Autor Subiect: Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta  (Citit de 102206 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

emanuellen

• Vizitator
Re: Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta
« Răspuns #150 : Luni, 17 Mai 2010, 04:15 »
Da Lucia asta e foarte adevarat,eu din 92 de cind a murit sotul meu imi caut jumatatea si mi-am dat seama ca nu prea ai ce cauta peste 40 pe piata.. ;D ca barbatii potriviti acestei virste isi cauta parteneri de 20-30,dar vreau sa-ti spun ca un asemenea barbat nici nu are ce cauta in viata mea ::).Parerea mea e ca vor sa arate ce pot sexsual si cred ca cu o bucata de carne mai frageda o pot mentine mai mult timp..nu sint rea,pentru ca eu cred ca pentru ca sa fii un cuplu nu ajunge doar sa ai pe cine tine in brate in pat ci sa ai si spiritual o comunicare sau credeti ca poate merge unul de 60 la discoteca??de putut poate dar dupa 5 intilniri mai bine schimba cu sexul   :-*

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #151 : Luni, 17 Mai 2010, 08:36 »
Da Lucia asta e foarte adevarat,eu din 92 de cind a murit sotul meu imi caut jumatatea si mi-am dat seama ca nu prea ai ce cauta peste 40 pe piata.. ;D ca barbatii potriviti acestei virste isi cauta parteneri de 20-30,dar vreau sa-ti spun ca un asemenea barbat nici nu are ce cauta in viata mea ::).Parerea mea e ca vor sa arate ce pot sexsual si cred ca cu o bucata de carne mai frageda o pot mentine mai mult timp..nu sint rea,pentru ca eu cred ca pentru ca sa fii un cuplu nu ajunge doar sa ai pe cine tine in brate in pat ci sa ai si spiritual o comunicare sau credeti ca poate merge unul de 60 la discoteca??de putut poate dar dupa 5 intilniri mai bine schimba cu sexul   :-*
draga mea, emanuellen, ai dreptate... te pup, iti doresc o zi f.f.buna!

Offline Manfred

• Hero Member
  • Mesaje postate: 510
« Răspuns #152 : Luni, 17 Mai 2010, 17:44 »
mi-am dat seama ca nu prea ai ce cauta peste 40 pe piata.. ;

imi cer scuze că vă contrazic, sper însă să o fac intr-un mod placut. :) Cunosc personal femei, deci nu poveşti citite prin ziare, care au între  40 şi 50 de ani  şi care dupa o perioadă mai lungă de singurătate şi-au gasit perechea. Şi incă ce pereche! Am vazut scrisorile lor de dragoste, absolut incredibile, nu credeam că la virsta lor mai poţi fi aşa ! Erau ca nişte liceeni! Sună ca în poveşti dar in final aşa s-a şi întîmplat: s-au căsătorit şi trăiesc fericiţi şi azi!
Otrava este un medicament mortal - Girolamo Mercuriale

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 482
« Răspuns #153 : Luni, 17 Mai 2010, 18:12 »
   Eu peste citeva zile fac 56 de ani; e adevarat ca arat ca de 40  ;) E  prea tirziu? ???

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #154 : Luni, 17 Mai 2010, 19:56 »
   Eu peste citeva zile fac 56 de ani; e adevarat ca arat ca de 40  ;) E  prea tirziu? ???
Arati f. bine, sa fii sanatoasa si iubita!

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
« Răspuns #155 : Luni, 17 Mai 2010, 20:47 »
   Si tu, Lucia.  :-*  :)

maria171

• Vizitator
« Răspuns #156 : Luni, 17 Mai 2010, 20:52 »
lucia spui
Citat
Canaoanele bisericesti interzic diferentele mari de varsta intre doi oameni care doresc sa se casatoreasca.
e prima data cand aud asta
daca e adevarat atunci cum ramane cu iosif si fecioara maria?
o sa intreb si eu un preot

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #157 : Luni, 17 Mai 2010, 21:17 »
Citat
Canaoanele bisericesti interzic diferentele mari de varsta intre doi oameni care doresc sa se casatoreasca.

Ma abtin sa fac prea multe comentarii pe marginea acestui... "canon". Spun doar atit: sunt canoane care n-au nimic de-a face cu realitatea, cu spiritualitatea si nici macar cu ceea ce numim Dumnezeu. Insusi faptul ca se numesc "canoane bisericesti" arata ca originea lor nu are treaba decit, eventual, tangential cu divinitatea.

PS: Ati incercat sa privit lucrurile din perspectiva asta? Cele doua carti care alcatuiesc Biblia (Vechiul si Noul Testament) sunt in esenta doua extreme: neindurare si umilinta! N-am cartea la indemina dar gasiti cu siguranta exemple.

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #158 : Luni, 17 Mai 2010, 21:20 »
@emanuellen: Io sunt interesat numai de fomeile de la 30 in sus. Any luck for me?  ;D

La multi ani @eugenia110 si sa ai parte de toate cele buna. Iar peste 10 ani tot de 40 sa arati ;) Niciodata nu e prea tirziu

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #159 : Luni, 17 Mai 2010, 21:23 »

Multi inainte, EUGENIA110! Sper sa ne spui o data mai exacta si sa sarbatoresti aici cu noi! Tineretea eu cred ca e o stare de spirit! V-am mai zis parca, pe aici pe undeva: cand am plecat de la sotul meu, la 28 de ani fara doua luni, cu un pui de un an si jumatate in brate, simteam ca am o suta de ani si ca viata mea era sfarsita! Acum, la 46, ma simt cu mult, mult mai tanara decat atunci, desi nu mai sunt o trestioara de 43 de kg, ci o femeie adevarata de peste 65 (Kg. bineinteles!)! Am invatat intre timp sa pretuiesc fiecare clipa a vietii, asa cum vine, cu bune si cu rele! Si nu, nu e prea tarziu pentru un nou inceput, cu siguranta! Nici pentru mine si nici pentru tine, sau oricare altul (alta) din comunitatea noastra! Lasa-ti doar poarta sufletului deschisa!

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
« Răspuns #160 : Luni, 17 Mai 2010, 21:45 »
    Multumesc, Lucia, Carmen, Bogdan. Pe masura ce trec anii, ma simt din ce in ce mai putin mindra de mine, devin tot mai convinsa ca m-am risipit; si nu ma refer aici la eventuale realizari materiale, ci la faptul ca sufletul meu a fost chinuit, iar eu nu am facut destul de mult pentru el. Va multumesc tuturor ca existati si eu am acum cui sa impartasesc ce gindesc, iar voi aveti bunatatea sa cititi despre problemele mele, uitind si dind deoparte propriile voastre probleme.
    La spusele Luciei, cum ca ar fi interzisa casatoria intre persoane de virste diferite de catre canoanele bisericesti, eu cred ca nu este nimic stipulat in acest sens undeva in scrierile bisericesti, aspectul acesta fiind privit prin prisma faptului ca o casatorie de acest fel este de presupus ca nu se face din iubire, ci din diverse interese, implicind astfel minciuna, prefacatoria, lacomia, desfriul etc. din partea unuia dintre cei doi, privite ca pacate( cum de altfel si sint) de catre biserica. Daca vreti, ar trebui sa fie o interdictie de bun simt nescrisa.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #161 : Marți, 18 Mai 2010, 06:34 »
lucia spui
Citat
e prima data cand aud asta
daca e adevarat atunci cum ramane cu iosif si fecioara maria?
o sa intreb si eu un preot
maria171, eu m-am spovedit la un calugar de la Manastirea Antim, el mi-a spus de diferentele de varsta dintre parteneri, de canoanele bisericesti... Iti doresc o zi magica cu multe bucurii!

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #162 : Marți, 18 Mai 2010, 06:39 »
draga mea, eugenia110, eu m-am spovedit la un calugar de la Manastirea Antim, el mi-a spus de diferentele de varsta dintre parteneri, de canoanele bisericesti... Iti doresc o zi plina de optimism, incredere in tine, cu multe bucurii!

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #163 : Marți, 18 Mai 2010, 11:44 »
Lucia ... te rog ....să te rogi .... şi pentru mine...(am încredere în tine)
nu am încredere  decăt în instintele mele...( cel mai adesea)
poate Dumnezeu ne îndreaptă doar spe asta..... pentru a ne judeca...
tu.... care eşti apropiată... te rog (doar cu acordul tău).... voi spune o poveste din cărţile citite....
nihil sine deo

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #164 : Marți, 18 Mai 2010, 12:02 »
Ma bucur ca esti asa de deschisa, ma voi ruga pentru tine, fii sigura. In alta ordine de idei, cum te mai simti, esti in regula? Te pup