce s-a intamplat la mine la servici cu un coleg.
avea ceva credite la banci . sotia lui fusese de curand operata de cancer la san si el nu a mai avut bani sa plateasca ratele. avea si 3 copii (unul dintre ei - o fetita - infiata de curand ~ deci el tipul de om sufletist) a primit un telefon de la un recuperator care l-a chemat la poarta ~ la noi nu este permis accesul in incinta institutiei ~ si care i-a inmanat citatie pentru recuperarea banilor (girase cu casa).
recuperatorul si-a vazut linistiti de drum ~ colegul meu a facut stop cardiac si a murit pe loc ~ acolo la poarta.
avea 46 de ani!
care este valoarea unei vieti? o rata la banca? amenintarea ca pierzi casa? atitudinea impertinenta a unui recuperator?
poate parea lipsit de importanta si izolat un astfel de caz dar ele exista si uneori ni se intampla sa le intalnim.
nu mai conteaza toata tevatura - ambulanta, politie, cercetari ~ ci atmosfera trista din jurul meu.
steliana:
sa avem timp ...
sa radem, pentru ca este cea mai frumoasa muzica a sufletului,
sa citim, pentru ca este piatra de temelie a intelepciunii,
sa muncim, pentru ca este pretul succesului,
sa ne jucam, pentru secretul tineretii eterne,
sa daruim iubire, pentru ca il vindeca pe cel care o daruieste si pe cel care o primeste,
sa zambim o clipa, pentru ca este cea mai frumoasa podoaba a fetei,
sa avem cateva cuvinte dragi ... pentru ca ne usuram reciproc viata ...
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă