Arhiva > Arhiva

Viata si valoarea ei

<< < (24/87) > >>

Ayouni:
din ceasca de lumina a pretenei mele mona, am mai gasit ceva care mi se pare nu numai frumos dar aduce un mesaj special, care ne poate da hrana pentru spirit (daca vrem)... mersi mona!

Astazi am primit un cadou – un prieten sincer. Un moment in care a dorit, asumandu-si riscul reactiei mele, sa imi spuna ca la un moment dat , sentimentele sale nu erau pe deplin luminoase si  candva a existat chiar gelozia in ceea ce ma priveste. Priveam acest om si ii vedeam frumusetea si puritatea date de puterea sinceritatii. Nu stia cum voi reactioana insa vroia sa imi ceara iertare pentru acele ganduri indreptate spre mine , in trecut. Nimic nu este intamplator , pentru ca aceleasi sentimente erau atunci si in mine iar clipa aceasta de adevar neconditionat ne-a oferit perspectiva unui nou drum, presarat cu flori ale sinceritatii.
Este teribil de dificil sa poti exprima anumite trairi ce teoretic te pun in vertijul ego-ului . Este dureros si totodata un act de curaj si de tarie!
Nu multi oameni isi pot vedea autoportretul din momentele in care judecam, suntem gelosi, invidiosi , uram , dispretuim…
Eu , cu toate aceste cescute de lumina si dorinta de a fi lumina , inca ma confrunt cu toate starile evidentiate mai sus. Ma bucur insa ca le constientizez si am invatat sa ma intorc la mine. Intelegand cauza se transforma efectul si ramane iubirea…Suntem oameni si invatam a trai , uneri da, este greu dar nu este imposibil , alteori este atat de usor iar totul devine posibil .

Ce am invatat astazi ?
Sa continui sa fiu sincera cu mine si cu cei din jurul meu.
Fiind sincer intotdeauna castigi un loc in inima cuiva si iti va fi in adevaratul sens al cuvantului, aproape!
Am invatat cat de liber te simti cand spui adevarul , cerandu-ti iertare , nu ca sa fie acel om langa tine , nu din dependenta sau din frica de a-l pierde ci doar  din simplitate , puritate , respect si dorinta de a-i transmite acelui om trairea ta  plina de lumina.
Sa iert cu imensa bucurie si cu zambetul pe buze.
Sa cer iertare
Sa multumesc pentru oamenii din jurul meu !
Sa continui sa invat

adria:
stii, ayouni, ma gandesc de multe ori daca mona chiar exista

Ayouni:

bineinteles ca prietena mea mona (mai sus am mancat litera i :)); altminteri nu mi-ar trimite cate o cescuta de lumina aproape in fiecare zi. si nu numai ca scrie sau simte frumos dar asa este ea in viata de zi cu zi... si incearca chiar si atunci cand nu-i reuseste pe deplin, o ia de la capat in fiecare zi.

Chopin:
Servus la toata lumea
Sunt nou pe acest forum si am inceput sa rasfoiesc subiectele de aici. Mi-a atras atentia in mod special acest topic.
Am observat ca fiecare a facut un clasament cu ceea ce i se pare mai important din cele 5 lucruri enumerate la primul mesaj. Din punctul meu de vedere nu cred ca trebuie facut un clasament pentru ca toate sunt importante si de toate trebuie sa avem grije.
Spre exemplu:
1. Familia - Ea este cea care iti aduce bucurii si te sustine. Fara familie nu ai bucurii si nu ai sentimentul de implinire.
2. Sanatate - Fara Sanatate nu te poti bucura de familie, prieteni si nu poti sa muncesti eficient.
3. Munca - Fara munca nu-ti poti sustine sanatatea, familia si spiritul.
4. Prietenii - fara prieteni nu poti socializa si vei avea o viata monotona.
5. Spirit - daca nu iti intretii spiritul tanar inseamna ca unul din cele 4 lucruri enumerate mai sus a disparut.
Concluzia este ca toate trebuie considerate ca niste bile de sticla si sa avem grije ca nici una sa nu se sparga.

micaela:

--- Citat din: Ayouni din Marți, 28 Septembrie 2010, 10:22 ---din ceasca de lumina a pretenei mele mona, am mai gasit ceva care mi se pare nu numai frumos dar aduce un mesaj special, care ne poate da hrana pentru spirit (daca vrem)... mersi mona!

Astazi am primit un cadou – un prieten sincer. Un moment in care a dorit, asumandu-si riscul reactiei mele, sa imi spuna ca la un moment dat , sentimentele sale nu erau pe deplin luminoase si  candva a existat chiar gelozia in ceea ce ma priveste. Priveam acest om si ii vedeam frumusetea si puritatea date de puterea sinceritatii. Nu stia cum voi reactioana insa vroia sa imi ceara iertare pentru acele ganduri indreptate spre mine , in trecut. Nimic nu este intamplator , pentru ca aceleasi sentimente erau atunci si in mine iar clipa aceasta de adevar neconditionat ne-a oferit perspectiva unui nou drum, presarat cu flori ale sinceritatii.
Este teribil de dificil sa poti exprima anumite trairi ce teoretic te pun in vertijul ego-ului . Este dureros si totodata un act de curaj si de tarie!
Nu multi oameni isi pot vedea autoportretul din momentele in care judecam, suntem gelosi, invidiosi , uram , dispretuim…
Eu , cu toate aceste cescute de lumina si dorinta de a fi lumina , inca ma confrunt cu toate starile evidentiate mai sus. Ma bucur insa ca le constientizez si am invatat sa ma intorc la mine. Intelegand cauza se transforma efectul si ramane iubirea…Suntem oameni si invatam a trai , uneri da, este greu dar nu este imposibil , alteori este atat de usor iar totul devine posibil .

Ce am invatat astazi ?
Sa continui sa fiu sincera cu mine si cu cei din jurul meu.
Fiind sincer intotdeauna castigi un loc in inima cuiva si iti va fi in adevaratul sens al cuvantului, aproape!
Am invatat cat de liber te simti cand spui adevarul , cerandu-ti iertare , nu ca sa fie acel om langa tine , nu din dependenta sau din frica de a-l pierde ci doar  din simplitate , puritate , respect si dorinta de a-i transmite acelui om trairea ta  plina de lumina.
Sa iert cu imensa bucurie si cu zambetul pe buze.
Sa cer iertare
Sa multumesc pentru oamenii din jurul meu !
Sa continui sa invat

--- Terminare citat ---

Cat adevar in cescuta Monei... sunt perfect de acord cu ea si-i trimit un gand_bun. :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă