Iaca un citat dintr-o carte pe care am citit-o acum ceva vreme. N-am găsit alt topic mai potrivit deşi nu prea are legătură cu religia deoarece vorbeşte despre Dumnezeu iar în ce mă priveşte, Dumnezeu nu are (sau nu ar trebui să aibă) legătură cu nici o religie, fiindcă este deasupra ei şi dincolo de ea.
- Părinte Peregrine, nu poţi fi niciodată serios?
- Nu, atîta timp cît nu e şi Dumnezeu. Te rog, nu mai părea atît de şocat! Dumnezeu nu este serios. De fapt, e cam greu să ştim exact ce altceva este El în afară de iubire. Şi iubirea e legată de umor, nu-i aşa? Pentru că nu poţi să iubeşti pe cineva decît dacă îl tolerezi, nu-i aşa? Şi nu poţi tolera pe cineva în permanenţă decît dacă rîzi de el. Nu-i adevărat? Şi bineînţeles că noi suntem nişte mici animale ridicole bălăcindu-ne într-o troacă, iar Dumnezeu trebuie să ne iubească şi mai mult pentru că apelăm la umorul Lui.
- Nu m-am gîndit niciodată la Dumnezeu ca la cineva plin de umor, zise Părintele Stone.
- Creatorul ornitorincului, al cămilei, al struţului, al omului? Hai, să fim serioşi! rîse Părintele Peregrine.
[Ray Bradbury - Omul ilustrat]