Autor Subiect: Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta  (Citit de 103649 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

luciamanta

• Vizitator
Re: Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta
« Răspuns #135 : Duminică, 16 Mai 2010, 17:28 »
Ce are a face credinta in Dumnezeu cu diferentele de varsta dintre doi soti? ???
Canaoanele bisericesti interzic diferentele mari de varsta intre doi oameni care doresc sa se casatoreasca.

Offline capsuna

• Hero Member
  • Mesaje postate: 724
« Răspuns #136 : Duminică, 16 Mai 2010, 17:30 »
Si eu m-as marita cu un barbat de 60 de ani daca stiu ca pot dormi linistita de maine. Se numeste ca nu cred in Dumnezeu?
Eu zic ca se numeste ca sunt materialista, ca acesta e un pacat este f adevarat!

Offline capsuna

• Hero Member
« Răspuns #137 : Duminică, 16 Mai 2010, 17:33 »
Se intampla ca la acest moment sa imi placa un barbat cu 14 ani mai in varsta decat mine, si nu din interes!
Mi se pare stupid sa nu iubesti pe cineva pentru ca e mai in varsta sau mai tanar! :-\

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #138 : Duminică, 16 Mai 2010, 17:37 »
Capsuna, si eu am iubit si pot spune ca mai iubesc inca un barbat cu 16 ani mai mare decat mine. Eu fiind mereu aproape de biserica, de slujbe, de duhovnicul mi-a fost putin jena sa ma prezint in fata lumii cu prietenul meu. Si totusi m-am prezentat. Parintii mei, duhovnicul meu, colegii nu m-au privit cu ochi buni. Eu nu sunt impotriva diferentelor de varsta atunci cand e vorba de iubire sincera, eu ma intreb, ce se intampla cu familia crestina, autentica, aceea pe care am vazut-o la parintii mei, la bunicii mei...

silviu

• Vizitator
« Răspuns #139 : Duminică, 16 Mai 2010, 17:46 »
   Observ pe zi ce trece ca familia crestina pierde tot mai mult teren. Cuplurile nu mai isi doresc casatoria, nu mai doresc binecuvntarea Domnului. Casatoria nu mai este privita ca o taina. Iar atunci cand doi oameni se casatoresc, observ ca nu o fac pentru multa vreme. S-au schimbat vremurile sau s-au schimbat oamenii? Tot mai adesea, in supermarket-uri, pe strada, intalnesc cupluri sau chiar soti si sotii, de varste total nepotrivite. El 60, 65 de ani, ea 22, 25 ani. Sunt tot mai numeroase asemenea cupluri. Ce parare aveti?
o parere foarte buna. si eu, desi nu am chiar 65 de ani, am fost cuplat cu o tipa de 25. e drept, nu aveam binecuvantarea Domnului :(

Offline capsuna

• Hero Member
« Răspuns #140 : Duminică, 16 Mai 2010, 17:46 »
Mie nu mi-e rusine, nu vad de ce...
Iar cum ma privesc cei din jur prea putin ma intereseaza, nu vine nimeni la mine acasa nici sa ma ajute la ceva, nici sa imi dea ceva de pomana. Daca mie imi este bine prea putin conteaza!
Si nu uita ca noi n-am trait vremurile nici ale parintilor, nici ale bunicilor....

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #141 : Duminică, 16 Mai 2010, 17:51 »
Capsaun, cel mai mult conteaza sa te simti tu bine, implinita, iubita, sa simti ca esti importanta pentru el... In mesajele anterioare m-am referit la acele familii nefericite, la sotii care cauta prietenia altor familii  pentru a face schimb de parteneri... M-am referit la faptul ca astazi o femeie e considerata inapoiata daca nu isi insala sotul. Practic conceptul de familie crestina s-a demodat...

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #142 : Duminică, 16 Mai 2010, 17:52 »
Scuze, capsuna, am scris cu greseli... din cauza vitezei, scuze, din nou

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #143 : Duminică, 16 Mai 2010, 17:54 »
   Observ pe zi ce trece ca familia crestina pierde tot mai mult teren. Cuplurile nu mai isi doresc casatoria, nu mai doresc binecuvntarea Domnului. Casatoria nu mai este privita ca o taina. Iar atunci cand doi oameni se casatoresc, observ ca nu o fac pentru multa vreme. S-au schimbat vremurile sau s-au schimbat oamenii? Tot mai adesea, in supermarket-uri, pe strada, intalnesc cupluri sau chiar soti si sotii, de varste total nepotrivite. El 60, 65 de ani, ea 22, 25 ani. Sunt tot mai numeroase asemenea cupluri. Ce parare aveti?
o parere foarte buna. si eu, desi nu am chiar 65 de ani, am fost cuplat cu o tipa de 25. e drept, nu aveam binecuvantarea Domnului :(

Nu vreau sa intru prea mult in comentarii, depinde ce iti doresti, Silviu.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #144 : Duminică, 16 Mai 2010, 17:55 »
Practic conceptul de familie crestina s-a demodat...
:'( :'( :'(
Citat din: luciamanta
depinde ce iti doresti, Silviu.
pai da catigoric!

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #145 : Duminică, 16 Mai 2010, 22:07 »
ba nu, nu s-a demodat nimic.. atata doar ca fiecare, si femei si barbati, fac cum cred ca le e mai bine.. coexistenta atitudinilor, chiar antagoniste uneori, in fata sau in cautarea provocarilor e cea care a devenit ceva caracteristic epocii noastre, si nu ca o moda ci ca o impletire de tipuri de reactie la astfel de stimuli..

cu toate astea, si cu totul admirabil, un barbat care atunci cand o bruneta focoasa, eventual colega de birou, il invita la o bere in doi intr-o dupa-amiaza de vineri spre o seara lunga de vara, iar el zice cu naturalete: "eu sunt casatorit si imi iubesc nevasta" e ceva din ce in ce mai rar..  ;)

PS am vazut asta cu ochii mei, iar asemenea barbati inca exista!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #146 : Duminică, 16 Mai 2010, 22:29 »
cu toate astea, si cu totul admirabil, un barbat care atunci cand o bruneta focoasa, eventual colega de birou, il invita la o bere in doi intr-o dupa-amiaza de vineri spre o seara lunga de vara, iar el zice cu naturalete: "eu sunt casatorit si imi iubesc nevasta" e ceva din ce in ce mai rar..  ;)
hahahaha! bine i-a zis-o! ce bruneta nerusinata >:(
Citat din: pe_jumatate
PS am vazut asta cu ochii mei, iar asemenea barbati inca exista!
fa-i o poza! baiatul asta e unicat.

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #147 : Duminică, 16 Mai 2010, 22:42 »
@silviu: am poze cu omul asta.. si sunt tare mandra ca l-am cunoscut.. e unul din cei extrem de putini despre care pot spune ca "a sfintit locul"

silviu

• Vizitator
« Răspuns #148 : Duminică, 16 Mai 2010, 22:48 »
bravo! cum zicea poetul: icoana-ntr-un altar sa-l pui la inchinat.

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #149 : Duminică, 16 Mai 2010, 22:54 »
nu.. nu la altar.. in inima ;)