Autor Subiect: Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta  (Citit de 102102 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

luciamanta

• Vizitator
Re: Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta
« Răspuns #195 : Miercuri, 19 Mai 2010, 09:35 »
 [/quote]eu m-am spovedit la cuviosul ilarie si a zis ca nu-i pacat daca am fost amic cu o fata de 25 de ani. daca avea sub 18 ani, atunci da, era mare pacat [/quote]

Silviu, ne te supara ca te intreb, de unde este cuviosul Ilarie, de la ce manastire sau schit? Numai urari de bine, Silviu!

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #196 : Miercuri, 19 Mai 2010, 09:55 »
As dori sa supun atentiei voastre, dragii mei,si in acelasi timp, si lui Gigi/adminu' o propunere, si anume daca ar fi interesant, util si benefic sa se organizeze, prin bunavointa lui Gigi pelerinaje la manastiri, ce ziceti?

silviu

• Vizitator
« Răspuns #197 : Miercuri, 19 Mai 2010, 10:57 »
Silviu, ne te supara ca te intreb, de unde este cuviosul Ilarie, de la ce manastire sau schit? Numai urari de bine, Silviu!
Cernica. are si o pagina web unde ii poti pune intrebari.
Credincioşii întreabă... ... cuviosul Ilarie răspunde

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #198 : Miercuri, 19 Mai 2010, 11:06 »
merci, Siviu

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #199 : Miercuri, 19 Mai 2010, 12:13 »
eu nu sunt o buna crestina, nici macar musulmana... ce sa fac... sunt plina de pacate! totusi nu va suparati pe mine daca intervin aici, ca va impartasesc textul urmator pe care tocmai l-am primit de la cineva:

“Pilda pentru smerenie
Veni la un batran crestin, alt invatat, ce se credea cunoscator la toate, sa-l cerceteze daca este cu adevarat drept credincios sau “varuire peste mormintele spurcate”.
          Batranul,  prin  tacerea-I  luminata,  privi  in  ochii celui  ce   veni  sa-l  vada, dar s-amari.
          Vazand mandria celui ce-i veni in casa, a zis: “O tinichea ce straluceste-n soare, rapeste gandirea omului pentru moment … dar, timpu-i vestejeste stralucirea amagitoare, si tinicheaua, tot la gunoi un loc isi va gasi ...”
          Urechi de auzit s-aveti sa auziti ce eu v-am spus acum, si veti cunoaste adevarul despre tot...
          Ochi de-ati avea, v-ati linisti, privind la flacara din voi... “
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #200 : Miercuri, 19 Mai 2010, 12:21 »
Citat din: ayouni
ce sa fac... sunt plina de pacate!
sa stai linistita. toti oamenii sunt pacatosi :(

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #201 : Miercuri, 19 Mai 2010, 13:13 »
Citat din: ayouni
ce sa fac... sunt plina de pacate!
sa stai linistita. toti oamenii sunt pacatosi :(
Ayouni, ma bucur ca ai scris la topicul acesta, interventia ta este binevenita. Pilda relatata de tine este relevanta. Si eu sunt pacatoasa, trebuie sa recunosc. Incerc mereu sa renasc, putin cate putin, sa devin un om impacat cu mine insami si mai ales, cu Dumnezeu.

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 482
« Răspuns #202 : Sâmbătă, 22 Mai 2010, 20:33 »
DECALOGUL

silviu

• Vizitator
« Răspuns #203 : Sâmbătă, 22 Mai 2010, 21:43 »
pfuuuu.... 7 si 10 au fost incalcate :(

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #204 : Duminică, 23 Mai 2010, 21:20 »
Multumesc, Eugenia, pentru Decalog, ai fost f. inspirata, draga mea... Azi ma simt mult mai usurata, mai impacata, mai alinata sufleteste... E sarbatoare mare, Pogorarea Sfantului Duh si maine este mare sarbatoare, dragii mei...

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #205 : Duminică, 23 Mai 2010, 21:34 »
Avem libertate din belşug, avem modelul Occidentului, avem din toate prea mult. Cât despre discernământ, credinţă şi fapte bune...

S-au demolat în noi colosalele structuri mistice şi-am schimbat fericiţi moralitatea  si credinta pe vremelnicul materialităţii. Nu am gândit prea mult. Avem şi libertatea de a nu gândi, nu?

silviu

• Vizitator
« Răspuns #206 : Duminică, 23 Mai 2010, 21:50 »
Citat din: luciamanta
Avem libertate din belşug, avem modelul Occidentului
si nu e bine? era mai bine daca aveam modelul fundamentalistilor islamici, al talibanilor?

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #207 : Duminică, 23 Mai 2010, 22:04 »
Avem libertate din belşug, avem modelul Occidentului, avem din toate prea mult. Cât despre discernământ, credinţă şi fapte bune...

S-au demolat în noi colosalele structuri mistice şi-am schimbat fericiţi moralitatea  si credinta pe vremelnicul materialităţii. Nu am gândit prea mult. Avem şi libertatea de a nu gândi, nu?

de acord cu tine, luciamanta, desi nu cred ca putem vorbi de un model occidental in romania; modelul adoptat este mai curand o caricatura a modelului occidental... s-a luat cate ceva de ici de colo, chestii de suprafata, de luciu, si din nefericire parte din aspectele cele mai negative, vulgare, agresive. dar oare acele "colosale structuri mistice" despre care vorbesti, au existat vreodata aici, in romania?! la ce te referi?

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #208 : Duminică, 23 Mai 2010, 22:07 »
Multumesc, Eugenia, pentru Decalog, ai fost f. inspirata, draga mea... Azi ma simt mult mai usurata, mai impacata, mai alinata sufleteste... E sarbatoare mare, Pogorarea Sfantului Duh si maine este mare sarbatoare, dragii mei...

salut luciamanta, eu nu prea sunt la curent cu festivitatile religioasa, ce sarbatoare e maine si cum se procedeaza?! as putea sa-l intreb pe nenea google, dar mai bine aflu de la tine.  multam fain.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #209 : Duminică, 23 Mai 2010, 22:42 »
Ayouni, maine, e a doua zi de Rusalii, denumita de Sfantul Sinod si Sarbatoarea Sfintei Treimi: Tatal, Fiul si Sf. Duh. Azi s-au impartit crestinilor la biserica, frunze de nuc. Frunzele de nuc simbolizeaza flacarile sub forma caroara s-a pogorat Sfantul Duh asupra Apostolilor.