Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Natura nordului: Insulele Faroe 17 - 24 august 2019
admin:
Mai este foarte putin si vom lua drumul tinuturilor pline de racoare...Excelent refugiu pentru caldura torida din tara...M-am uitat acum pe prognoza meteo, desi este pur informativa. In general pe insule si in astfel de locuri in care exista curenti oceanici, totul este imprevizibil.
Forecastul este pentru un maxim de 13-14 grade si un minim, de noapte de 9 grade. Deci ok ca temperaturi. Oricum asta e cea mai buna perioada pt a vizita Faroe. Nu arata ploaie ci doar nori si ceva vant.
Poate ma repet a nu stiu cata oara, dar va recomand in mod deosebit haine si incaltaminte potrivite pt umezeala. Trekking insulated (cel putin doua perechi) - daca nu au protectie contra umezelii, luati un spray si pulverizati pe ei pt a-i face temporar impermeabili. Apoi pelerina. Nu plecati in nici o dimineata de la casa in care o sa stam fara sa o aveti cu voi, dar nici din tara...asa ca asigurati-va ca ati pus-o in bagaje. Bluze de vant, astea sunt niste foite care au calitatea de a nu lasa vantul sa ajunga la corp, dar si respira, sa nu stai ca intr-un sac de plastic...Bluze termice pe cat posibil cu gluga, si pe langa sapca si o caciulita. Pantaloni doar de hikking, termici si elastici si ei. Nu aveti ce face acolo cu blugi, pantaloni de vara, pantaloni scurti, rochii sau fuste. Pentru cat stam in casa slapi si un trening comod.
Despre mancare, pentru ca am spus ca o sa vedem la plecare ce luam cu noi. Va recomand sa avem in bagaj doar ceva pentru micul dejun din prima dimineata si pentru eventualitatea ne este foarte foame cand ajungem noaptea la casa. Hai sa vedem cam ce putem avea la noi usor si neperisabil:
- cafea filtru, solubila, ceai plic, pliculete zahar
- branza topita
- salam uscat
- pateu in folie de aluminiu
Pentru mesele celelalte ne descurcam acolo, gazda ne-a spus ca la 9 km de unde vom sta exista un magazin alimentar, plus ca in traseele noastre zilnice, pentru mesele de pranz o sa a gasim mici restaurante, cafenele. Le-am identificat si marcat in rutele noastre.
Nu mai stiu in acest moment sa fie ceva despre ce nu am detaliat, urmeaza deci sa ne vedem la aeroport. sambata 17 august ora 4.30 (am) - dimineata!!!!, pe aeroportul Henri Coanda Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza (in partea dreapta fata de cum intrati)
:oops:NU UITATI PASAPORTUL!!!!!
IuliaT:
Mai este putin si ne vom cunoaste pe aeroport sambata *|*
Va las aici conditiile de bagaje pt ultimul zobor :police:
https://www.atlanticairways.com/en/travel-info/luggage
Spor la bagaje!!!!
admin:
23 kg, doar ca atentie, dimensiunea bagajului de cala trebuie sa fie cat mai mica, asta este musai, am comunicat de la inceput, astfel incat sa ne incapa tuturor bagajele in microbuz. Nu stiu cat de mare este portbagajul, uneori primesc cate un microbuz in care cu chiu cu vai intra bagajele chiar daca sunt toate la dimensiunile pe care le-am comunicat ca obligatoriu maxime: 55 x 40 x 25 cm.. Alte ori, e adevarat primesc cate un microbuz cu spatiu foarte generos, dar cine stie...asa ca am cerut sa fiti cat se poate de economi in spatiu, sa nu ne trezim acolo la Vagar ca nu ne intra bagajele in microbuz, A fost o conditie de la inceput comunicata!
admin:
Mai este foarte foarte putin pana la intalnirea pe aeroport si pana ajungem in Feroe. Privesc cu multa curiozitate la filmuletele postate pe youtube, despre acele locuri...
Un film care mi s-a parut foarte util este aici:
www.youtube.com/watch?v=5mNEDKM62JI
Folosesc prilejul pentru a va aminti ceea ce am specificat la prezentarea locatiei: nu ofera sampon ci doar sapun. Deci puneti in bagaj si un sampon!
admin:
Am calatorit mult, mult si inca nu am intalnit un astfel de loc. Este atat de virgin, atat de natural, atat de rupt de lume! Turismul este abia la inceput, asa ca esti ferit acolo de galagie, de aglomeratie...Pentru un indragostit de natura, asa cum sunt eu, este locul ideal pentru a calatori, a vizita, a-ti petrece o vacanta de explorare.
Ce sunt insulele Faroe? Un fel de Islanda mai mica, adica asa cum le numea cineva din grup, o MiniIslanda. Nu are dramatismul formatiunilor geologice de acolo, nu are super-obiective, nu intalnesti cascade gigant, nici geisere, nici ghetari, nici zone vulcanice active, in schimb ai parte de un pitoresc continuu...Sunt zeci de poteci care asteapta sa fie explorate, golfulete de vis, sunt peste o suta de catune cu casute superb colorate, pffuuu e minunat!
Am facut peste 3.000 de fotografii si daca mai pune sa aleg din ele, pe care sa le arat ca reprezentative, nu as stii pe care sa vi le arat...Este greu de explicat ceea ce te asteapta in Faroe, este imposibil de imaginat cat de frumos este! Am haladuit cu microbuzul si in drumetii, 6 zile, de dimineata de la 9:00, pana seara la 20:00. Si nu ne saturam...
Vremea excelenta pentru Faroe, grupul foarte fain, foarte punctual, foarte interesat sa vada cat mai multe. Casa in care am stat minunat amplasata, pe malul unui fiord al Atlanticului de Nord, foarte friedly inauntru, cu tot ceea ce ai nevoie. M-am simtit acolo chiar ca intr-o vacanta cu prieteni.
Nu stiu daca am sa mai revin vreodata pe acele meleaguri, mi-a s dori sa mai am puterea si timpul sa arat si altora acea incantatoare zona , dar sunt oarecum resemnat, nu cred ca o sa ma mai intorc...Asa ca sunt deja nostalgic...
Am sa incerc in zilele acestea, pana plec in Portugalia sa va arat cate ceva din excursie...
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă